ZİRAAT ODASI  YENİ YÖNETİMİ GÖREV DAĞILIMI YAPTI

Yapılan seçimi kazanarak  Edirne Ziraat Odası Başkanı olan  Hüseyin Arabacı ve yönetimi, mazbatasını aldıktan sonra toplanarak görev dağılımı yaptı.  Arabacının Başkan vekilliğine  Olcay Tosun muhasip üyeliğe ise  Halil Meriç getirildi.

ZİRAAT ODASI  YENİ YÖNETİMİ GÖREV DAĞILIMI YAPTI

Yapılan seçimi kazanarak  Edirne Ziraat Odası Başkanı olan  Hüseyin Arabacı ve yönetimi, mazbatasını aldıktan sonra toplanarak görev dağılımı yaptı.  Arabacının Başkan vekilliğine  Olcay Tosun muhasip üyeliğe ise  Halil Meriç getirildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Şubat 2019 Cumartesi 09:10
ZİRAAT ODASI  YENİ YÖNETİMİ GÖREV DAĞILIMI YAPTI

Yapılan seçimi kazanarak  Edirne Ziraat Odası Başkanı olan  Hüseyin Arabacı ve yönetimi, Mazbatasını aldıktan sonra toplanarak görev dağılımı yaptı.  Arabacının Başkan vekilliğine  Olcay Tosun muhasip üyeliğe ise  Halil Meriç getirildi.

Meclis Başkanlığına  Barkan Can Oğuztürk   yardımcılığına ise  Nuri Bostancı  seçildi

 Yönetimin belirlenmesinden sonra açıklama yapan  Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arabacı şöyle dedi;

“Bilindiği gibi 3 Şubat Pazar günü Ziraat Odamızın seçimli genel kurulu yapıldı.Bu genel kurulda iki arkadaş seçime katıldık.Bu seçim sonucunda  ben ve ekip arkadaşlarımız seçimi kazandı. Bu görevi devraldıktan sonra yasal olarak askı süresi vardı. Bunun sonunda Perşembe gönü mazbatalarımızı aldık. Cuma günü meclis toplantımızı gerçekleştirdik. Bu toplantıda görev dağılımını belirledik.Bu toplantıda meclis başkanımız ve meclis başkan yardımcımızı seçtik. Meclis başkanlığına iki arkadaşımız aday oldu. Yapılan oylama sonunda   Meclis Başkanlığına Barkın Can Oğuztürk, Yardımcılığa ise  Nuri Bastancı seçildi.” Dedi.

BAŞKAN YARDIMCISI  OLCAY TOSUN OLDU

Bu arada Yönetim Kurulu Başkanlığına kendisinin getirildiğini belirten  Arabacı; “ başkan yardımcılığımıza  Olcay Tosun, muhasip üyeliğe ise  Halil Meriç getirildi. Yeni dönemde yapacaklarımızı  seçim çalışmalarında ifade ettik.Bizim buraya aday olma nedenimiz hizmetti.Bu bir hizmet yarışıydı ve son seçim buldu.Biz bayrağı Cengiz Başkanımızdan devraldık. Bundan böyle çiftçilerimizin hakkını korumak için mücadele etmeye, onların yanında olacak, Ziraat mühendislerimizle birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz.Zaman zaman köy gezileri yapıp çiftçilerimizin sorunlarını dinleyeceğiz.Birlik ve beraberlik içinde mücadele edeceğiz. Bize düşen görev tarım kesiminin çıkarlarını savunmak. Bilindiği gibi girdi fiyatları yüksek mazot ve gübre fiyatları ortada.Bu sorunlarımızı Ankara’ya ileteceğiz çözümü için gayret göstereceğiz. Yeni yönetimimiz Edirne çiftçimize , hepimize hayırlı olur inşallah. Bizim ana amacımız hizmettir. Bundan sonra da bu hizmet için ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız.” Dedi

TRAKYA BİRLİĞİN KARARINI DOĞRU BULMUYORUZ

Trakya Birlik yönetimi tarafından alınan üreticilerin ekeceği tohumların yarısını birlikten alma zorunluluğuna dikkat çeken Arabacı, “İki gün önce Trakya Birlik yönetimi tarafından yapılan açıklamada,Trakya Birlik üyeleri tarlasına ekeceği ayçiçeğinin tohumunun yarısını Trakya Birlikten almadığı zaman anca birliğe 5 ton ayçiçeği dökebileceğimiz belirtildi. Bu uygulama çiftçilerimiz tarafından tepki ile karşılandı.Bazı çiftçi arkadaşlarımız” biz tohumumuzu aldık. Bu durumda biz ne yapacağız” gibi sorunlar var. Bunu emrivaki bir karar olarak kabul ediyoruz.Bu kararın doğru olduğunu düşünmüyoruz.  Arkadaşlarımızla görüşerek bu konudaki kararımızı Trakya Birlik yönetimine ileteceğiz. Alınan  kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiği kanısındayım. Karar geri alındığı takdirde  bir sorun olacağını düşünmüyorum.Trakya Birlik her zaman çiftçilerimizin yanında olmalıdır.” Diye sözlerini noktaladı.

EDİRNE ZİRAAT ODASI YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ :

Başkan Hüseyin Arabacı, Başkan yardımcısı Olcay Tosun, Muhasip, Halil Meriç, üyeler, Fevzi Göktaş, Necdet Çetin, Adnan Destere, Sıtkı Furtuna,

MECLİS ASİL ÜYELERİ

 Başkan Barkın Can Oğuztürk, Başkan yardımcısı Nuri Bostancı, Üyeler  Hüseyin Arabacı, Olcay Tosun Fevzi Göktaş, Necdet Çetin, Sıtkı Furtuna, Adnan Destere, Halil Meriç, Kadir Nehir, Melih Çınar, Tanju Yılmaz, Kamil Ekici, Serhat Elmas, Serdar Dinç, Ahmet Arslan, Muhittin Şahin,Refik Evsen, Fedai Gülşen, Atilla Alada.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.