FOTOĞRAFLARLA BALKANLARDA OSMANLI İZLERİ SERGİSİ AÇILDI

Sanatçı İsmet Kenet’in fotoğraflarının yer aldığı “Fotoğraflarla Balkanlarda Osmanlı İzle’ isimli fotoğraf sergisi açıldı.

FOTOĞRAFLARLA BALKANLARDA OSMANLI İZLERİ SERGİSİ AÇILDI

Sanatçı İsmet Kenet’in fotoğraflarının yer aldığı “Fotoğraflarla Balkanlarda Osmanlı İzle’ isimli fotoğraf sergisi açıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
24 Aralık 2021 Cuma 06:44
FOTOĞRAFLARLA BALKANLARDA OSMANLI İZLERİ SERGİSİ AÇILDI

Serginin açılışını Balkanlar denince ilk akla gelen isimlerden Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Hatipler ile birlikte Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk birlikte yaptı. Açılışa Trakya Üniversitesinden öğretim görevlileri de katıldı.

Açılışta konuşan Kemal Soytürk, Rumeli diyince Mustafa Hatipler’in aklına geldiğini ifade ederek, “Biz onun yazıları, makaleleri ile Rumeli’yi daha yakından tanıma fırsatı buluyoruz” dedi.

Soytürk konuşmasını şöyle sürdürdü.

“Devecihan 15 yüzyılın ikinci yarsında inşa edilmiş bir han. Valimizin himayelerinde Rumeli Kültür Sanat Akademisi olarak tekrar şehrimizin belleğine oturtmak için çalışıyoruz. Açılısını da geçtiğimiz günlerde yaptık. Hanlar ve kervansaraylarda kimler gelmedi ki imleri ağırlamadı ki, kimlerin ticaretlerine mekan olmadılar ki. Bazen konukları bir kervan oldu. Top top Kumaşları açıldı. Bugünlerde ise Devecihan şehrimizin yerli ve yabancı ziyaretlerinin kültür yolu rotasına dahil olmuş oldu.

Fotoğraf galerisinde bu şehrin medeniyetini, ülkemizin medeniyetini, Rumeli’nin medeniyetini geleneksel sanatlarımızı anlatıyoruz.  Bugün burada sanatçı İsmet Keten’in, Rumeli’deki Osmanlı medeniyetimizin 600 yıl hüküm süren Osmanlının izlerinden bir fotoğraf sergisi için buradayız.

Trakya Üniversitesi geçtiğimiz hafta birbirinden önemli katılımcıların katıldığı bir sempozyum gerçekleştirdi. Çok önemli bir sempozyumdu. Bu sempozyuma katkıda bulunanlara da teşekkür diyorum.

Bugün burada sanatçımızın birbirinden önemli ve değerli fotoğraflarının yer aldığı sergiyi açıyoruz.”

Konuşmaların ardından sergi açılışı yapıldı. ardından konuklar sergiyi gezdi. Doç. Dr. Hatipler’de Balkanlardaki Osmanlı eserleri hakkında verdiği bilgilerle sergiyi gezenlerin bölge hakkında bilgiye sahip olmalarına da katkı sağladı.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.