“YENİ BİR HEYECAN GEREK”

Edirne’nin sorunları ve yaklaşan yerel seçimlerle ilgili iddialı açıklamalarda bulunan AK Parti Edirne Eski Milletvekili Şemsettin Emir, Edirne’nin değişime, yeni bir vizyona, yeni bir heyecana ihtiyacı olduğunu belirtirken, belediye başkanlığı için de aday adayı olabileceğini belirtti.

“YENİ BİR HEYECAN GEREK”

Edirne’nin sorunları ve yaklaşan yerel seçimlerle ilgili iddialı açıklamalarda bulunan AK Parti Edirne Eski Milletvekili Şemsettin Emir, Edirne’nin değişime, yeni bir vizyona, yeni bir heyecana ihtiyacı olduğunu belirtirken, belediye başkanlığı için de aday adayı olabileceğini belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
01 Ekim 2018 Pazartesi 08:10
“YENİ BİR HEYECAN GEREK”

AK Parti Edirne Eski Milletvekili Şemsettin Emir, Edirne’nin sorunlarını ve yaklaşan yerel seçimleri değerlendirirken, iddialı açıklamalarda bulundu.

Emir Edirne’de yaşayan 150 bin insanın mutsuz olduğunu vurgulayarak, “Edirne’de yaşayan 150 bin insanımız mutsuz. Buradan Edirne dışına çıktıklarında AK Parti’li belediyelere gidiyorlarsa orda şehircilik adına neler yapılmış onları görüyor, sosyal belediyecilik nasıl olur onları görüyor, mazlumun elinden nasıl tutulmuş onları görüyor, o şehrin öğrencisine nasıl sahip çıkılmış onları görüyor, yoluna, asfaltına, parklarına, bahçelerine, yaşam merkezlerine bakıyor ve Edirne’ye döndüğü zaman bunların hiçbirini görmüyor. Ancak bizim Edirne’de oturan Edirneli sakinlerimiz de pek fazla dışarıya gitmiyor. Biz AK Partililer olarak AK Parti belediyelerinin hizmetlerini yerinde göstermemiz lazım ki AK Parti kazanmadığı takdirde bile aynı şeyleri CHP belediyesinden istesinler.”Diye konuştu.

“5 SEÇİMDEN BERİ AK PARTİ’Yİ ÖCÜ OLARAK GÖSTERDİLER”

Atatürkçülük, laiklik elden gidiyor diyerek insanların korkutulduğunu belirten Emir, “5 seçimden beri AK Parti’yi öcü olarak gösterdiler. Türkiye’nin değişik vilayetlerinde AK Parti var, Atatürkçülük elden mi gitti, laiklik elden mi gitti? Atatürk’ü sevip sevmemek insanların kendi inisiyatifinde. Atatürk, bu ülkenin bir değeridir, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur. Bunları siyasete neden karıştırıyorsunuz. AK Parti belediyeyi alırsa Edirne’ye sanki şeriat gelecek, herkes kapanacak. Yıllarca bu korkuyla insanlara oy verdirtmemek için algı yönetimi yapıldı. Bu Edirne’de mahalle baskısı yapılıyor. Yok öyle bir şey. AK Parti Edirne’ye gelecek de meyhaneler mi kapanacak, İstanbul’da meyhaneler mi kapandı? AK Parti, kimsenin yediğiyle içtiğiyle ilgilenmez AK Parti iş üretir.” Dedi.

“AK PARTİ SEÇİMİ KAZANIRSA HEPİNİZİ İŞTEN ÇIKARIRLAR DİYORLAR”

Belediye’deki işçi ve memurlara, seçimi AK Parti kazanırsa işten çıkartılırsınız denildiğini ifade eden Emir, “Belediyedeki memur ve işçilerini topluyor Sayın Başkan, AK Parti seçimi kazanırsa hepinizi işten çıkarırlar diyor. AK Parti hangi belediyeyi almış da oradaki işçileri işten çıkartmış. İşle, aşla, ekmekle uğraşılır mı? Bunun üzerinden siyaset yapılır mı? Asla böyle bir şey olmaz. Ama demek ki bunlar böyle yapıyor. Ya da böyle yapacak. Demek ki AK Partili bir belediyeyi alsalar, oradaki herkesi işten çıkaracaklar. Bizim öyle bir felsefemiz yok.” Dedi.

Belediye dükkanlarındaki kiracıların yaşadığı sıkıntıları anlatan Emir, “Belediyenin dükkan kiracıları var. Bunların aralık ayında yeni sözleşme yapmaları gerekiyordu. Adamlar sıkıntılı, neden bunu yapmıyorsun? Adam bir park almış, oraya para harcamış ama sen bunu ihaleye mi çıkaracaksın? Git vakıfları örnek al, TEFE’den, TÜFE’den hesap ederek kira artışı yap. Şimdi tekrar ihaleye çıkacak mı diye bu insanlar her gece yatarken yarın ne olacak hesabı yapıyor. Niye bu işi ortalıkta bırakıyorsun? Netleştir de bu adamlar ne yapacaklarını bilsinler.” Dedi.

“NEDEN BU EDİRNE’YE YENİ BİR ŞEY OLMUYOR”

Edirne halkının mutsuz olduğunu bir kez daha hatırlatan Emir, “Edirne’ye beş sene önce gelmiş biri, beş sene sonra tekrar geldiğinde Edirne’yi yine aynı şekilde buluyor. Neden bu Edirne’ye yeni bir şey olmuyor. Yıllarca çöplük sorunundan bahsettiler, 25 senede kısmen çözdüler bu işi. Hiçbir şey bilmiyorsanız AK Parti belediyelerinin ne yaptığına bakın da kopya çekerek burada bir şeyler yapın.” Diye konuştu.

“BEŞ KERE DENEDİN AYNI YERDE SAYIYORUZ”

Edirne halkına seslenen Emir, bir kez olsun AK Parti’yi dene çağrısı yaparken, “Belediye seçimlerinde particiliği öne çıkarmadan, hizmeti öne çıkararak, şehrinde menfaatini düşünerek iktidar partisiyle uyumlu bir belediye başkanı seçeceksin. Bir kere bu tercihi yap. Beş kere denedin aynı yerde sayıyoruz. Bir kere de bırak kendi partini, buzdolabının dipfrizine koy orda dursun. Genel seçimlerde çıkar dipfrizinden kendi partine oy ver. Partiye oy verme, kim sana hizmet edecekse, iktidar partisine oy ver. Tercihini bu sefer böyle yap. Beğenmedin mi? O zaman ben kendi partime döneyim dersin. Çok mu zor? Korkma şeriat gelmez. Şu Edirne halkı mahalle baskısından artık kurtulsun. Bakalım 5 sene sonra Edirne ne olacak, bunu herkes görecek.” Dedi.

“SENİN DAHA TUVALETİN, OTOPARKIN YOK”

Turizm kenti Edirne diyorlar ama senin daha tuvaletin yok diyen Emir, “Senin daha tuvaletin, otoparkın yok. Bak şimdi Bulgarlar geliyorlar. Bulgarlardan otopark ücreti almayın. Hiç kimseden almayın. Belediye işletsin hepsi ücretsiz olsun.  Adam ne kadar para isteyeceklerini bilmediği için korkuyor. Park etmeye korkuyor. Yap tuvaleti, ücret alma. Burası turizm kenti, tuvaletten de, otoparktan da ücret alınmaz. Ne gerek var buna. Alacağın ücretle mi sen belediye işçilerinin maaşını vereceksin. Buraya gelen insanlar senin reklamını iyi mi yapıyor. Bunları yapamıyorsanız bırakın AK Parti gelsin yapsın. Laf yapıyorsunuz, iş yok.” Dedi.

“BELEDİYE BAŞKANI NERDEN GELDİĞİNİ UNUTMAMALI”

Belediye başkanının nereden geldiğini unutmaması gerektiğini vurgulayan Emir, “Edirne tarih kokan bir şehirdir. Bu kokuya uygun, bu ruha uygun belediye başkanına ihtiyacımız var. Bu kokuyu alacak belediye başkanına ihtiyacımız var. O zaman bak 1 milyon mu turist geliyor, 5 milyon turist mi geliyor. Ama turizm derken onun alt yapısını da hazırlayacaksın. 25 senedir aynı zihniyetteki insanlar belediye başkanı. Aynı yoldan gidersen, hep aynı sonuçları alırsın. Edirne’ye yeni bir ruh, yeni bir vizyon, yeni bir heyecan gerek artık otobandan gidelim. Daha hızlı gitmemiz lazım. Edirne hizmet konusunda çok eksik kaldı. Şimdi otobandan süratle gideceğiz ki, eksiklerimizi tamamlayalım. Edirne ruhu olan bir şehirdir. Onun için buradaki belediye başkanının da bu anlayışta olması gerekiyor. Her gün Edirne’yle, Edirnelilerle birlikte yaşaması gerekiyor. Aynı yerde yemek yiyerek, aynı çayı içmesi gerekiyor. Belediye başkanı kendini toplumdan ayırmamalı, nerden geldiğini unutmamalı.” Diye konuştu

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.