YENİ BAŞKAN BURAK GÜNGÖRMEDİ

CHP Edirne Merkez İlçe Teşkilatı tarafından dün gerçekleştirilen olağan genel kurulda tek listeyle seçime giren Av. Burak Güngörmedi, CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı seçildi.

YENİ BAŞKAN BURAK GÜNGÖRMEDİ

CHP Edirne Merkez İlçe Teşkilatı tarafından dün gerçekleştirilen olağan genel kurulda tek listeyle seçime giren Av. Burak Güngörmedi, CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı seçildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
13 Ocak 2020 Pazartesi 06:52
YENİ BAŞKAN BURAK GÜNGÖRMEDİ

CHP Edirne Merkez İlçe Kongresi dün kentte bulunan bir düğün salonunda gerçekleştirildi. Genel kurula; CHP PM Üyesi Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP’nin önceki dönem milletvekillerinden Eren Erdem, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Gemiş, Demokrat Parti İl Başkanı İbrahim Özyılmaz, belediye meclis üyeleri, il, ilçe ve belde belediye başkanları ile partililer katılım gösterdi. Hakverdi’nin Divan Kurulu Başkanlığını yaptığı genel kurulda; faaliyet ve mali raporların okunarak ibra edilmesinin ardından tek listeyle yapılan seçim sonucu Av. Burak Güngörmedi, Merkez İlçenin yeni başkanı oldu.

CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Av. Burak Güngörmedi’nin listesi şu isimlerden oluştu:

Asil Yönetim Kurulu Üyeleri: Tuncay Aladağ, Yavuz Arslan, Gülay Ayaz, Çetin Boz, Aykut Demirkol, Alpcan Dublen, Ahmet Filiz, Haluk Gezmen, Mehmet İşler, Bedrettin Kapu, Mustafa Nail Mortaş, Selma Uluçay, Güliz Sağlam Çançalar, Kader Yetişken, Mustafa Yılmaz ve Özge Zelova

Yedek Yönetim Kurulu Üyeleri: Özkan Tosun, Ömer Şimşek, Sevda İşbaşaran, Hüseyin Dik, Erdoğdu Zangalı, Adil Yılmaz, İlker Dağ, Metin Akıncı, Yeliz Zule, Suat Uysal, Ömer Çoban, Recep Patlıcan, Murat Canlar, İpek Duman, Semih Çelik ve Suat Öz

HAKVERDİ: “AK PARTİ’NİN GİDİŞİ VE CHP’NİN İKTİDARI YAKINDIR”

Kongrenin açılış konuşmasını yapan CHP PM Üyesi Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, “Cumhuriyet’in kuruluş yıllarında o mücadeleyi yükselten kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları vardı. Erzurum Kongresiyle başlayarak Kuvayi Milliye mücadelesini verdiler, kurtuluş mücadelesi verdiler. 18 yıldır yaşanan AK Parti karanlığından kurtulmak için de bu kongreler aslında Erzurum ve Sivas kongreleridir. Bugün gelinen noktada yerelde iktidar olduk. Biz biliyoruz ki; yerelde iktidar olup iyi işler yaptığımızda genelde de iktidar olacağız. Genelde iktidar yolumuz da yakındır. AK Parti’nin gidişi ve CHP iktidarı yakındır.” ifadelerini kullandı.  

GAYTANCIOĞLU: “KÖTÜ DURUMDAN ÇIKARTABİLECEK TEK OLUŞUM CHP”

Dilek ve temenniler kısmında ilk sözü alan CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu da, “CHP bu ülkeyi korumanın sorumluluğuyla hareket ediyor, ama bu ülkeyi yönetenler Türkiye’de şu an yoksullaşma var mı, işsizlik var mı, çiftçi zor durumda mı, işçi durumda mı, emekli açlık sınırının altında mı, hiç farkında değiller; hala kanalla uğraşıyorlar. Dün 4.7 şiddetinde deprem oldu, bu bile geri adım attırmıyor. Bilim karşı, üniversiteler karşı, STK’lar karşı, halk karşı, şehircilik uzmanları karşı ama bir kişi bu iş olacak diyor ve alkışları alabiliyor. Türkiye’nin geldiği bu nokta, iyi bir nokta değil. Bu noktadan çıkartabilecek tek bir oluşum var o da CHP.” dedi.  

GÜRKAN: “GÜNGÖRMEDİ TÜM GÖREVLERİ BAŞARIYLA YERİNE GETİRDİ”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise Av. Burak Güngörmedi’nin bugüne kadar verilen tüm görevleri başarıyla yerine getirdiğini söyleyerek, “Burak çok gençliğinden bu yana bildiğim, tanıdığım, sürekli görüştüğüm bir isim. 10 yıldan beri partimizin üyesi ve verilen her görevi eksiksiz, koşulsuz yerine getiren bir kardeşimiz. Her seçimde en çok aradığımız isimdir Burak. Çünkü seçim kurulu temsilcimiz olmuştur hep. Burak Güngörmedi’ye, değerli eşine ve ailesine, çıktığı bu yolda CHP bayrağını tıpkı kendinden önceki arkadaşlarımız gibi aldığından daha da yukarıya taşımak adına aldığı bu sorumluluk için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

ERDEM: “EDİRNE BENİM İÇİN ÇOK ÖZEL”

CHP’nin eski milletvekillerinden Eren Erdem de, “Edirne benim için her zaman özel olmuştur. Çok geldim Edirne’ye. Ancak bugün benim için daha anlamlı Edirne’de olmak çünkü bugün bir kongre yapıyoruz. Bu kongre bizim için Sivas Kongresi’nin başlattığı mücadele ruhunu temsil ediyor.” dedi.

PEKCANLI: “PROTESTO EDENLER KONGREYİ MERAK ETMİŞ!”

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ise, “İlçe kongrelerinde demokrasi adına çok güzel tablolar ortaya çıktı. Biz bunu delege seçimlerinde de yapmaya çalıştık; yaptık da. Kimi yerde eleştiri de aldık. ‘Protesto ediyoruz’ dediler. Bakıyoruz, protesto edenler bugün kongreye gelmişler. Delege seçimlerinde oy kullanmayanlar, kongreyi merak etmişler. Herkese kapımız açık.” şeklinde konuştu.

GÜNGÖRMEDİ: “PARTİMİZ BU ÜLKENİN SİGORTASIDIR”

Kongrede son olarak konuşan Merkez İlçe Başkan Adayı Av. Burak Güngörmedi,  “Bu kötü günlerden birlik ve beraberlik içerisinde yapacağımız çalışmalarla kurtulacağız. Partimiz bu ülkenin sigortasıdır. CHP ilkelerini ve evrensel değerlerini benimsemiş ve özümsemiş bir partili olarak, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde felsefemiz olan altı ok ışığında, parti politikamızın belirlediği hedefler doğrultusunda verimli çalışmalar yaparak Edirne’mizin çağdaş insanlarına hizmet etmek en büyük borcumdur. Yerelde olduğumuz gibi genelde de iktidar olmamıza az kaldı. Bu kısa sürede, biz CHP sevdalılarının en büyük görevi, başa geçmek için hazırlık yapmaktır. Bu hazırlık başarı hazırlığıdır. Bu hazırlık zafer ve iktidar hazırlığıdır.” ifadelerini kullandı.  

Konuşmaların ardından tek listeyle yapılan seçimde Merkez İlçenin yeni Başkanı olan Av. Burak Güngörmedi’nin listesi şu isimlerden oluştu:

Asil Yönetim Kurulu Üyeleri: Tuncay Aladağ, Yavuz Arslan, Gülay Ayaz, Çetin Boz, Aykut Demirkol, Alpcan Dublen, Ahmet Filiz, Haluk Gezmen, Mehmet İşler, Bedrettin Kapu, Mustafa Nail Mortaş, Selma Uluçay, Güliz Sağlam Çançalar, Kader Yetişken, Mustafa Yılmaz ve Özge Zelova,

Yedek Yönetim Kurulu Üyeleri: Özkan Tosun, Ömer Şimşek, Sevda İşbaşaran, Hüseyin Dik, Erdoğdu Zangalı, Adil Yılmaz, İlker Dağ, Metin Akıncı, Yeliz Zule, Suat Uysal, Ömer Çoban, Recep Patlıcan, Murat Canlar, İpek Duman, Semih Çelik ve Suat Öz

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.