VERGİ BORÇLARINA YAPILANDIRMA

Vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 7143 sayılı kanun hakkında bilgi vermek amacıyla Edirne Vergi Dairesi Başkanı Selahattin Başkal, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde (EDESOB) üyeleriyle bir araya geldi.

VERGİ BORÇLARINA YAPILANDIRMA

Vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 7143 sayılı kanun hakkında bilgi vermek amacıyla Edirne Vergi Dairesi Başkanı Selahattin Başkal, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde (EDESOB) üyeleriyle bir araya geldi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Haziran 2018 Salı 19:14
VERGİ BORÇLARINA YAPILANDIRMA

Vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 7143 sayılı kanun hakkında bilgi vermek amacıyla Edirne Vergi Dairesi Başkanı Selahattin Başkal, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde (EDESOB) üyeleriyle bir araya geldi. Sözkonusu kanun vadesi 31.03.2018 tarihine kadar olan borçları ve beyana tabi vergilerde 31 Mart 2018 tarihine kadar verilmesi gereken beyannameleri kapsamaktadır. Yapılandırma Kanunu borçları 18 taksitte 36 aylık bir sürede ödeme imkânı veriyor.

Kanundan yararlanmak isteyenlerin, 31 Temmuz 2018 tarihine kadar bizzat vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla ya da GİB.nın www.gib.gov.tr adresi üzerinden veya www.turkiye.gov.tr adresinden internet aracılığıyla başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Başvuru sırasında peşin veya taksit seçeneklerinden biri tercih edilecek. Yapılandırılan tutarlar 6, 9, 12, 18 taksit seçenekleri ile ödenebilecek. Taksitler 2 ayda bir ödemeli olacak. Peşin veya ilk taksit ödemelerinin 1 Ekim 2018 tarihine kadar yapılması gerekiyor. Taksitlerin ilk 2’sinin zamanında ödenmesi şartı var

 Kanunla ilgili bilgi veren Başkal vergi ve bazı alacakların yapılandırılmasına ilişkin kanunun 18 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirtirken “Bu kanun toplumun belirli kesimlerini ilgilendiren oldukça kapsamlı bir kanundur. Özetlemek gerekirse kanunla ilgili 6 ana başlıkta düzenleme yapıldı. Bunlardan bir tanesi kesinleşmiş kamu alacakları. Kesinleşmiş kamu alacakları ile yapılan düzenlemede, vadesi geçmiş olan kamu alacaklarının, vergi aslının ödenmesi durumunda, vergi aslına bağlı olarak kesilen vergi cezalarının tamamı artı, vergi aslına bağlı olarak yürütülen faizler tamamen kaldırılarak yerine yurt içi üretici oranına göre hesaplanan endeks getirilmektedir. Vergi aslıyla beraber ikisinin toplamı ödenmektedir. Bunun sonucunda vergi aslına bağlı olarak kesilen cezalar kaldırılmakta, faizlerin de yaklaşık üçte ikisi ortadan kaldırılmaktadır. Yasa ile getirilen düzenlemede, belirli bir takvimin olması gerekiyor. Kesinleşmiş alacaklarda 31 Mart 2018'den önceki vadeli alacakları kapsıyor. Diğer taraftan bu alacaklar ile ilgili müracaatların 31 Temmuz 2018 tarihine kadar bağlı bulunulan vergi dairesine bizzat giderek müracaatı yapılabildiği gibi, gelir idaresi başkanlığının internet sitesi üzerinden de yapılabiliyor. Diğer taraftan e-devlet üzerinden ve postayla da müracaatlar yapılabiliyor. İlk ödeme Eylül ayının sonunda yapılmaktadır fakat Eylül sonu Pazar gününe denk geldiği için birinci taksitin yapılması 1 Ekim 2018 tarihine denk gelmektedir.” Dedi.

Başkal’ın konuşmasının ardından Kırkpınar Vergi Dairesi Müdürü Tuğrul Gelegin vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 7143 sayılı kanun hakkında bilgi vermek amacıyla sunumunu gerçekleştirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.