ZIPKINKURT İDDİALARA CEVAP VERDİ

Dinamik Koleji Sahibi Murat Er geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısında Bina Sahibi Recep Zıpkınkurt’un doğalgazı açtırmayarak öğrencilerin üşümesine göz yumduğunu iddia etmişti. Dün iddialara cevap vermek üzere Avukatı Melike Özbey’le beraber basın toplantısı düzenleyen Zıpkınkurt, Er’in yaklaşık 7 aydır kirasını ödemediğini ifade ederek doğalgazı bu yüzden açtırmadıklarını söyledi. Av. Melike Özbey de, Eylül ayından beri kiraları icra yoluyla almaya çalıştıklarını ve tahliye davasını açtıklarını belirterek, “Biz burayı tahliye edeceğiz. Geri dönüş yok. 2019-2020 eğitim öğretim yılı bittiğinde tahliye olacak.” dedi.

ZIPKINKURT İDDİALARA CEVAP VERDİ

Dinamik Koleji Sahibi Murat Er geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısında Bina Sahibi Recep Zıpkınkurt’un doğalgazı açtırmayarak öğrencilerin üşümesine göz yumduğunu iddia etmişti. Dün iddialara cevap vermek üzere Avukatı Melike Özbey’le beraber basın toplantısı düzenleyen Zıpkınkurt, Er’in yaklaşık 7 aydır kirasını ödemediğini ifade ederek doğalgazı bu yüzden açtırmadıklarını söyledi. Av. Melike Özbey de, Eylül ayından beri kiraları icra yoluyla almaya çalıştıklarını ve tahliye davasını açtıklarını belirterek, “Biz burayı tahliye edeceğiz. Geri dönüş yok. 2019-2020 eğitim öğretim yılı bittiğinde tahliye olacak.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
28 Ocak 2020 Salı 06:24
ZIPKINKURT İDDİALARA CEVAP VERDİ

Geçtiğimiz hafta basın toplantısı düzenleyen Dinamik Koleji Sahibi Murat Er, Bina Sahibi Recep Zıpkınkurt hakkında çeşitli iddialarda bulunmuştu. Kendisine ağır şartlarda sözleşmenin imzalatıldığını ifade eden Er, Zıpkınkurt’un doğalgazı açtırmayarak öğrencilerin üşümesine göz yumduğunu belirtmiş ve Zıpkınkurt hakkında nitelikli dolandırıcılık ve hak gaspından dolayı dava açtıklarını söylemişti. Er’in iddialarına cevap vermek üzere Avukatı Melike Özbey’le beraber basın toplantısı düzenleyen Zıpkınkurt, yaklaşık 7 aydır kira alamadıklarını söyledi. Kira alacaklarını tahsil edemedikleri için Yönetim Kurulu kararıyla doğalgazı açtırmadıklarını vurgulayan Zıpkınkurt, Er’in iddiaları hakkında dava açacaklarını söyledi. İcra yoluyla kiraları tahsil etmeye çalıştıklarını söyleyen Av. Melike Özbey de 2019-2020 eğitim-öğretim yılı bitiminde okulun tahliye edeceğini belirtti.

ZIPKINKURT: “BELEDİYEYE BİZ YÖNLENDİRDİK”

Er’in iddialarını yalanlayan Zıpkınkurt, “‘Bina ayıplıydı veya belediyeye gitmeyin’ gibi bir söylem olabilir mi? Bina 1973 yılında gazoz fabrikası olarak yapılmış, daha sonra 1984 yılında ilave depolar yapılmış, her türlü izinleri ve ruhsatları var. Ancak 2000 yılında belediye, Kipa inşaatının başlamasıyla beraber bir plan tadilatı yapmış, yolları genişletme çalışması yapmış, o arada da bizim mevcut binamızın bir kısmı yolda kalmış. Binamızı biz yıkmasak, hiçbir çalışma yapmasak, belediye bunu hiçbir zaman ellemeyecek. Veya; ‘yık, çek, getir, götür’ demeyecek. Dolayısıyla fabrika ayıplı değil, bina ruhsatlı bir bina. Kaldı ki burasını biz okul olarak da kiraya vermedik. Arkadaşımıza dedik ki, burası gazoz fabrikası, git belediyeye araştır, sor soruştur, ruhsat alabilir misin, alamaz mısın? Çünkü çok uzun süreden beri boş olan bir binaydı. Yani tam tersi bu arkadaşı yönlendirdik belediyeye. Bu arkadaş diyor ki, ‘bize ayıplı bina verdi.’ Bu binayı 14 ay önce verdik, kira sözleşmesini o zaman yaptık. 14 aydır bu binanın ayıplı olduğunu, iyi durumda olmadığını gördün de 14 aydır aklın neredeydi?” İfadelerini kullandı.

ZIPKINKURT: “KİRASI 10 AY ÖNCE BAŞLADI”

4 ay tadilat nedeniyle kira almadıklarını söyleyen Zıpkınkurt, “Kirası 10 ay önce başlamış. 7 aydan beri de bu adam kira ödemiyor. Sadece 3 ay kira ödemiş. Okulların açılmasıyla birlikte Eylül ayında kiraları normal olarak ödemeye başlayacağını söyledi. Biz de tamam dedik. Eylül ayında biz biriken kiraları alacağımızı beklerken tam tersi bizle dalga geçer gibi cüzi bir miktar hesabımıza para yatırdı. Ben de kendi avukatıma 17 Eylül’de bu arkadaşla ilgili resmi işlemlere başlama talimatı verdim. 4 ay kira almamışım, 4 aydan sonra diğer aylar da geçmişim. Eylül ayının 17’sine kadar da beklemişiz arkadaşı. Arkasından yine bize ödeme taahhüdünde bulunmuş. Aralık’ta ben sizin hesabınızı kapatıyorum demiş. Aralık ayında da herhangi bir işlem yapmamış. O güne kadar okula bir icra işlemi yapmadık öğrenciler ve veliler rahatsız ve mağdur olmasın diye. Aralık ayında da sözünde durmayınca, ödeme yapmayınca bu defa okulu boşaltmak için tahliye davası açtık kendisine. Haciz işlemini de sömestr tatilinin başladığı gün yaptık. Öğrenci rahatız olmasın, mağdur etmeyelim diye.” Şeklinde konuştu.

ZIPKINKURT: “EDİRNE’DE HİÇBİR OKULA ORTAK DEĞİLİZ”

Siyasi iradeyle bağlantısı var iddialarına da cevap veren Zıpkınkurt, “Siyasi iradeyle bağlantısı var demiş, Edirne’de bu siyasi iradenin okuluna ortak olduğumu iddia etmiş. Ben Edirne’de hiçbir okula ortak değilim. Tüm okul sahipleri, işadamı kimliğimle arkadaşlarım, dostlarım, görüştüğüm insanlar ama hiçbiriyle ticari bir bağlantım, alışverişim yok. Kaldı ki mantıklı insanlar düşünmeli; gideceğim arkadaşım para kazansın diye kira aldığım yani para kazandığım bir adamın işini bozacağım. Ben de o kadar aptal bir adam değilim. Arkadaşıma kıyak yapayım diye kendi kiracımın işini bozacağım, kira almaktan vazgeçeceğim. Öyle bir dünya yok, kimse kimsenin cebine para koymuyor. 100 bin lira masrafla sınıfları hamam gibi yaptığını söylüyor. O paraya tanesi 150 liradan UFO alacağına, kirayı ödeseydin 100 bin lirayı harcayana kadar. Hiç olmazsa gazı bağlatmış, kirayı ödemiş olurdun. Kaldı ki 3 tane ödenmemiş de TREDAŞ’a elektrik faturası var. Bugün yarın TREDAŞ elektriğini de kesecek bu arkadaşın.” Dedi.

AV. ÖZBEY: “HAZİRAN’DA TAHLİYE EDECEĞİZ”

Avukat Melike Özbey ise, “Karşılıklı kira kontratı var. Kiracının ilk edimi kirasını ödemek. Sen bu edimi yerine getirmiyorsun ama ısrarla farklı yollardan bir sürü talep halindesin. Bu mümkün değil. Kiradan bahsediyoruz ama depozito ödenmedi. Kontrattaki damga harçları, ödenmedi. Bu paraları benin müvekkilim ödedi. Eylül ayından beri kiraları alamadık. Biz icra yoluyla alıyoruz. Banka acizleriyle peyderpey alıyoruz. Banka hesaplarında bloke var. Eylül ayından beri her ay icra takiplerini yapıyoruz. 7 tane icra dosyamız olacak. Tahliye davamızı açtık. Tehdit ve hakaretten suç duyurusu var. Bugün itibariye yine tehdit, hakaret, iftira ve insanları suça teşvik etmekten bir suç duyurusunda daha bulunduk. Biz burayı tahliye edeceğiz. Geri dönüş yok. Biz tadilat aşamasında sorun yaşamadık. Recep Bey iyi niyet gösterdi. Bu okul sezonu bitince tahliye olacak. ‘Öğrencilere yarı sezonda gidin’ deme gibi bir durum yok. İkinci dönemde eğitim öğretim devam edecek. Yeni dönemde eğitim öğretime başka yerde başlayacak. Biz haziran ayında tahliyeyi gerçekleştiririz. Bu şartlar altında orada kalması mümkün değil.” İfadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.