'VATANA KURBAN OLANA KURBAN OLAYIM’

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından kurban kesemeyen şehit ve gazi yakınları için 'Vatana Kurban Olana Kurban Olayım' temalı kurban bağışı kampanyası başlatıldı.

'VATANA KURBAN OLANA KURBAN OLAYIM’

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından kurban kesemeyen şehit ve gazi yakınları için 'Vatana Kurban Olana Kurban Olayım' temalı kurban bağışı kampanyası başlatıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
10 Ağustos 2017 Perşembe 09:42
'VATANA KURBAN OLANA KURBAN OLAYIM’

    Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından başlatılan 'Vatana Kurban Olana Kurban Olayım' kampanyasının tanıtımı, Edirne Valisi Günay Özdemir, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan'ın ve şehit yakınlarının katılımıyla yapıldı. 
    ''ETİ KOKUTMADAN BU İŞİ BİTİRMEK İSTİYORUZ''
    Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi, kampanyayla ilgili bilgiler vererek,'' Vatanın bağımsızlığı, milletin bölünmez bütünlüğü, cumhuriyetin temel değerleri, demokrasinin vazgeçemeyeceğimiz kıymetleri için canlarını veren aziz kahramanlarımızı bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Onların çok değerli emanetleri, şehitlerimizin anne ve babalarının ellerinden öpüyoruz. Kurbanları alacağımız 3 noktayı tespit ettik. Kurban bedeli küçükbaş için 750 lira, büyükbaş için ise bin lira. Kurbanı kesilecek noktalardan arzu edenler kendileri alabilirler. Arzu edenler bizleri yönlendirip, aldırtabilirler. Bayramın 1'nci günü Edirne Merkez'de, 2'nci günü ilçelerdeki dağıtımları gerçekleştireceğiz. Arefe günü de kurbanı kendi kesebilecek ailelere canlı teslim edeceğiz. 2017 yılında, 2016 yılındaki gibi muvaffak olmayı temenni ediyoruz. Bu işin altından başarıyla kalkmak, eti kokutmadan bu işi bitirmek istiyoruz. 2017 yılında 120 aileye kurban kesmeyi hedefledik. Eğer başarabilirsek birer kurban, hedeflediğimiz noktaya ulaşamazsak aileler arasında eşit olarak paylaştırmak istiyoruz.''dedi.
    ''PROJENİN SLOGANINA KURBAN OLMAMAK MÜMKÜN DEĞİL''
    Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise, ''Derneğimiz geçen yılda aynı kampanyayı yapmıştı. Geçen yıl 80 kurban şehit aileleri derneği üyeleri olan şehit anne ve babalarına teslim edilmişti. Bu yıl yine Sayın Valimizin uygun görmesiyle aynı kampanyayı biraz daha büyüterek yapıyorlar. Geçen yılda katılmıştık, bu yılda katılacağız. Burada tabi şuna dikkat çekmek isterim. Edirne Şehit Aileleri Derneği Mariobet bugüne kadar her konuda olduğu gibi bu konuda da nakdi yardım kabul etmiyor. Bu kampanyaya katılanlar ya da bu projeye destek verenler bir kurbanı kendileri alarak Şehit Aileleri Derneği'ne, Şehit Aileleri Derneği üzerinden dernek üyelerimize bağışlamış oluyorlar. Ben derneğimizin her konuda sürdürdüğü bu duyarlı davranışını tekrar kutluyorum. Bu projenin sloganına da kurban olmamak mümkün değil. 'Vatana Kurban Olana Kurban Olayım' biz de bu toprakları bize vatan yapmak için ve aziz vatanımızı korumak için gözünü kırpmadan kendini feda eden bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz.'' ifadelerini kullandı. 
    ''VATAN SEVGİSİNİN NE OLDUĞUNU EDİRNE'DE DAHA İYİ ANLADIM''
    Edirne Valisi Günay Özdemir de ''Edirne'de geçen yıl bu kampanyaya ciddi bir katılım oldu. Edirne, vatanına, bayrağına sahip çıktığını gibi, vatanına sahip çıkan insanlara da sahip çıkıyor. Hatta geçen yıl bu kampanyaya başlandığında geç başlanmıştı ve çok dar bir zaman vardı. Böyle olmasına rağmen Edirne'den ciddi bir katılım oldu. Ben bu sene çok daha fazla katılım olacağına inanıyorum. Çünkü ben şunu gördüm. Her zaman her yerde de bunu söylüyorum. Edirne vatanını, bayrağını, devletini seven, Atatürk'ün kurduğu cumhuriyete sahip çıkan gerçekten değerli insanlardan oluşuyor. Ben vatanın ne olduğunu, vatan sevgisinin ne olduğunu Edirne'de daha iyi anladım. Çünkü Edirne'de yaşayan insanlar, vatandan anavatanına göç eden ve geldikleri yerlerde bayrağını, dilini, dinini yaşayamayan insanlar. O yüzden Trakya'ya gelmişler. Onun için Edirneli insanlar bu değerlerine sahip olduğu için Şehit Ailelerine de sahip çıkıyor. Onların emanetlerine de sahip çıkıyor.'' dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.