“YOL ARKADAŞIMIZI SAĞLIKLI ŞEKİLDE YANIMIZDA GÖRMEK İSTERİZ”

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, İYİ Parti Edirne Teşkilatının görevden alındığını hatırlatarak, “Umarım İYİ Parti kısa sürede görevlendirmelerini yapar. Çünkü Türkiye’nin en önemli seçimine gidiyoruz. Bizde yol arkadaşımızı sağlıklı şekilde yanımızda görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

“YOL ARKADAŞIMIZI SAĞLIKLI ŞEKİLDE YANIMIZDA GÖRMEK İSTERİZ”

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, İYİ Parti Edirne Teşkilatının görevden alındığını hatırlatarak, “Umarım İYİ Parti kısa sürede görevlendirmelerini yapar. Çünkü Türkiye’nin en önemli seçimine gidiyoruz. Bizde yol arkadaşımızı sağlıklı şekilde yanımızda görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Mayıs 2022 Perşembe 06:26
“YOL ARKADAŞIMIZI SAĞLIKLI ŞEKİLDE YANIMIZDA GÖRMEK İSTERİZ”



CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, İYİ Parti Edirne teşkilatının bir an önce atanmasını beklediğini vurguladı. 
Pekcanlı, dün parti binasında yaptığı basın toplantısında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun yanında olduklarını ifade ederek, “Ülkemiz, hukuk ve adaletin katledildiği karanlık, despotik bir dönemden geçiyor. Tek adam rejimi tarafından yaratılan bu karanlık dönemde, İstanbul İl Başkanımız, yol arkadaşımız Canan Kaftancıoğlu’na, Yargıtay tarafından verilen onama kararı, aynı zamanda Türkiye’de hukukun üstünlüğünün, yargı bağımsızlığının ve en temel Anayasal hak ve özgürlüklerin rafa kaldırıldığının kanıtıdır” şeklinde konuştu.
Hükümetin başta İstanbul olmak üzere kaybettiği belediyelerin hazımsızlığını yaşadığını ileri süren Pekcanlı açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Bu hazımsızlığın, yerel seçimlerden sonra, iktidarını kaybedeceği korkusuna dönüştüğünü görüyoruz, yaşıyoruz. Saray rejimi, iktidarını kaybedeceği korkusuyla toplumun her kesimindeki despotik baskılarını giderek artırıyor. Ancak korkunun ecele çaresi yok. Çare millettir, demokrasidir, sandıktır.
Ekonomiden dış politikaya, her alanda ülkemizi ekonomik ve siyasi uçuruma sürükleyen, halkla dalga geçen, gündelik popülist politikalarla varlığını çaresizce sürdürmeye çalışan Saray rejiminin iktidarını kaybetme korkusu, yol arkadaşımız Canan Kaftancıoğlu’na verilen ceza ve siyaset yapma yasağı ile vücut buldu. O nedenle yasaların, bilimin, sanatın, insan haklarının rafa kaldırıldığı bu karanlık ortamda, 2019 yılındaki Ağır Ceza Mahkemesi kararına nasıl şaşırmadıysak, Yargıtay kararına da şaşırmadık. Bu karar, hukuksuz bir karardır. Millet adına verilmeyen bu karar, vicdan sahibi tüm kalplerde hükümsüz olacaktır. Bu hukuksuzluğun muhatabı sadece Canan Kaftancıoğlu değil, tüm Türkiye’dir.
ADALETSİZLİK ORTADAN KALKINCAYA KADAR SUSMAYACAĞIZ
Yol arkadaşımız Canan Kaftancıoğlu’nun uğradığı hukuksuzluk ortadan kalkıncaya kadar, adalet yeniden tesis edilene kadar durmayacağız, susmayacağız. Zulmün, zorbalığın hesabı soruluncaya kadar tüm demokratik direncimiz ve gücümüzle bu haksızlığın karşısında dimdik duracağız.”
YOL ARKADAŞIMIZI YANIMIZDA GÖRMEK İSTERİZ
Pekcanlı, geçtiğimiz haftalarda İİY Parti’nin tüm teşkilatının görevden alınmasıyla ilgili de açıklamalarda bulunarak, “Diğer siyasi partilerin iç işleyişi ile ilgili çok açıklama yapmanın doğru olmayacağı gibi İYİ Parti içinde bunu söyleyebilirim. İYİ Parti kurulduğunda da ben Cumhuriyet Halk Patisi İl Başkanıydım. Onlar kadar aslında bizde mücadele ettik. Yol arkadaşlarımızın sağlıklı şekilde bu yola deva etmesini en çok herhalde millet ittifakı için isteyen il başkanı benimdir. Umarım İYİ Parti kısa sürede görevlendirmelerini yapar. Çünkü Türkiye’nin en önemli seçimine gidiyoruz. Bizde yol arkadaşımızı sağlıklı şekilde yanımızda görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
GELEN ZAMLAR SONRASI NE SÖYLEYECEĞİMİZİ ŞAŞIRDIK
Pekcanlı, temel ihtiyaç malzemeleriyle birlikte her şeye zam geldiğini ifade ederek, “Nasıl takip edeceğimizi şaşırdık. Özellikle Trakya’da tüm çiftçilerimiz sahada. Traktörüne koyacağı mazotu düşünüyor, ilaç atıyorlar onları düşünüyorlar. O kadar şiddetli zam geliyor ki, dolar 19 lirayken bu kadar zam gelmiyordu. Ne söyleyeceğimi şaşırdım. Allah bu milletin yardımcısı olsun” şeklinde konuştu.
Yavuz Göktaş
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.