“YAPTIKLARIMIZI ANLATAMAMIŞIZ!”

31 Mart yerel seçimlerinin ardından tekrar Edirne Belediye Başkanı seçilen Recep Gürkan, 5 yılda onlarca proje yaptıklarını ancak yapılan bu projeleri vatandaşlara anlatma noktasında eksiklikler olabileceğini ifade etti. Başkan Gürkan, “Recep Gürkan ne yaptı, diyenlere sayabileceğim onlarca proje var. Belki bürokratik bir geçmişim olduğu için yapılan hizmetleri anlatma işini, siyasete taşıyamamış olabilirim. Önümüzdeki dönem yaptıklarımızı anlatma noktasında daha fazla çaba göstereceğiz.” dedi.

“YAPTIKLARIMIZI ANLATAMAMIŞIZ!”

31 Mart yerel seçimlerinin ardından tekrar Edirne Belediye Başkanı seçilen Recep Gürkan, 5 yılda onlarca proje yaptıklarını ancak yapılan bu projeleri vatandaşlara anlatma noktasında eksiklikler olabileceğini ifade etti. Başkan Gürkan, “Recep Gürkan ne yaptı, diyenlere sayabileceğim onlarca proje var. Belki bürokratik bir geçmişim olduğu için yapılan hizmetleri anlatma işini, siyasete taşıyamamış olabilirim. Önümüzdeki dönem yaptıklarımızı anlatma noktasında daha fazla çaba göstereceğiz.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
03 Nisan 2019 Çarşamba 08:19
“YAPTIKLARIMIZI ANLATAMAMIŞIZ!”

31 Mart Yerel seçimlerinin ardından tekrar Edirne Belediye Başkanı seçilen Recep Gürkan ile İYİ Parti ve CHP’li yöneticiler basın toplantısı düzenledi. CHP Edirne İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında yerel seçimlerin ardından Edirne’de ortaya çıkan tablo değerlendirildi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 5 yıl boyunca birçok proje yaptıklarını ancak vatandaşa anlatmak noktasında eksiklikler olduğunu, önümüzdeki dönem bu konuda daha fazla çalışma yapacaklarını ifade etti.

GÜRKAN: “EDİRNE’NİN YÜZDE 21’İ SANDIĞA GİTMEDİ”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, oy kullanmama oranının bu seçimlerde çok yüksek olduğunu ifade ederek, “31 Mart yerel seçimleri sona erdi. Edirne’mizde ve ülkemizdeki tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. 31 Mart akşamından itibaren nereye oy verildiğine bakmadan bütün vatandaşlarımıza, önceki dönemdeki gibi hizmetimizi vermeye devam edeceğiz. Bizim için insanları ötekileştirmek diye bir kavram yok. ‘Sen bize oy verdin vermedin’ diye bir ayrım yapma anlayışımız yok. Millet İttifakı olarak seçimlere girmeden önce de bu anlayış hakimdi, seçimlerden sonra da bu anlayış hakim olacak. Edirneliler bu seçimde sandığı çok fazla tercih etmediler. Edirne ve Türkiye geneline baktığımızda, sandığa gitmeme oranının yüksek olduğunu görüyoruz. Önceki seçimde katılım yüzde 80-90 civarında iken, bu seçimlerde yüzde 79 bir katılım olduğunu görüyoruz. Edirne’de yüzde 21 vatandaşımız sandığa gitmemiş. Bu oran ciddi. Sonuçlar kesinleşince hem İYİ Parti hem de Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu değerlendirmeleri yapacağız. Edirne’de bu yüzde 21’i, hiçbir parti ikna edip sandığa getirememişiz. Biz bunun üzerinde duracağız. Sebepleri nelerdir diye ciddi bir çalışma yapacağız. Vatandaş eğer sandığa gitmiyorsa kendince haklı bir sebebi vardır. Edirne’nin genetiğindeki uzlaşma kültürünü ortaya koyup yansıttıkları için, her iki partimizin İl ve İlçe Başkanlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

GÜRKAN: “LİSTENİN DAHA FAZLA OY ALMASI SEVİNDİRİCİDİR”

Belediye meclis üyeliğinde daha fazla oy alınmasını sevindirici bir gelişme olarak değerlendiren Başkan Gürkan, “Millet İttifakı Belediye Meclis listesi şahsımdan daha çok oy aldığı sevindiricidir. Bunu bazıları farklı değerlendirse de, siyasete olmayanların bunu sağlıklı değerlendirmesini beklemiyoruz. Mecliste alınan her oy çok anlamlı ve değerlidir. Şu an itibari ile Edirne Belediyesi’nde Millet İttifakı 31 üyenin kontenjan adaylar dahil 19’unu kazanmıştır. Diğer ittifak 12’sini kazanmıştır. Diğer İttifak meclis oylarına itiraz etti, bizde itiraz ettik. Fakat şöyle bir şey var; biz 70 oy daha alırsak, biz 20 meclis üyesine ulaşıyoruz, eğer biz mevcut oylarımızdan 40 oy eksik alırsak onlar 13 meclis üyesine ulaşıyor.” ifadelerini kullandı.

GÜRKAN: “6-7 BİN ARTIŞ VAR”

Başkan Gürkan, geçtiğimiz yerel seçimlere göre 6-7 bin oy artışı olduğunu söyleyerek, “Seçim kampanyası süresince gerek şahsım, gerek partilerimiz için iftira, karalama, çirkin suçlamalar ve son günlerde ortaya atılan, ta en üsten en alta kadar hiçbir tehditçinin, şantajcının yaptığı karalamanın onlar adına meyvesini verdiğini görüyoruz. Cumhur İttifakının kırgınlıklardan ve küskünlüklerden sonra MHP tabanının seçim sonuçlarında bloke olduğunu görüyoruz. Baktığımızda yerel seçimi yerel seçimle, genel seçimi genel seçimle kıyaslarız. 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’nin tek başına 29 bin oyu vardı. MHP’nin 18 bin oyu vardı. Toplamda 47 bin oy yapıyor. Ben de 35 bin 500 oyla kazanmıştım. Bu dönemdeki oyumuz belediye başkanlığımızda 42 bin 400 civarında. 6 -7 bin artış var. Cumhur İttifakının 38 binler bandında olduğunu gösteriyor. Burada şunu görüyoruz arkadaşlar bir toparlanma içine girmişler ama istedikleri sonuca ulaşamamışlar. Bu seçim çalışmalarında bütün mahallelerimizi gezdik.  Seçim sonuçları mahalle mahalle çıktı. Biz vatandaşlarımıza kendimizi yeteri kadar anlatamamışız. Biz genel belediyecilik hizmetlerimiz yaptık ama vatandaş bunun farkına varmamış. Tabii ki şöyle düşünüyor olabilir, senin görevin yapacaksın kardeşim diyorlardır. Biz 5 yıl önce riskli bir karar aldık. Edirne halkının yararına ve geleceğini kurtarmak adına riskli bir karar aldık. Vatandaşın bunu düşünmeyeceğini ve değerlendirmeyeceğini de düşünerek önemli olan Edirnelinin geleceğidir dedik ve bütün enerjimizi şehrin alt yapısına, sağlıklı gelişimine değerlendirdik. Bu karardan pişman değiliz. En azından yüzde 45 Edirneli yapmış olduğumuz hizmetleri doğru okuyup, anlamış. Bu dönemde de bütün sorunları gidereceğiz. Bizden sonraki başkanlar daha iyi bir ortamda çalışmış olacaklar. ” şeklinde konuştu.

DEMİR: “EDİRNE’DE BAŞARI SAĞLADIK”

İYİ Parti İl Başkanı Ekrem Demir de, “Biz Millet İttifakı olarak Edirne ve ülke genelinde ortaklaşa seçime girdiğimiz her noktada başarılıyız. Bize yol gösteren iki genel başkanımıza da teşekkür ediyorum. Sonuçlara bakarsak, her siyasi parti bir değerlendirme yapıyor, bizde kendimize göre bir değerlendirme yapıyoruz. Edirne belediyesi ile ilgili Belediye başkanımızın söylediklerine imzamı atıyorum. Biz bu seçimde Millet İttifakı olarak Edirne’de başarı sağladık.” dedi.

PEKCANLI: “ALMAMIZ GEREKEN MESAJI ALDIK”

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ise, “Keşan’da AK Parti Belediye Başkan Adayının 11 oyla seçimi kazandığını iddia ediyorlar. Bizim burada bir itirazımız söz konusu. Dün Keşan’daydık, ciddi anlamda çalışmalarımız sürüyor. Dosyalarımızı hazırladık ve ilçe seçim kuruluna teslim ettik. Bu işin YSK’ya kadar takipçisi olacağız. Keşan’da belediye meclisine baktığımız zaman 15’i Millet İttifakı’nın, 10 tanesi ise Cumhur İttifakı’nın. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Edirne Merkez’de de belediye meclis üyeliği seçimine biz itiraz ettik, AK Parti de itiraz etmiş. Kurullar gerekli kararı verecek. Biz Millet İttifakı’nın CHP tarafı olarak da halkımızdan almamız gereken mesajı aldık. Eksiklerimizin farkındayız ve hepsini gidereceğiz. Edirne halkına desteklerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

GÜRKAN: “YAPTIKLARIMIZI ANLATAMAMIŞIZ”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan önümüzdeki 5 yılda nasıl bir yönetim sergileyeceğinin sorulması üzerine, “Yaptıklarımızı anlatma noktasında daha fazla çaba göstereceğiz. Belki bürokratik bir geçmişim olduğu için yapılan hizmetleri anlatma işini siyasete taşıyamamış olabilirim. Bürokraside yaptığınız işleri anlatma gereği duymazsınız. Belki de orada uzun yılların verdiği alışkanlığın devamı olarak belediye başkanlığında da çok anlatmadım. Yani ben projeyi yaptım, bitirdim. Sonrasında diğer projeye başladım. İnsanlara anlatma ihtiyacı duymadım. Bu konuda AK Parti çok başarılı hakkını teslim edeyim. Yaptıklarını millete amiyane tabirle gına getirene kadar tekrar tekrar anlatıyorlar. Acaba öyle mi yapmak lazım? Bu konuyu bir değerlendireceğiz. Recep Gürkan ne yaptı diyenlere, sayabileceğim onlarca proje var. Benden önce bu koltukta 20 yıl oturanlara sormak lazım. Her 4 yılda bir proje yapsa 5 tane proje yapmış olması gerekir. Eğer 5 tane sayabilirse elini sıkacağım, tebrik edeceğim.” dedi.

GÜRKAN: “KİMSEYİ TEHDİT ETMEDİK”
Kenar mahalle diye tabir edilen bölgelerden CHP’ye az oy çıkmasının sorulması üzerine Başkan Gürkan, “İnsanlar karnını doyuramıyor, insanlar yoksul. Onlar için kimin kazandığından çok, kendi karın doyurma gayretlerinin devam edebilmesi önemli. Biz Millet İttifakı olarak kimseyi tehdit etmedik. En azından onu söyleyeyim. Sen bana oy vermezsen işten atarız dediğim bir kişi getiremezler. Belediyemizde başka partiye oy vereceğini bildiğim çok arkadaşımız vardır.” şeklinde cevap verdi.

GÜRKAN: “CUMHURBAŞKANIMIZ UYGUN GÖRÜRSE, KENDİSİNE AÇIKLARIM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi hakkında bir televizyon programında söylediklerine de cevap veren Başkan Gürkan, “Seçimlere 3 gün kala bir televizyon programında Sayın Cumhurbaşkanımızın bir açıklaması oldu. Ben de bizzat dinledim. Benim belediye başkanıyken AK Parti’ye geçmeye çalıştığımı ama kabul etmediklerini söyledi. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Kim o bilgiyi verdiyse, kesinlikle yanlış bilgi vermiş. Bana teklif getiren hem yerel düzeyde hem de genel düzeydeki AK Parti’nin yetkililerinin isimleri bende saklı. Sayın Cumhurbaşkanımız uygun görürse, kendisine açıklayabilirim ya da bizi istediği yerde yüzleştirebilir. Benim hiçbir zaman başka bir partiye geçme talebim de, niyetim de, düşüncem de olmadı. Hiçbir dönemde olmadı bu. Bana çok teklif geldiği doğrudur. Bu isimleri de devlet terbiyem gereği Cumhurbaşkanımızdan başkasıyla paylaşmam.  Arzu ediyorsa, derhal kendisiyle paylaşmaya hazır olduğumu da ifade etmek isterim.” dedi.

GÜRKAN: “DOĞRU VE ŞIK BİR İFADE OLMAZ”

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal’ın, ‘1 Nisan itibariyle ben yine iktidar milletvekiliyim. Ülkeye çok şey yapılacak ama Edirne kaybedecek’ açıklamasının sorulması üzerine ise Başkan Gürkan, “Fatma Hanım’ın oradaki niyetini bilmiyorum ama niyeti, ‘Edirne bizim adayımıza oy vermedi, bizim adayımızı seçmedi. O yüzden biz altını çizerek söylüyorum devletin olanaklarını kullanmayacağız.’ Diyorsa kendisi, ki tahmin etmiyorum öyle bir şey diyeceğini. Bu siyasetçi için de Türkiye Cumhuriyeti’nin bir milletvekili için de doğru ve şık bir ifade olmaz. O zaman benim de, ‘şu mahalle bana oy vermedi, oraya az hizmet yapayım’ dememe benzer. Ben bunu kendime yakıştıramam. Çünkü biz seçilene kadar bir ittifakın, bir partinin adayıyız ama seçildikten sonra bütün halkın temsilcisiyiz.” şeklinde cevap verdi.

Kerem Filiz




 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.