YENİKÖY'DE RENGARENK BAĞBOZUMU

Bağları ve geleneksel etkinlikleri ile ünlü Uzunköprü Yeniköy'de yeniden rengarenk bir bağbozumu yapıldı

YENİKÖY'DE RENGARENK BAĞBOZUMU

Bağları ve geleneksel etkinlikleri ile ünlü Uzunköprü Yeniköy'de yeniden rengarenk bir bağbozumu yapıldı

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Eylül 2019 Salı 08:43
YENİKÖY'DE RENGARENK BAĞBOZUMU

Uzunköprü Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği kapsamında Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği,Yeniköy Muhtarlığı,Öktem Bağcılık işbirliğinde tarımsal turizme ilgiyi çekmek amacı ile bağ bozumu etkinliği düzenlendi.

Yeniköy’de bağ bozumu, bölgede "gırnata" olarak bilinen klarnet ile cümbüş ve davul çalan müzik ekibinin ezgileri arasında traktörlere binilerek,sepetler kollara takılarak eğlenceli görüntülerle  gerçekleşti.

Yeniköy Zübeyde Hanım Kadın Faaliyet Evi'nde toplanan kalabalık traktörler ve araçlarla Öktem Bağcılık Yeniköy bağlarına vardı.  Yöresel kıyafetleriyle Belediye Başkanı Özlem Becan,Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği üyeleri,başkanı Bülent Bacıoğlu,Öktem Bağcılık adına Demir Öktem bağ ve üretim uzmanları, gazeteci,fotoğraf sanatçısı,yazarlar Yeniköy sakinleri eşliğinde bağ bozumu gerçekleştirildi.

Yerel ve Papazkarası cinsi üzümlerin özellikle ön plana çıkarıldığı etkinlikte üzümler toplanarak sepetlere yerleştirildi. Yöresel kıyafetler giymiş gençler sepetleri omuzlara alarak bağlarda gazeteci ve fotoğrafçılara güzel görüntüler verdiler.

Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, bağda yaptığı konuşmada, bağcılığın Edirne'de ve Yeniköy’de tarihsel bir geçmişe sahip olduğunu söyledi.

Becan,Uzunköprü’nün peynirleri,köftesi  ve bir çok lezzetinin daha bulunduğunu belirterek . Uzunköprü'nün, Yeniköy'ün eşsiz tadıyla bilinen üzümlerini Dünya’ya tanıtmak amacıyla bu tür tanıtım faaliyetlerini sürdürüceklerini belirtti.

Etkinliğin organizasyonunda yer alan Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu da şehrimizde bir çok yerde bağcılığın eski güzel günlerine dönmeye başladığını ifade etti.

Bölgenin ipek yolu üstünde olması ve uygun yetiştirme koşulları nedeni ile üzümle anıldığını ve yerel cinslerin de yetiştirildiğini de anlatan Bacıoğlu, "Bölgede bağcılıktan elde edilen gelir artıyor. Bu anlamda bu artışa beraber bizlerde  Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği olarak tarımsal turizmin gelişmesi içinde çaba gösteriyoruz. Gelecek yıllar bu bölgede bağ bozumu etkinlikleri daha da büyüyerek artacak.Bu etkinlikte işbirliği yaptığımız Uzunköprü Belediyesi’ne ve Ökte Bağcılık firmasıan teşekkür ediyoruz" dedi.

Klarnet, cümbüş ve davul çalan müzik grubunun Trakya yöresi ezgileri eşliğinde gerçekleşen bağ bozumu etkinliğinden sonra Uzunköprü Tarihi Değerleri Koruma ve Yaşatma Evi ’nde yapılan etkinlikte evin tarihi ile ilgili bilgiler aktarıldı Öktem Bağcılık bölge üzümleri ve şarapları sunumu yapıldı.

Aynı gün ayrıca Ali İhsan Mete (Yazar) Söyleşi ve İmza programı Savaş ve Grup Seyyah Konseri, Tolga Sağ Konseri Yeniköy halkı ve misafirlerle buluştu. Pazar günü de Yeniköy’ün geçmişinde çok önemli bir dayanışma etkinliği olan  yayla şenliği gerçekleştirildi. Yeniköylüler gurbetten gelen akrabaları ile buluşarak Yeniköy Mesire alnında eski günleri yad eden bir  piknik yaptılar.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.