YENİ MECLİSTE BAŞKAN ‘GEÇMİŞ’

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından oluşan yeni İl Genel Meclisi, dün ilk toplantısını İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Toplantıda yapılan başkanlık seçiminde 17 oy alan CHP’li Mehmet Geçmiş, yeniden başkan seçildi.

YENİ MECLİSTE BAŞKAN ‘GEÇMİŞ’

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından oluşan yeni İl Genel Meclisi, dün ilk toplantısını İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Toplantıda yapılan başkanlık seçiminde 17 oy alan CHP’li Mehmet Geçmiş, yeniden başkan seçildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
16 Nisan 2019 Salı 09:04
YENİ MECLİSTE BAŞKAN ‘GEÇMİŞ’

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından seçilen yeni İl Genel Meclisi, dün ilk toplantısını gerçekleştirdi. İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda başkanlık seçiminden önce, en yaşlı üye AK Partili Hüseyin Filiz meclise başkanlık yaptı. Katip üyelik seçimine kadar ise, en genç üyeler CHP’li Kutay Özköse ve AK Partili Halil Bayazıt ise katip üyelikleri yaptı.

GEÇMİŞ YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan mecliste, başkanlık seçimi için CHP Grubu Mehmet Geçmiş’i, AK Parti Grubu ise Mustafa Suiçmez’i aday gösterdi. İYİ Parti Grubu’nun aday göstermediği seçim, gizli oy usulüyle yapıldı. Yapılan oylama sonucu 11 oy alan Suiçmez’i, 17 oy alarak geride bırakan Mehmet Geçmiş yeniden Edirne İl Genel Meclis Başkanı seçildi.

Seçimin ardından konuşan Geçmiş, “ Bu 5 yıllık süreç içerisinde 9 ilçe, 7 belde ve 254 köyümüzde hizmet etmenin onurunu ve şerefini birlikte yaşayacağız. Hepinize bu görevlerinizde başarılar diliyorum.” dedi.

KILIÇ VE SARIGÜL BAŞKANVEKİLİ SEÇİLDİ

Sonrasında İl Genel Meclisi’nin 1’inci ve 2’nci Başkanvekilliği için seçim yapıldı. Yine gizli oy usulüyle gerçekleşen seçimde CHP’nin 1’inci Başkanvekili adayı gösterdiği Şenol Kılıç 17 oy alarak, 11 oy alan AK Partili Nedret Akbulut karşısında seçimi kazandı ve İl Genel Meclisi 1’inci Başkanvekili oldu. 2’nci Başkanvekili seçiminde de CHP’li Ahmet Sarıgül 17 oy aldı ve 11 oy alan AK Partili Secaattin Uyur’u geride bırakarak meclisin 2’nci Başkanvekili oldu.

ÖZKÖSE VE GÜNDOĞDU KATİP ÜYE SEÇİLDİ

Ardından Katip Üyelikler için seçim yapıldı. CHP Grubu Katip Üyeler için Kutay Özköse ve Sezgin Gündoğdu’yu aday gösterirken, AK Parti Grubu Halil Bayazıt ve İsmet Özçiftçi’yi aday gösterdi. AK Partili adaylar 11 oy alırken, CHP’li adaylar 17 oy aldı ve seçimi kazandı. Buna göre; meclisin yeni katip üyeleri Özköse ve Gündoğdu oldu. Yedek katip üye seçiminde de CHP Grubu’nun adayları Erdinç Can ve İsmail Alış 17 oy alarak, İl Genel Meclisi Yedek Katip Üyeliğine seçildi.

Seçimlerin ardından meclisin yeni üyeleri kendilerini tanıtmak için kürsüye gelerek konuşma yaptılar.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.