ZİYARETLERİN GELİRİ ‘İL ÖZEL İDAREYE’ AKACAK

Edirne İl Genel Meclisi İl Özel İdare’ye bağlı İktisadi İşletme kurulması için ilk adımın attı. Edirne’de yeni açılan müzeler ve bazı otoparkların işletilmesini sağlamak için gerekil olan işletmenin kurulması için komisyon en kısa sürede çalışmaya başlayacak.

ZİYARETLERİN GELİRİ ‘İL ÖZEL İDAREYE’ AKACAK

Edirne İl Genel Meclisi İl Özel İdare’ye bağlı İktisadi İşletme kurulması için ilk adımın attı. Edirne’de yeni açılan müzeler ve bazı otoparkların işletilmesini sağlamak için gerekil olan işletmenin kurulması için komisyon en kısa sürede çalışmaya başlayacak.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Aralık 2021 Perşembe 06:33
ZİYARETLERİN GELİRİ ‘İL ÖZEL İDAREYE’ AKACAK

İl Özel İdaresi Aralık ayı toplantıları başladı. Edirne Valiliği’nden gelen talep üzerine yazısı hakkında İl Genel meclisi üyelerine bilgi veren İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş,yaptıkları turizm hizmetlerinin sonunda İl Özel İdare’sine bir gelir kaynağı açmanın hasıl olduğunu dile getirdi.

Geçmiş, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Fatih Sultan Mehmet Müzesi’nin kurulmasıyla ilgili İl Genel Meclisi oy birliği ile alınan karar almıştı ve açılışı yapılmıştı. Bunun yanındaki Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait olan tuvaletler var buranın da tahsisi tarafımızca alındı. İl Özel İdare tarafından yapılan Mimar Sinan Müzesi’nin çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar bittikten sonra Mimar Sinan’ın Edirne’ye yapmış olduğu eserler ve hayatı orada sergilenecek. Yine İl Genel Meclisimizin almış olduğu kararla Balkan Rumeli Türklerinin düğün ve gelin hazırlıklarının anlatıldığı ve çok güzel de olan Necmi İge Evi de hayata geçirildi. Yaklaşık olarak günde 800 kişi ziyaretçi ağırlayan çok güzel bir müze oldu. İl Özel İdaresi tarafından yapılan ve henüz üzerinde çalışılan Geleneksel El Sanatları Müzesi açılışı yapılacak. Açılıştan sonra müze olarak kullanılacak.

DEDEAĞAÇ’A TURLAR DÜZENLENECEK

Diğer yandan Enez Limanı’nın ihalesi Enez ilçe özel idaresi tarafından bir yıl önce yapıldı. Sayın Valimizin orasıyla ilgili planları var.  Bir gemi kiralayıp Dedeağaç’a turlar düzenlenmesi planlanıyor. Bu turizm hizmetlerini yaparken de İl Özel İdaresi’ne bir gelir kaynağı açmak hasıl olacak.

GAZİ İLKOKULUNUN ARAZİSİNE ÜÇ KATLI OTOPARK YAPACAĞIZ

Yine yeni tahsise aldığımız Gazi İlkokulu var. Şuan okul yıkıldı buraya Edirne’nin en büyük sorunlarından olan otopark sorununu ortadan kaldırması hedeflenen bir otopark yapılması planlanıyor. İl Özel İdaresi olarak Milli Emlak Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylar alındı. Burayla ilgili bildiğim kadarıyla 3 katlı otopark yapılması planlanıyor. İki katına tur otobüsleri parkı diğer katına ise küçük araçlar için park alanı yapılması hedefleniyor. Metrekaresi 4284 metrekarelik bir alan çok da iyi olacak. Yine bu bağlamda Müftülüğümüzün olduğu sokakta turizm destinasyonu açısından da Kadın Emek Pazarı açılarak ahşap reyonlarda hediyelik eşyalar satılacak. Bu gibi yerlerde hep para harcadığımız değil gelir elde edecek işletmeler kurmamız gerekiyor. Bununla ilgili bir iktisadi işletme kurularak buradan kazanılan gelirler burada toplanacak.”

Geçmiş’in açıklamasının ardından Valilikten gelen talep oy birliğiyle kabul edilerek, komisyona sevk edildi.

Hasan Boyacıoğlu

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.