Yeni yolu, incelediler

Edirne İl Özel İdaresi tarafından yapımına başlanan Azatlı ve Orhaniye Köyü arasındaki yol yapım çalışmaları, İl Genel Meclisi Başkanı ve üyeleri tarafından yerinde incelendi.

Yeni yolu, incelediler

Edirne İl Özel İdaresi tarafından yapımına başlanan Azatlı ve Orhaniye Köyü arasındaki yol yapım çalışmaları, İl Genel Meclisi Başkanı ve üyeleri tarafından yerinde incelendi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Ağustos 2017 Pazartesi 09:58
Yeni yolu, incelediler

    Edirne İl Genel Meclisi tarafından gündeme getirilen Azatlı ve Orhaniye Köyü arasındaki yol yapım çalışmaları Edirne İl Özel İdaresi tarafından başlatıldı. İl Genel Meclisi Başkanı Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş ve CHP'li Meclis Üyeleri tarafından çalışmalar yerinde incelendi. 
    ''İMECE USÜLÜNÜ EN İYİ YAPAN KÖYÜMÜZDÜR''
    İl Genel Meclisi CHP Meclis Üyesi Fedayi Işık, Azatlı Köyü'nde güzel bir dayanışma olduğunu dile getirerek; “Azatlı Köyü Edirne ve Havsa'nın köyleri dahil olmak üzere imece usulünü en iyi şekilde yapan köyümüzdür. Azatlı Köyü'nde dolaştığınızda yapılan pek çok işi köy halkı kendi imkanlarıyla yapmıştır. Örneğin; Ramazan ayında kadını, çocuğu, erkeği ile hep beraber sokaklara taş döşediler. Taş yetmediği için bazı yerler yarım kalmıştır. Azatlı Köyü'nün bu davranış ve tutumu diğer köylerimizin de örnek alması gereken bir çalışma sistemidir. Geçtiğimiz yıl Azatlı Köyü'nde bir su taşkını olmuştu. İl Genel Meclisi olarak buraya geldik ve durumu inceledik. Azatlı Köy Muhtarı ve İl Genel Meclisi'nin çabaları ile beraber Devlet Su İşleri de yaptığı çalışmalarla köy halkı yaşadığı cendereden kurtuldu. Yaşanan bu sel baskınının ardından yapılacak bazı çalışmalar ile dere ıslahı da gerçekleşecek. Köyümüzün konumu burada yaşayan insanlara onların sayesinde getirilmiştir. Hiç kimseye art niyet beslemezler. Bu köyde öyle bir birlik beraberlik var ki; tüm köylerimizin Azatlı Köyü'nü örnek alması gerektiğini düşünüyorum.'' İfadelerini kullandı. 
    ''ÇOK AMAÇLI SALON VE YOL YAPILIYOR''
    Çok amaçlı salonun yapımının devam ettiğini ayrıca yol yapımına başlandığını belirten Işık; Referandum sürecinde biz de il Genel Meclisi olarak Havsa'nın İl Genel Meclis üyeleri olarak imkanlarımız el verdiğince gerekli hizmetleri yapmaya çalışıyoruz. Biz referandum sürecinde bir söz verdik ki bu bizim görevimizdir. Azatlı Köyümüzün çok amaçlı bir salona ihtiyacı vardı. Muhtarımız da heyet olarak bunun çözümü Piabet için kolları sıvadı. Şimdi çok amaçlı salonun duvar ve kenar duvarlarının çalışmaları, yol yapımı gibi düzenlemelere ihtiyacı var. Bu işlemler bittiğinde köy halkımızın hizmetinde olacak. 3 yıldan beri devamlı Azatlı ile Orhaniye Köyü arasındaki yolu sürekli gündeme getiriyoruz. Ödenek noksanlığından dolayı bir türlü programa giremedi. Ek ödenek geldiğinde size bu yolu sunacağız dedik. O gün bugünmüş demek. Azatlı ile Orhaniye Köyü arasındaki yol yapım sözünü yerine getiriyoruz. Greyderimiz orada çalışıyor. Bu yolun hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Amacımız şov yapmak değil, şov peşinde değiliz. Cumhuriyet Halk Partisi hiçbir yaptığı işin kesinlikle şovunu yapmaz. Sadece gelip hizmete bakar. Bizdeki hizmet anlayışı budur; Devlet anlayışının dışına çıkmayız. Bu yolu biz yaptık demiyoruz bu yolu size devlet yapıyor. Daha sonra gelir bazıları 'ben yaptım şöyle yaptım' diyebilir. Bunları kâle almayın. Bu yapılan işler İl Genel Meclisinin yatırım programında olan bir hizmet. Verdiğimiz sözü yerine getirdik.'' dedi.
    ''İŞİN MİMARI, KÖYÜMÜZÜN MUHTARIDIR''
    İl Genel Meclisi CHP Grup Sözcüsü Erdal Akgün, köy muhtarının çok büyük emekleri olduğunu söyleyerek, “Biz ne yaparsak yapalım; yapılan bu işlerin mimarı da muhtarımızdır. Bizi çok sıkıştırdı bu konuyla ilgili. Çok çabalar sarf etti. Yoğun süren çalışmaların ardından bize göremediğimiz sıkıntıları da dile getiriyor. Kendisini bu çabasından dolayı takdir ediyorum.” şeklinde konuştu.
    ''ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK''
    Azatlı Köyü Muhtarı, Edirne İl Genel Meclis Üyelerinin köy ziyareti esnasında yaptığı konuşmada; “Köyümüzün değişen zaman içerisinde birçok sıkıntısı oldu. Sorunlarımızı yetkili yerlere bildirdik. Allah razı olsun İl Genel Meclisimiz bize sıkıntılarımızı halletmemiz de çok yardımcı oldu. Köyümüz için çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.