Yeşilay’ın projesine destek geldi

Yeşilay Edirne Şubesi, “Bisiklet Özgürlüktür. Bağımlı Olma, Özgür Ol” projesiyle Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı’na seçildi.

Yeşilay’ın projesine destek geldi

Yeşilay Edirne Şubesi, “Bisiklet Özgürlüktür. Bağımlı Olma, Özgür Ol” projesiyle Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı’na seçildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
29 Nisan 2021 Perşembe 17:08
Yeşilay’ın projesine destek geldi

Konuyla ilgili Yeşilay Edirne Şubesi’nen yapılan açıklama şöyle; “ 8 – 18 yaş arası aralığında dezavantajlı çocuk ve gençlere bisiklet kullanım eğitimi verilmesini ve belirli rotalarda bisiklet turları faaliyetlerinin gerçekleştirilmesini amaçlayan proje, bağımlılıkla mücadeleye sağlayacağı katkıyla diğer projeler arasında öne çıkarak başarı elde etti. Proje amaçları çerçevesinde Edirne’de eğitim alan öğrenci grubu içerisinde farkındalık oluşturarak söz konusu bağımlılıklarla mücadele etmek, projenin amaçlarından biri olarak yer alıyor. Bu kapsamda yapılacak olan bisiklet eğitimi ve bisiklet turları ile Edirne’de bağımlılıkla mücadelede gönüllülük bilincinin oluşturulması hedefleniyor.” Projenin hibe desteği almasından büyük mutluluk duyduklarını belirten Yeşilay Edirne Şube Başkanı Sebahattin Bilgiç; “Bağımlılıklarla mücadelede özellikle gençlere ulaşmak, onların bağımlılıklardan uzak ve sağlıklı bir yaşam için doğru alışkanlıkları kazanmalarını sağlamak büyük önem taşıyor. Yeşilay da bu konuda pek çok çalışma gerçekleştiriyor ve şubelerini de yeni projeler geliştirmeleri için sürekli teşvik ediyor. Bu kapsamda biz de ‘Bisiklet Özgürlüktür. Bağımlı Olma, Özgür Ol’ projesini tasarladık. Bu projeyle sosyal farkındalığın artırılarak mevcut durumun iyileştirilmesini; sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerin katkılarıyla çocukların ve gençlerin sağlıklı yaşamın önemini fark etmelerini hedefliyoruz. Heyecanla hazırladığımız projenin hibe almasından ve projemizi hayata geçirecek olmaktan dolayı çok mutluyuz.” dedi.

.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.