Ömür biter, gündem bitmez diyerekten(!) bir giriş yapsam nasıl olur bilmiyorum.

Son günlerde oluşan patlamalar ve yiten canlar… Gel de efkarlanma! Gel de katmer katmer üzülüp karamsarlaşma. Yıllardır eksik olmayan acılar ülkemi gözyaşına çevirdi. Hem de Türkiye iriliğinde ve derinliğin derinliklerinde.

Başkentte üst üste oluşan patlamalar insanı şaşırtıp şaşkına çeviriyor. Ölenler pisipisine yittiler gibi geliyor yaşayana. Hele yiten canların yakınlarının feryatları dayanılır gibi değil.

Kazalar, patlamalar, kavgalar, can almalar… ülkesi olduk sanki. Öte yandan terör örgütünün silahından çıkan kurşunlarla yaşamının yitiren (şehit olan) gençlerimiz, askerlerimiz ve yandaş yandaş öten baykuşlar. Seçilmişi, seçilmemişi iyice azıttı sanki. Her gün çatışma, her gün kepenk kapatma, her gün ölen ve yaralananlar…

Ve perde arkasından verilen AB, ABD desteği.

Dünya’nın jandarması her yere burnunu sokuyor. Her yerde güçlü ve kabadayı. Sömürgenlerin başı ve baş tacı. Her türlü dolabın döndüğü ve yaşadığı ülkeler, Kurtuluş başarımızı bir türlü hazmedemediler. İçten ve dıştan çökertme, parçalama girişimleri. Terör örgütünün nesini savunurlar, anlamak zor. Nasıl işse idam mahkumu bile açıklamalar yapabiliyor. İmralı’ havalar nasıl derseniz, şimdiye değin iyidir, iyi rüzgarları…

Bir de hiç derdimiz yokmuş gibi arabalar yakılmakta. İnsanların çoğu yemiyor, içmiyor zar zor bir araba ediniyor, onu ta teröriste kurban veriyor. Arabalardan ne istiyorlar, o da bir gizem. Hani derler ya, eşeğini dövemeyen, semerini dövermiş… Tam öyle galiba.

Hiç yoktan araya bir de KKTC olayları girdi. Bir grup uygun olmayan pankartları açmış. Hakaret ve küfür içerikli deyişler kime karşı olursa olsun en azından yakışıksız.. Türkiye’nin desteği ile, bu günlere gelen ve beslenen bir halkın azınlık bile olsa , yaklaşımı kabul edilemez. Türkiye elini eteğini çeker çekmez, sizi bir kaşık su da boğuverirler.. Megola

İdea gelip yerleşiverir tepenize. Nasıl ve neyle başa çıkarsınız anlamak olası değil.

Ostim ve İvedik patlamaları kaç can aldı, nasıl ve nedendi. Zaman gösterecek ama kundaklama olayı da akla gelmiyor değil. Ölenlere rahmet, kalanlara sabır diliyorum. Tanrı bizi kazadan, beladan korusun!

BESLEME

Güz asmadan düşenler

Közlendi can yuvamda

Beklentilerime bir rüzgar/kondu

El değmemiş ırmak

Köşe kapmaca oynamaktı niyeti

Eli değince çiçeklendi

Meşe gülü dalında mor sarmaşık

İçimde yeşerttiğim yaban

Kükremede esnerken

Her gün yeni canlar genç mezarlar

İki gözü bin bir çeşme şırıldar yüreğim

Besleme şu kart öcünü artık besleme

Ne varsa içimde hepsi cama dayandı

Martı çığlıkları çoğaltır

Karlı dallarda boş yuvalar

Sermayesi kan, can gözyaşı…

Bu nasıl böğürtlen örgüt

Öfkeme yeni öfkeler ekler son arzum

Bayram şekerine

Kara-kaplı ben-ekler

N. T

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.