"Ramazan Bayramı gerek Edirne'de gerekse de Ülkemizde münferit bazı olan ve kazalar dışında sakin ve huzurlu geçti" dersek doğru ifade kullanmış oluruz sanırım.

Edirne beklenen yoğunluğu yine yaşadı bu yılda.

Çevre İl ve İlçelerden gelen konukların araçları nedeniyle şehir içi trafiğinde büyük bir izdiham yaşanırken,lokantalar ve bilhassa da Ciğercilerde oturacak yer bulmak mümkün değildi.

Bayram ziyareti için İlimize veya başka illere gezmeye gidenlerin en fazla rağbet ettiği yerler lokantalar ve şekerleme dükkanlardır.

Dolaysıyla diğer esnaflar zaten fazla bir şey beklememeli.

Bayramda kimsenin İstanbul'dan gelip te giysi ve kıyafet alacak hali yok.

Çünkü Bayram nedeniyle zaten o konudaki gereksinimleri kendi şehrinde tamamlamış ve buraya gezip eğlenmeye gelmiş.

Önemli olan şehrimize bir para akışının gerçekleşmesi.

Kazanan bu esnaf parayı bu şehirde harcayacak zaten.

Edirne de Bayramın güzel ve arzulanan özellikte geçtiğini Tarihi Ciğerci Bahri Dinar'ın hemen her gün Yaygın Medya TV kanallarındaki röportajlarından öğreniyoruz.

Bu anlamda kendisine teşekkür ederken bu tanıtımların gerçekleşmesini sağlayan haberleri yapan Yaygın Medyada görevli kardeşlerimi yürekten kutluyorum.

Edirne ve Tava ciğer bir dünya markası olmuşsa bunun kahramanları birkaç Ciğerci ile Gazeteci kardeşlerimizdir.

Bayramın sona ermesiyle gözler Kırkpınar'a çevrildi.

50 yılı aşkın bir süredir Kırkpınar'ı yaşamış,25 yıldan fazla bir süredir basın mensubu olarak takip edip yazmış biri olarak bu yılda bazı görevlerimiz olacak elbette.

Geçtiğimiz günlerde ETV adına yapmış olduğum Kırkpınar programının sayısını arttırmak ve röportajlar yapmak yıllardır olduğu gibi yine benim işim.

Bu organizasyonun ev sahipliğini yapacak olan Edirne Belediyemizin Başkanı Recep Gürkan başta olmak üzere, Başkan Yardımcılarına ve personeline başarılar ve kolaylıklar diliyorum.

Kültür ve Basın Halkla İlişkiler Müdürlüklerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Hakan İşcan ve ekibi hazırlıkların büyük bölümünü de yaptılar zaten.

Böylesi önemli bir organizasyona ev sahipliği yapan bir İl olan Edirne’de yaşıyor olmakta sanırım mutluluğun en büyüğü bizler için.

Onun için bazı sorumlulukları da üslenmek zorundayız.

Herkesin hatasız geçmesi konusunda yapacağı bir katkısı olabilir.

Edirne bayramını ve şölenini yaşayacak Kırkpınar haftası boyunca.

Çok sık söylüyorum ve uyarıyorum belki ama en iyi ve en güzel bir organizasyon ve ev sahipliği yapabilmenin gayreti içinde olan Belediye Başkanımız Recep Gürkan ve ekibine yardımcı olmalıyız.

Bu önemli organizasyonda en büyük sorumluluk ta onların olacak tabii ki.

Parayı harcayan da,emek ve gayreti gösteren de Belediye.

Medar-ı iftiharımız ve yüz akımız Kırkpınarımız, Belediyemizin üstün gayret ve özverisi ile en güzel ve anlamlı bir şekilde kutlanmaya çalışılacak.

Bu güne kadar olduğu gibi bu yılda Belediye personelinin gayretli çalışmaları, özverili bir şekilde devam ederek kusursuz bir organizasyonun ortaya çıkmasını sağlayacaktır.

Emeği geçenleri kutluyorum ve görev yapacak herkese de kolaylıklar diliyorum.

Bundan sonra Kırkpınar ile ilgili yazılarımızı sıkça okuyacaksınız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.