10 Kasım akşamı e maillerime gelen iki ileti aylar sonra "bu etkinliklere katılmalıyım" dedirtti bana.

CORONA müsibeti nedeniyle aylardır dışarıya çıkmıyorum.

Evim ile ETV arası 300 metre olunca zaman zaman oraya gidiyor ve program yapıyorum sadece.

Hem bu hastalık korkusu hemde yaşımızın kemale ermiş olması nedeniyle haber takibi gibi yıllarca yaptığım güzel uğraşıdan yoksunum.

Birinci etkinlik ETSO nun“ECO WOMAN-Güvenli Yaşam İçin Doğal Kaynakları Yönetme Girişimi” projesini takip etmek ve çoktandır göremediğim kurum yetkililerini görmek ve Gazeteci kardeşlerimle buluşmak amacıyla bu haberi takip etmek istedim.

Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı Emre Alp, Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Kaya, Genel Sekreter Nevzat Takın ve Proje Koordinatörü Güliz Elif Yardımcının katıldığı toplantıda Başkan Zıpkınkurt ve Proje Koordinatörü Yardımcı basına açıklamalar yaparak Projenin tamamlanmış olmasını ve amaçlarını anlattılar.

Öğlen yemeğimizi yiyerek az ilerideki Tarımsal Araştırma arazisinde gerçekleşecek olan Edirne Kırmızısı bitkisinin tohum ekiminin yapılacağı alana geçtik.

Günün ikinci Programı da benim için önemliydi gerçekten.

Vali Beyi ve Belediye Başkanımızı uzunca bir süredir göremediğim için oluşan özlemimde sona erecekti çünkü.

Erdi de.

Her ikisi ile yaptığım sohbette dikkatli olmamı ve böyle davramamın çok olumlu bir davranış olduğunu söyleyerek sevgi ve saygılarını göstererek beni ziyadesiyle memnun ettiler.

Edirne Valisi Ekrem Canalp konuşmasında;" 15. Yüzyılda Edirnekâri ustalarının kullandığı ve zamanla ortadan kaybolan Edirne Kırmızısının yeniden günümüz değerlerine kazandırılması amacıyla Trakya Tarımsal Araştırma arazisinde Edirne Kırmızısı bitkisi tohumu ekimi etkinliğinin düzenlendiğini ifade ederek,Rumeli Kültür Sanat Akademisi’nin üzerinde çalışmalarını özenle sürdüreceği en önemli tarihi değerlerimizden biri de bugün tohumu toprağa atılan dillere destan olmuş“Edirne Kırmızısı” tarihi ve kültürel değerlerimiz arasındaki yerini yeniden alacaktır."dedi.

Ufak ufak notlar alma dışında yapacağım çok fazla bir iş olmadığı için kenardan etkinliğin tüm detaylarını izleme şansım oldu.

İl Kültür Müdürü Kemal Soytürk ve ekibinin yaptığı hazırlık ve düzenlemelerin kendisini mutlu ettiği tahmin edilebilen Vali bey her etkinlikte olduğu gibi burada da heyecanlı ve mutluydu.

Gereksiz telaş ve dikkatsizlikten Belediye Başkanının ayaklarını ezerek önüne geçen Muhabir kardeşlerimin bu davranışı hiçte hoş değildi.

Aceleye gerek yok çünkü kaçma ve gecikme ihtimali olmayan bir haber.

Başkan Gürkan'da açıklama bitene kadar geriye çekilip olanları uzaktan izlemekle yetindi.

Açıklama bitikten sonra da yerini alıp sembolik tohum ekimine katıldı.

Mutlu olduğum ve memnuniyet duyduğum bir gün yaşamış olmanın verdiği huzurumu bozan selamsız bir

Rektör görmek te bunun tuzu biberi olsun diyelim.

Teşekkürler ETSO,saygıdeğer Valim,Belediye Başkanım ve Orkun Akman kardeşim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.