YAŞASIN CUMHURİYET!

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milletine en büyük mirasım dediği Cumhuriyet’in 95’inci yıldönümü büyük bir coşku ile kutlandı. Çok büyük bir kalabalığın katıldığı kutlama törenlerinde 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından resmi törenlere çıkmasına izin verilmeyen askeri tanklar da yerini aldı.

YAŞASIN CUMHURİYET!

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milletine en büyük mirasım dediği Cumhuriyet’in 95’inci yıldönümü büyük bir coşku ile kutlandı. Çok büyük bir kalabalığın katıldığı kutlama törenlerinde 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından resmi törenlere çıkmasına izin verilmeyen askeri tanklar da yerini aldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
30 Ekim 2018 Salı 09:15
YAŞASIN CUMHURİYET!


 

Cumhuriyetin 95’inci yıldönümü büyük bir coşkuyla kutlanırken, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra resmi törenlerde izin verilmeyen tanklar,  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda tekrar yerini aldı. Edirne Valisi Günay Özdemir de yaptığı konuşmasında “Cumhuriyet Türkler için devamlılıktır. Tarih boyunca Türk Milleti hiçbir esaret altına girmemiş, hep bağımsızlığı tercih etmiş.” dedi.

Cumhuriyet’in 95’inci yıldönümü Edirne’de büyük bir coşkuyla kutlandı. Edirne Valisi Günay Özdemir’in tebrikleri makamında kabul etmesinin ardından kutlamalar, Talatpaşa Caddesi’nde devam etti. Edirne halkının büyük bir katılım gösterdiği etkinliklerde Vali Özdemir, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Yüksel Erdin ve Belediye Başkanı Recep Gürkan, askeri araç üzerinde Edirnelilerin bayramını kutladı.

VALİ ÖZDEMİR: “TÜRK MİLLETİ HİÇBİR ESARET ALTINA GİRMEMİŞ”
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Vali Özdemir, “Cumhuriyet Türkler için devamlılıktır. Tarih boyunca Türk Milleti hiçbir esaret altına girmemiş, hep bağımsızlığı tercih etmiş. Özgürlüğünün mücadelesini vermiş ve sonunda devletini kurmuştur. Osmanlı Türklerin imparatorluğu olduğu gibi Cumhuriyet de Türklerin Cumhuriyetidir. İstanbul’u feth eden ve medeniyetin kurulduğu şehir olan Edirne nasıl Türklerin imparatorluğuna sahip çıktıysa yine Türklerin Cumhuriyeti olan Türkiye Cumhuriyetine hep sahip çıkmış ve bundan sonra da sahip çıkmaya devam edecektir. Bugün Türkiye, Dünyada ekonomik, kültürel, sosyal ve siyasi olarak önemli bir yere sahiptir. Toplum olarak da ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda da halkımız, dünyada sayılı toplumlardan olmuştur. Ulusal ve uluslararası bu gelişmeler Cumhuriyet ve cumhuriyetin sağladığı imkânlar sayesinde olmuştur. Çok değerli gençlerimiz sizlere sunduğumuz bu imkânlar Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet sayesindedir. Geçmişinizi iyi öğrenin. Fatih Sultan Mehmet’i iyi öğrenin. Atatürk’ü iyi öğrenin. Fatih’i iyi anlarsanız Atatürk’ü iyi anlarsanız devletinize, bayrağınıza ve Atatürk’ün kurduğu cumhuriyete sahip çıkarsınız. Sizlerin Edirneli Fatih Sultan Mehmet’i ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü iyi anlamanız için Edirne Halk Kütüphanesinin girişinde Fatih Sultan Mehmet’in ve Atatürk’ün okuduğu kitapları ve de kitaplarını sergiliyoruz. Okudukları kitapları gördüğünüzde nasıl Fatih olunduğunu ve nasıl Atatürk olunduğunu göreceksiniz” dedi.

Vali Özdemir’in konuşmasının ardından Edirne Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi gerçekleşti. Sonrasında da resmigeçit töreni yapıldı.

VALİ ÖZDEMİR: “TANKLARIMIZ TÖREN ALANINDAN GEÇTİ”

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından ilk kez bu gün tankların geçişine izin verilmesi üzerine de konuşan Vali Özdemir, “Bugün gerçekten Cumhuriyetimizin 95’inci yılını bütün halkımızın büyük bir katılımıyla, heyecanla kutladık. İlk defa da bu sene 15 Temmuz’dan sonra tanklarımız tören alanından geçti. 15 Temmuz’da müsaade etmediğimiz tanklar, bugün halkımızın beğenisiyle, coşkusuyla, sevgisiyle karşılandı. Ben halkımıza, bütün askerlerimize, şehitlerimize, gazilerimize ve şehit yakınlarına da teşekkür ediyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.