Ağaç Kardeşliği için İyilik Peşinde Koşarak 69 Çocuğa Umut Oldular!

TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal 'N Kolay İstanbul Maratonu Sanal Koşu' Kampanyasında kurumsal ve bireysel bağışlarla 69 çocuğun doğa eğitimi almasına destek olduklarını belirtti.

Ağaç Kardeşliği için İyilik Peşinde Koşarak 69 Çocuğa Umut Oldular!

TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal 'N Kolay İstanbul Maratonu Sanal Koşu' Kampanyasında kurumsal ve bireysel bağışlarla 69 çocuğun doğa eğitimi almasına destek olduklarını belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
27 Kasım 2020 Cuma 06:03
Ağaç Kardeşliği için İyilik Peşinde Koşarak  69 Çocuğa Umut Oldular!

Edirne TEMA koşu Takımı ve Trakya Üniversitesi Genç TEMA koşu takımı  24 Kasım ‘da kampanya sürecisona eren ‘Ağaç Kardeşliği’ projesi için iyilik peşinde koşarak,69 çocuğun Doğa Eğitimi almasına destek oldular.Türkiye, 7-8 Kasım’da 42’incisi düzenlenen ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleşen ülkenin en büyük spor organizasyonu ‘’N Kolay İstanbul Maratonu’’bu yıl pandemi nedeniyle sanal koşu olarak gerçekleşti. İstanbul ile beraberinde  50 ilde farklı noktalardan katılımcılar bulunduğu yerden koşuya katıldı.Pandemi koşulları nedeniyle yalnızca 42 km koşucularının fiziki parkurda yer aldığı N Kolay İstanbul Maratonu 5-10 ve 15 km'lik Sanal Koşu seçenekleriyle bu sefer sadece İstanbul'da değil, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir köşesinde koşuldu.

 Türkiye’deki doğaseverleri bir arada toplayan Türkiye Erozyon ile Mücadele ve Ağaçlandırma Vakfı olan TEMA da yardımseverlik koşusuna katılan sivil toplum kuruluşlarından biri olarak koşuda yerini aldı. 93 koşu grubundan biri olan Edirne  TEMA  koşu  takımından Şirin ÇOĞAL,Engin ÇOĞAL, Haluk  KAYICI ,Yaşar KARAGÖZ, Mustafa Erdaş, Güney Gökara, Pınar Ersaçmış, Tülay Sayın ve Trakya Üniversitesi Genç TEMA koşu takımı  topladıkları bağışlarla 69 çocuğun Doğa Eğitimi almasına destek oldular.

ÇOĞAL’’ N Kolay 42. İstanbul Maratonu Sanal Koşusu'nda Edirne TEMA Koşu Takımı olarak, il, ilçe, mahalle ve üniversite düzeyinde, aktif gönüllülerimizin  katılımıyla kurduğumuz  takımlarla  çocuklarımız ve doğa için Edirne'de  sanal koşumuzu tamamladık.İyilik Peşinde Koşmaya ve 'TEMA Vakfı Ağaç Kardeşliği Eğitim Projesine' kaynak yaratmaya çalıştığımız bu koşu ile Türkiye çapında 5.813 çocuğun orman ekosistemi ve bitki çeşitliliğini tanımalarına ve bu yıl Eskişehir de oluşturulacak Hayrettin Karaca Ormanında  11.626 fidanın toprakla buluşmasını sağlayacağız’’dedi.

BU TOPRAKLARDA HEP BİRLİKTE UMUT YEŞERTMEYE DEVAM EDECEĞİZ.

TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal ‘’Daha Çok Çocuğumuz TEMA Vakfı Ağaç Kardeşliği Eğitimini alabilsin diye kurumsal bağışlarıyla bizi destekleyen Özel FİLİZ Okulları ,Özel Filiz Eğitim Kurumu Öğretmenleri, Özel Filiz Okulları 2-B sınıfı Velileri,Özel Keşan Doğru Cevap Özel Eğitim Kursu, Özel Keşan Doğru Cevap Fen ve Teknoloji Lisesi, Özel Keşan Doğru Cevap Özel Eğitim Kurumları Öğretmenleri,  ONURER Gayr.Dan.İnş.Tah. ve Aytaç Kırtasiye’yetoplumsal duyarlılık adına verdikleri desteklerinden dolayı TEMA Vakfı Edirne İl Temsilciliği olarak  teşekkür ederiz’’dedi.

AĞAÇ KARDEŞLİĞİ PROJESİ

Ağaç Kardeşliği Projesi Milli Eğitim Bakanlığı ile TEMA Vakfı’nın  ilkokullarda ortaklaşa yürüttüğü bir projedir. Bu projeye katılan her 3. sınıf öğrencisine bir saksı ,tohum, toprak,  ve etkinlik broşürleri gönderilmektedir. Her öğrenci adına da bu yıl Eskişehir de oluşturulacak. Kurucusu Hayrettin Karaca Ormanına bir fidan dikilecek ve sertifikaları öğrencilere gönderilecek. Öğrenciler sınıflarında yapacakları etkinliklerle tohumdan ağaç fidanı yetiştirerek toprakla buluşturacaklar.7-8 Kasım 2020 tarihlerinde düzenlenen İstanbul Maratonu’nda iyilik peşinde koşacaklar. Bu maratonda yardımseverlik koşusu ile 1.470 koşucudan, 1.187 koşucu, 17.387 bağışçıdan, toplam 872.022 TL kaynak yarattı. 

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.