YAŞASIN CUMHURİYET!

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En büyük mirasım’ diye nitelendirdiği Cumhuriyet’in 96’ncı yıldönümü, Edirne’de büyük bir coşku ile kutlandı. Binlerce vatandaşın katıldığı kutlama programında konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp, “Cumhuriyet, Milletimizin şanlı geçmişini, umut dolu geleceğine bağlayan köprünün adıdır.” ifadelerini kullandı.

YAŞASIN CUMHURİYET!

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En büyük mirasım’ diye nitelendirdiği Cumhuriyet’in 96’ncı yıldönümü, Edirne’de büyük bir coşku ile kutlandı. Binlerce vatandaşın katıldığı kutlama programında konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp, “Cumhuriyet, Milletimizin şanlı geçmişini, umut dolu geleceğine bağlayan köprünün adıdır.” ifadelerini kullandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
30 Ekim 2019 Çarşamba 07:02
YAŞASIN CUMHURİYET!

Edirne’de Cumhuriyet'in ilan edilişinin 96’ncı yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen etkinliklerde büyük coşku yaşandı. Kutlama programı Edirne Valisi Ekrem Canalp’in makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Ardından Talatpaşa Caddesi'nde düzenlenen kutlama etkinliklerinde Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Garnizon Komutanı Tuğgeneral Dündar Şahin Güngör tören aracına binerek vatandaşların bayramını kutladı. Ardından Edirne Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu ve Vali Canalp tarafından günün anlam ve önemine dair konuşma gerçekleştirildi.

“CUMHURİYET MİLLETİMİZİN ŞANLI GEÇMİŞİNİ, UMUT DOLU GELECEĞİNE BAĞLAYAN KÖPRÜDÜR”

Edirne Valisi Ekrem Canalp, burada yaptığı konuşmada, “Barış Pınarı Harekatı’nda eşsiz bir başarı gösteren kahraman ordumuzun asil evlatlarını Edirne’den, Edirneliler adına selamlıyorum. Onların çok kısa süre içerisinde elde ettikleri başarı, bu milletin damarlarındaki asıl kanın coşku ile akmaya devam ettiğini bütün Dünyaya bir kez daha göstermiştir. Ve bütün Dünya bir kez daha anlamıştır ki; bu milletin bugün taşıdığı ruh 1923 ruhu ile aynı ruhtur. Bundan 96 yıl önce, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, inanç ve kararlılıkla kazandığımız kutlu zaferimizi Cumhuriyet ile taçlandırdık. Cumhuriyet Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesi ile ‘Türk Milletinin karakterine ve geleneklerine en uygun idealidir.’ Cumhuriyet, Milletimizin şanlı geçmişini, umut dolu geleceğine bağlayan köprünün adıdır. Milletimizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkartacak olan yönetim şeklidir Cumhuriyet. Cumhuriyet, kayıtsız şartsız olarak egemenliği halka vermektir. Halkın geleceğini bizzat kendisinin belirlediği rejimin adıdır, Cumhuriyet. Cumhuriyet Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesi ile, ‘Az zamanda yapılan büyük işlerin en büyüğüdür.’ Bugün 96 yıllık Cumhuriyetimizin kazanımları sayesinde ülkemiz, dünyanın en güçlü ülkelerinden ve ordumuz da dünyanın en güçlü ordularından bir tanesidir.” dedi.

“CUMHURİYET MİLLETİMİZİN GELECEĞİNİN EN BÜYÜK TEMİNATIDIR”

Vali Canalp, Cumhuriyet’in milletimizin geleceğinin en büyük teminatı olduğunu söyleyerek, “Millet olarak bugün bunun onur ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin ilanının yıldönümünü bütün yurtta ve Edirne’mizde coşkuyla kutluyoruz. Elbette ki, ulaşmamız gereken nice hedeflerimiz ve nice büyük işlerimiz vardır. Üzerinde yaşamış olduğumuz bu coğrafyanın politik ve stratejik önemi karşımıza sürekli iç ve dış düşmanları çıkartmaktadır. Ancak demokratik, laik, sosyal ve hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti; halkımızı ırk, din, dil cinsiyet ve inanç ayrımı gözetmeksizin bir bütün olarak kucaklamaktadır. Yaşamış olduğumuz bu zorlu coğrafyada, büyümenin ve güçlü kalabilmenin temel koşulu birlik beraberlik ruhuna sahip olmaktan geçmektedir. Aziz milletimiz gücünü ve bekası olan teminatı enerjisini birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhundan almaktadır. Cumhuriyetimiz bu yönüyle milletimizin geleceğinin en büyük teminatıdır. Her yerde  ve milletimizin her ferdi ile, devletimizin bekası milletimiz refahı için çalışmaya, dünyanın gelişmiş ülkeleri ile yarışmaya insanlık değeri ile öncülük etmeye, mazlumların yanında zalimlerin ise karşısında durmaya devam edeceğiz. Bu amaç için birikime, kararlılığa ve heyecana sahibiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesi ile ‘ihtiyacımız olan tek şey, çalışkan olmaktır.” şeklinde konuştu.

Vali Canalp’in konuşmasının ardından Cumhuriyet konulu şiirler okundu ve halk oyunu gösterileri sergilendi. Tören geçit töreninin yapılmasıyla son buldu.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.