YENİ BİNANIN KURDELESİNİ BİRLİKTE KESTİLER!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Demokrat Parti İl Başkanlığı’nın yeni binasının açılış törenine katıldı. Demokrat Parti yeni il binasının açılış kurdelesini CHP’li yöneticiler ve DP’li yöneticiler birlikte kesti.

YENİ BİNANIN KURDELESİNİ BİRLİKTE KESTİLER!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Demokrat Parti İl Başkanlığı’nın yeni binasının açılış törenine katıldı. Demokrat Parti yeni il binasının açılış kurdelesini CHP’li yöneticiler ve DP’li yöneticiler birlikte kesti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
28 Şubat 2019 Perşembe 09:02
YENİ BİNANIN KURDELESİNİ BİRLİKTE KESTİLER!

Demokrat Parti İl Başkanlığı yeni binasına taşındı. Dün gerçekleştirilen açılış törenine CHP’nin Edirne’deki yöneticileri de katılım gösterdi. Binanın açılış kurdelesini Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, CHP Merkez İlçe Başkanı Nedim İşcan, Demokrat Parti İl Başkanı İbrahim Özyılmaz ve Demokrat Parti Edirne Belediye Başkanı Sibel Barshan beraber kestiler.

GÜRKAN: “CUMHURİYETİ İLELEBET PAYİDAR KILMA MÜCADELESİDİR”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Demokrat Parti’nin yeni binasının açılışında yaptığı konuşmada, “Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının 29 Ekim 1923’te Cumhuriyeti kurmasıyla başlayan demokratik yaşamı Türkiye Cumhuriyeti 1946’ya kadar tek partili olarak gitti. 1946 ‘da kurulan Demokrat Parti, gerçekten Türk siyasetinde demokrasi tarihinde unutulmaz izler bıraktı. Çok uzun yıllar tek başına iktidar, koalisyon ortaklıkları oldu. Geriye dönüp baktığımızda birçok siyasi parti kurulmuş ve kapatılmıştır. Elbette partiler zaman zaman sıkıntılı anlar yaşarlar, geriye düşerler öne çıkarlar, önemli olan varlıklarını sürdürmeleridir. Bizim partimiz Cumhuriyet Halk Partisi de 1999 baraj altında kalarak parlamentoya giremedi. Bu durumlar partiler için sıkıntılı süreçlerdir. Partilerin varlığı ve mevcudiyeti, faaliyetlerine devam etmesi bunların hepsinden daha önemlidir. Bu bağlamda da demokratik yaşamımızın mihenk taşlarından olan Demokrat Parti siyasi yaşamında vazgeçilmez, merkez sağı temsil eden Türkiye’deki vatandaşlarımızın birçoğunun buluşma adresi olan Demokrat Partinin ziyaretine geldim. Burada hem açılışımızı yaptık hem de aday arkadaşımız Sibel Hanım ile tanıştık. 31 Mart’ta bir yerel seçim var, bütün partiler bu demokratik yarış ortamında kendi varlıklarının mücadelesini verecekler. Doğal olarak har parti her aday mücadele edecek ancak bu dönemde mücadele kazanma mücadelesi değil. Bu dönemdeki mücadele Cumhuriyeti ilelebet payidar kılma mücadelesidir. Bu dönemdeki mücadele her hangi birimize bir koltuk mücadelesi de değildir. Bu dönemde biz vatandaşlarımızdan kendimizi bir koltuğa oturtmak için bir oy istemiyoruz. Biz bu dönem vatandaşlarımızdan kendilerinin yaşam tarzını korumak, onların özgürlük alanlarını korumak, sosyal haklarını korumak, onların çokluklarının, çocuklarının gelecekte özgür ve tam demokratik bir Türkiye’de yaşamaları için oy istiyoruz.”dedi.

ÖZYILMAZ: “DEMOKRASİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİNİ VERDİK”

Demokrat Parti Edirne İl Başkanı İbrahim Özyılmaz ise, “Bu güzel günde demokrasinin en güzel örneğini verdiğimizi düşünüyorum. Demokrat Parti’mizin diğer yeri bizlere ufak geliyordu, bizlerde burayı kendimize daha uygun bulduk. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, daha önce bizleri ziyaret etmek istemişti, ben kendisine ‘Bir iki gün sonra bu ziyareti gerçekleştirseniz iyi olur mu?’ dedim. Yeni bulduğumuz yerimizin açılışını Demokrat Parti Belediye Başkan Adayımız Sibel Barshan ile birlikte açılışını yapalım dedim. O da bizleri kırmadı ve bu gün açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.