“YÜZDE 40 FAKİRLEŞTİK”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, Ak Parti yönetimindeki son 16 yılda binaların yükseldiğini, yolların büyüdüğünü ancak ülke olarak yüzde 40 fakirleştiğimizi söyledi.

“YÜZDE 40 FAKİRLEŞTİK”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, Ak Parti yönetimindeki son 16 yılda binaların yükseldiğini, yolların büyüdüğünü ancak ülke olarak yüzde 40 fakirleştiğimizi söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
14 Kasım 2018 Çarşamba 08:27
“YÜZDE 40 FAKİRLEŞTİK”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, Edirne Saadet Partisi il binasında düzenlediği basın toplantısında ülke gündemini değerlendirdi ve yaklaşan yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

“DÖVİZ HAREKETİYLE DENGELER SARSILDI”

Ülkemizi 16 yıldır Ak Parti’nin yönettiğini ve yüzde 40 fakirleştiğimizi belirten İriş, “Evet binalar yükseldi, yollar büyüdü ama döviz hareketiyle dengeler sarsıldı. Sözün özü birkaç gün içerisinde yüzde 40 fakirleştik. Borca dayalı bir para sistemi ve ekonomik modelle büyüyeceğimizi, refahımızı arttıracağımızı sandık. Aldığımız borçları da üretime değil, betona gömdük. İhtiyaçlarımızı kendimiz üretmek zorundayız. 2002 yılında 232 milyar dolar olan borcumuz bu gün 600 milyar dolara çıktı.

“BÖYLE DERSENİZ HAYVANCILIK GELİŞİR Mİ?”

Türkiye’deki hayvancılığın gelişmesinin önündeki en büyük engelin ithalat olduğunu belirten İriş, “Tarım ve hayvancılıkta dışa bağımlı hale geldik. Bu kendiliğinden olmadı. Refah seviyesinin artmasıyla oldu deniyor. Hâlbuki ülkemizde kişi başı et tüketimi, batının 3’te biri kadardır. Diğer taraftan Sayın Cumhurbaşkanı 7 Kasım 2018’deki bir konuşmasında gerekirse cari açığı bile düşünmeden et ithal eder piyasayı biz balanse ederiz diyor. Böyle derseniz hayvancılık gelişir mi? Durdurun et ithalatını, damızlık ve diğer kanalları ıslah edip yakın takibe alın, 2-3 sene içerisinde Türkiye’miz et ihraç eden bir ülke haline geliyor mu, gelmiyor mu?” Dedi.

“ÇARE SAADET PARTİSİ”

Belediye başkanının şehrin tümünü kucaklayabilecek engin bir yüreğe ihtiyacı olduğunu ifade eden İriş, “Halkı yönetmek için değil, halka hizmeti esas alan bir anlayışa ihtiyaç var. Şehrin güzelliklerini, değerlerini koruyan ve arttıran çalışmalara öncülük yapan bir anlayışa ihtiyaç var. Bütün çalışmalarda manevi sorumluluk hisseden şehrin kendilerine emanet edildiği şuurunda olan şehremin bir yerel yönetim anlayışına ihtiyacımız var. Özetle ehliyeti, liyakati öncelemeye, enerji yüklü, birikimli dürüst kadroları belediye yönetimine getirmeye ihtiyacımız var. Evet, çare var. Çare Saadet Partisi.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.