Yeni Başkan, Ali Şahin

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası 30. Olağan Genel Kurulu Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleşti. Ali Şahin ve Erdal Çağlayan'ın başkanlık için yarıştığı seçimin galibi 427 oy alan Ali Şahin Kazandı.

Yeni Başkan, Ali Şahin

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası 30. Olağan Genel Kurulu Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleşti. Ali Şahin ve Erdal Çağlayan'ın başkanlık için yarıştığı seçimin galibi 427 oy alan Ali Şahin Kazandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Şubat 2018 Pazartesi 11:12
Yeni Başkan, Ali Şahin

    Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası 30. Olağan Genel Kurulu Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleşti. Ali Şahin ve Erdal Çağlayan'ın başkanlık için yarıştığı seçimin galibi 427 oy alan Ali Şahin Kazandı.
Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf odası 30. Olağan Genel Kurulu dün Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleşti. İki listenin yarıştığı seçimde kazanan taraf. Ali Şahin ve listesi oldu.
Seçimde kullanılan 840 geçerli oyun 427'sini mavi listeyle yarışan Ali Şahin alırken, beyaz listeyle yarışan Erdal Çağlayan 413 oy aldı.
Beyaz liste adına konuşma yapan Erdal Çağlayan; "Bizim odamız en fazla üye sayısına sahip olan bir odadır. Dediğimiz gibi üye sayısı olarak kalabalık biz odayız. Bu oda ne minibüsçülerin, ne taksicilerin odası bu oda herkesin odasıdır. Seçim sürecinde çok farklı söylemler oldu isteğimizin dışında. Her zaman söylediğimiz gibi biz şoför esnafıyız. Bu seçim döneminde çok sıkıntılı çok çekişmeli bir seçim öncesi dönemi yaşadık. Az önce Ali arkadaşımla fotoğraf çektirdik hadi böyle olsun güzel olsun hep birlik beraberlik içerisinde olsun her şey. Ama seçim zamanı öncesi kimse gelip de dert dinlemedi, halimizi hatırımızı sormadı. Türkiye de 36 bin küsür meslek odası içinde kirada olan tek oda bizimkisi. Daha önce sürücü kursumuz vardı odamıza bir katkı sağlasın diye 3 emekli arkadaşımızın tazminatını ödemek için binayı ipotek ettiler tazminatları dahi ödeyemediler. Biz taksici camiası olarak taksilerimizi yeniledik. Bu yenileme işlerinde odalarda taksicilere destek oldu” dedi. 
Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf odası eski dönem Başkanı Erbey Kılıç ise; "Arkadaşımız konuştu dedikleri doğru diyemeyeceğim. İlk önce kurtarıcıdan başlayayım. Biz kurtarıcı'dan taşıma için 40 lira alıyorduk. Fakat bizim esnafımız lastiği patlayan arkadaştan bahsediyorum trafiği durdurmuş alkollü bir şekilde bize küfür etti. Biz buraya küfür işitmek için gelmedik. KOSGEB 30 bin lira para verdi. Kim verdi bu krediyi Esnaf Kredi Kooperatifi verdi. Kredi Kefalet Kooperatifinden krediye çekmeye devam edenlere Tempobet kesinlikle kredi verilmedi. Bunu biz hem basında hem de mesaj atarak üyelerimize duyuruyoruz. Bizim kamyon garajı ile yaptıklarımız da ortadadır. Köy arabaları içinse şunu söyleyebilirim. D4 belgeli araçlar Belediyenin vermiş olduğu güzergah çevresinde araçlarını kullanabilirler. Korsan taksi ile ilgili devletimiz bize yardım etti. Benim bütün korsan taksi yapan ticari faaliyette bulunan arkadaşlarımızı yapıyor. Çalışmadık diyorlar, biz çalıştık. Biz yönetim kurulu ve denetim kurulu ile birlikte beraber çalıştık gelecek olan arkadaşa yasalar doğrultusunda çalışmalarını tavsiye ediyor ve başarılarını devamını diliyorum. “
Mavi Liste adına konuşma yapan Ali Şahin; "Heyecanlı bir genel kurul yaşıyoruz bu bir hizmet yarışı. Kamyon ve kamyonetçilerin sıkıntıları ile başlayacağım konuşmama. Kamyon garajı yapımında yönetimdeydim doğrudur. Kamyon ve Kamyonetçilerin tek eksik olduğu nokta plaka konusu. Eğer buradan alnımızın akı ile çıkarsak onlara bu plaka sıkıntısı konusunda söz veriyorum. Bu seçim döneminde herkes konuşur. Köylümüzün yıllardır sorunları var yolcu getirdiği yerle ile ilgili. Bununla ilgili sıkıntıları var. Şehrin durumu zaten belli. Bu konu ile ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. ETUS kamyoncunun taksicinin minibüsçünün annesini 65 yaş üstünü ücretsiz taşımaya devam ediyor. Basını, engelliyi, şehit yakınını, gaziyi ücretsiz  taşımaya devam ediyor. Taksici arkadaşlarımız bizimle beraber bu şehre hizmet veren bir kesim. Ama yıllardan beri taksici esnafı ile barışık bir şekilde çalıştık. Ücretsiz servis konusu vardı, ilçelerden gelen ücretsiz servis konusu vardı. Bunların hepsini takip ettik. Şuan Edirne'de taksici ve Minibüsçü taşımacılık yapıyor başka bir insan grubu yok burada arkadaşlar. Ücretsiz servislerin konuşlandığı yerler vardı. Bunlar ile ilgilide çalışmalar yaptık. Şimdi Erdal arkadaşımız bir şeyler söyledi. Bu arkadaşımızın bir sıkıntısı dahilinde odaya yazdığı bir dilekçe var mı? diye sordum, yönetimden bir arkadaşımız yok dedi. Bu güne kadar sadece bir dilekçesi var başka bir dilekçesi yok” diye konuştu.
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt; "Ben de sizin içinizden çıkan birisiyim. Çok duygulandım iki başkan adayının birbirini kucaklamasından dolayı. Bu güne kadar Edirne'nin ufak çekişmelerden hiç bir zarar görmedi. Ama biz 3-4 yıldan bu yana yönetimdeyiz. Resmi kurumlar ile beraber hızlı yol aldığımızı düşünüyorum. Soför esnafı çok onurlu çok önemli bir görev üstleniyor. Geçtiğimiz günlerde bir kamuoyu araştırması yaptırttım. Belediye ile esnaf odası ile paylaşımlarımı yaptım. Daha basına yansımadı bu araştırma. Bizim gelirimiz turizm. Eğer ki biz mesleğimize sahip çıkarsak Edirne daha iyi para kazanır” dedi.
Seçimi kazanan Mavi liste şu isimlerden oluştu;
YÖNETİM KURULU: Ali Şahin, Egemen Fidancı, Turgay Kaplan, Mustafa Kulaksız, Turgay Sayan, Kaan Kuleci, Remzi Meriç, Ali Can Özcan, Özden Serbes
DENETİM KURULU: Murat Çim, Mehmet Topaloğlu, Hakan Buğar

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.