ZİRAAT ODALARINDAN PLASTİK ATIK TEPKİSİ!

    Lalapaşa Ziraat Odası Başkanı Secaatin Uyur ve Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün, plastik atık sorununa dikkat çekti.

ZİRAAT ODALARINDAN PLASTİK ATIK TEPKİSİ!

    Lalapaşa Ziraat Odası Başkanı Secaatin Uyur ve Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün, plastik atık sorununa dikkat çekti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Eylül 2017 Cumartesi 09:44
ZİRAAT ODALARINDAN PLASTİK ATIK TEPKİSİ!


               

            
 

                Lalapaşa Ziraat Odası Başkanı Secaatin Uyur, tarlalara atılan plastik atıklar yüzünden çıkan samanı bağlayamayacak duruma geldiklerini söyledi. Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün ise plastik atıkların hem insan sağlığına hem de doğaya çok büyük zarar verdiğini belirterek bir an önce bu soruna devletin el atması gerektiğini söyledi.
                “ÇIKAN SAMANI BAĞLAYAMAYACAK DURUMA GELDİK”
                Lalapaşa Ziraat Odası Başkanı Secaattin Uyur, tarlalara atılan plastik atıklar yüzünden üreticilerin artık saman bağlayamayacak duruma geldiğini belirterek; “Hamzabeyli Sınır Kapısı ve Edirne’de bulunan sınır kapılarımız var. Bu bölgelerde çok ciddi şekilde hayvancılıkla uğraşan insanlarımız var. Fakat gelin görün ki, şu an tarlalarımız pet şişeden geçilmiyor. Ya bu yolların üzerine portatif tuvalet kurulsun ya da karayollarını ben iş yapmaya davet ediyorum. Bu çöpleri toplasınlar. Çünkü artık çıkan samanı bağlayamayacak duruma geldik. Saman fiyatları zaten yüksek, bu samanları bağlayamazsak Balkanda hayvancılığın yoğun olduğu yerlerde biz de saman aramaya başlayacağız. Eskiden her gün gelip bu çöpler toplanıyordu. Fakat bu yıl hiç toplanmadı. Tarlaların içi resmen pet şişe, naylon poşet kaynıyor. Gurbetçilerden de kaynaklandı fakat gurbetçilerden ziyade hafta sonları oluşan tır kuyrukları da bu sıkıntılara yol açıyor. Pinbahis Bu konunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyorum.” ifadelerini kullandı.
                “HEM SAĞLIĞIMIZI KAYBEDİYORUZ, HEM DOĞAYI KİRLETİYORUZ”
                Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün, plastiğin insan sağlığı ve doğa için çok zararlı olduğunu bunun için bir çözüm bulunması gerektiğini söyleyerek; “Bizler insanoğlu olarak bizlere tertemiz verilmiş dünyayı sürekli kirletmeye devam ediyoruz. Bu kirletmelerin başında da plastik atıklar geliyor. Ben bu plastik atıkların insan sağlığıyla ilgili son derece tehlikeli bir durum olduğunu biliyorum. Bir an önce özellikle içeceklerde plastik şişe kullanımından uzaklaşmamız gerekiyor. Çünkü bunlar nasıl geliyor, nasıl dağıtılıyor, nasıl kullanım yerlerine ulaşıyor? Plastik şişelerde olan su, güneş altında bekletiliyor. Öyle tahmin ediyorum ki, bu plastik güneşle buluştuğunda insan sağlığı için çok tehlikeli olduğu kanaatindeyim. Bu işlere bir an önce devlet el atmalı. Özellikle restoranlarda kullanılan içeceklerin cam şişede olmasından yanayım. Bu insan sağlığı için gerçekten olmazsa olmazlardan biri. İnsan sağlığı önemli tabii ki bir taraftan da doğayı kirletiyoruz. Bugün en küçük bir tarlaya gittiğimizde en az 15-20 tane plastik şişeye rastlayabiliriz. Bu çok üzüntü verici bir durum. Bir an önce dünyayı bu kirlilikten arındırmamız gerekiyor.” dedi.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.