YEŞİLDEN YOKSUN MAHALLE

Edirne merkez Yancıkçı Şahin Mahallesi  eski yerleşim alanları içinde yeşili az olan mahallelerde biri. Konut alanları içinde yeşil alana yer verilmediği için  çocuk oyun alanlarından yoksun. Yakınındaki Yıldız Parkı ise çocukların  oynaması için uygun değil.

YEŞİLDEN YOKSUN MAHALLE

Edirne merkez Yancıkçı Şahin Mahallesi  eski yerleşim alanları içinde yeşili az olan mahallelerde biri. Konut alanları içinde yeşil alana yer verilmediği için  çocuk oyun alanlarından yoksun. Yakınındaki Yıldız Parkı ise çocukların  oynaması için uygun değil.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Ağustos 2019 Çarşamba 08:57
YEŞİLDEN YOKSUN MAHALLE

Mahalle sorunları konusunda açıklama yapan Orhan Nazır, “ Bilindiği gibi mahallemiz Edirne’nin en eski yerleşim alanı.Evlerimiz bitişik nizamda  birbiriyle bitişik olduğundan mahallemizde  çocukların oynayabileceği yeşil alan yok. Bu konuda  defalarca girişimimiz oldu Fakat kamuya ait böyle müsait bir yer bulunamadı. Mahalle sakinlerimiz başka mahallelerde olduğu gibi bir parka yeşil alana sahip olmak istiyorlar. Bu sorunumuzu çözemedik. Mahallemiz çok sakin bir mahalledir. Bugüne kadar adli vakalara rastlanmamıştır. Halk birbirini iyi tanıyor. Komşuluk ilişkilerimiz üst seviyede. Bu konuda mutluyuz.” Dedi

ARAÇLAR SÜRATLİ GEÇİYOR

Mahalle halkının en çok tedirgin eden konunun E-5 yolundan   geçen araçların şehir için olmasına rağmen buradaki yoldan son sürat geçtikleri belirten Nazır, “  sürücülerimiz  şehir içinde kaç kilometre  hız  yapılacağına  bakmaksızın otobanda  yol alır gibi  çok sürat yapıyor. Bu yolda trafik kazaları olmasına karşın  buna aldıran yok. Ayrıca, bazı sürücülerimiz  yayalar için geçiş öncülüğüne riayet etmiyor. Yayalar  karşıya geçmek için araç konvoyunun bitmesini beklemek zorunda kalıyor. Sürücülerimizin trafik kurallarına riayet etmeleri gerekir. Mahallemizde okullar var. Okul yanlarında araçların hız limiti belli. Yetkililer kurallara riayet etmeyen sürücüleri daha sık denetlemeli. Özellikle geceleri bu yolda bazı araç sahipleri bu yolu  adeta yarış pisti gibi kullanıyor.Mahallemizde bir önemli konumuz da mahalle evlerinin bitişik nizamda yapılması nedeniyle sokaklarımızda araç park alanı yok. Bazen komşular arasında araçların parkı konusunda tartışmalar oluyor. Bu durum da  bizler için sıkıntı  yaratıyor. Bu durumlar ,sıkıntılar  mahallenin eski yerleşim alanı olmasından kaynaklanıyor. Aslında bu sorun tarihi bir kent olan Edirne’mizin de  sorunu . Dilerim bundan sonraki yapılaşmalarda araç park sorunu dikkate alınır.  Muhtarlık binamızın karşısında Eski Sigorta Hastanemizin geniş  bahçesi var.  Hastanemiz bugün  atıl durumda . Hastane bahçesinden sadece oranın personeli yararlanıyor. Bu hastane  daha önceki yıllarda servislerin taşınmamasından önce daha çok hizmet yapıyordu. O zamanda bu kadar araca rastlamadım. Hastane park alanını  kendi personelleri için kullanıyorlar. Alandan mahalle sakinlerimizin yararlanmasının ne mahzuru olabilir. Bir de hastane yanında geniş yeşil alan bulunmaktadır.Aslında buradan mahalle halkımız  çocuklarımız yararlanabilir: Yer kamuya ait olduğu için yararlanamıyoruz. Orası boş durumda bekliyor. Aslında böyle kamu alanlarından uygun olanlar halkın hizmetine de açılmalı. Bir de hastane yanında DSİ Lojmanları var. Onun içinde de çocuk oyun alanları ve halkın faydalanacağı yeşil alanlar var. Mahalle halkımız oradan da yararlanamıyor.Oraya girmek isteyen çocukları  güvenlik görevlileri  içeri sokmuyor. Kamuya tanınan haklardan halkımız da yararlanmalı. Ben daha önceki dönemde Şükrüpaşa Okulu yanına çocuk oyun alanı yaptırdım.Çocuklarımız bu alandan yararlanıyordu. Daha sonra bu aletler kırıldı. Şimdi çocuk parkımız yok” dedi

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.