YERLİ OTOMOBİLE DOĞRU!

Meslek liselerinde okuyan öğrencileri sektöre kazandırmak amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, Ford Otosan tarafından Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne 1 adet 2018 model araba hediye edildi.

YERLİ OTOMOBİLE DOĞRU!

Meslek liselerinde okuyan öğrencileri sektöre kazandırmak amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, Ford Otosan tarafından Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne 1 adet 2018 model araba hediye edildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
11 Aralık 2018 Salı 11:12
YERLİ OTOMOBİLE DOĞRU!

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, öğrencilerin hediye edilen araç üzerinde çalışacağını belirterek, “Yerli otomobil nasıl üretilebilir, yakıt tasarrufu sağlayarak bir otomobil nasıl üretilebilir, bunun üzerine çalışacak, projeler üretecekler.” dedi.
Meslek liselerinde okuyan öğrencilerin sektöre kazandırmak için başlatılan çalışmalar kapsamında Türkiye genelinde 71 adet araç, meslek liselerine hediye edilecek. Türkiye genelinde 71 araç hediye edecek olan Ford Otosan, bu uygulamayla meslek lisesi öğrencilerin uygulamalı eğitimlerde başarılı olmasını hedefliyor.

KUZU: “EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRMEK İSTİYORUZ”

Ford Otosan Eğitim Bölümü Görevlisi Ali Kuzu konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada, “Bu projedeki amacımız meslek lisesinde okuyan öğrencilerimizi teknik anlamda eleman olarak kazandırmak. Buradaki araçlarımızı Türkiye'nin bayilerinde stajyer aldığımız meslek liselerinde en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz.” dedi.

CIRIT: “UYGULAMALI EĞİTİMDE ÇOK KATKISI OLACAK”

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ise, “Ford ailesine çok teşekkür ediyorum. Meslek Liseleri'nin hayat bulması için sektör olarak da buna katkı sağlıyorlar. Hatta ilk 'meslek lisesi memleket meselesi' düsturuyla çalışmaları başlatan yine Koç ailesiydi. Bu bağlamda endüstri meslek liselerine Türkiye genelinde bazı yardımları oluyor. Bize teslim edecekleri araçlarımızda çocuklarımız genel anlamda gördükleri teorik derslerin uygulamasında yardımcı olacak. Gerektiğinde tüm aksamıyla ilgili çalışma yapacaklar. Artık ülkemizde otomotiv sektörü çok ileri bir noktaya geldi. Sadece benzinle çalışan, mazotla çalışan motorumuz yok. Artık burada tamamen elektrikle çalışan motorlar var. Bir yandan yakıt kullanırken bir yandan da elektronik talimatla ilerleyen bir yapıya sahip. Onun için mekatronik sistemin en iyi şekilde görülebileceği araçlar bunlar. Gençlerimizin daha iyi bir noktaya gelmesi için büyük bir katkıda bulunuyorlar, Ford ailesine teşekkür ediyoruz. Bu araçların üzerinde çalışarak yerli otomobil nasıl üretilebilir, yakıt tasarrufu sağlayarak bir otomobil nasıl üretilebilir, bunun üzerine çalışacak, projeler üretecekler. Hem ülkenin kalkınmasına hem de mesleki eğitimin gelişmesine yardımcı olacaklar.  ” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.