“İstanbul’da Boğaziçinde, Bir fakir Orhan Veli’yim/Tarifsiz kederler içinde…”

Eee, İstanbul deyince Orhan Veli , Yahya Kemal, Ahmet Haşim ve diğerleri akla gelen ozanlarımızdır. Daha ne çok şeyler akla gelir elbet.

Ancak 31 Mart’tan sonra ertelenen Büyük şehir belediye başkanlığı seçimleriyle yattık kalktık. Gerilimli günler yaşadık. Sonunda 23 haziran yani yeni seçimlerin yapılacağı gün geldi çattı. Bu arada söylenenler, yazılıp çizilenler incir kabuğunu doldurmasa da ortamı daha çok gerginleştirdi diyebiliriz.

Sonunda seçim günü Millet İttifakı adayı 13-14 bin oyla seçilmişt, Cumhur İttifakının itirazi nedeniyle bilindiği gibi, YSK yeni

İstanbul demek Ülkemizin 6’da biri demektir.Boğazıyla, doğal güzellikleriyle dünyanın gönlündedir.Koca kente nazar değer mi bilmem ama gerçekten güzellikler toplamı bir kent. Türkiyemizin onuru ve gururu. Gerçi beton ormanları da giderek artsa bile İstanbul yine İstanbul gibi İstanbul'dur.

Tarihi derinliği ve sorumluluğu ile hala nefes almakta.

Seçimler bitti ve sonuçlandı. Asıl güzellik bundan sonra da devam etmeli. Çünkü ne demişler: güzelin de güzeli var.Gerçi yarınlar neye gebe henüz belli değil…Seçim nasıl sessiz sedasız ve olaysız geçtiyse; bundan sonrası da umarım öyle olur “

İÇİMDEKİ BAŞKENT

Doğma büyüme utangaç bir ilçeyim

Sevmek köpürür taşar içimde

İz bırakmadan karda

Yürüyemem ki

Çelişkili sakalıyla akşam

Çöreklenir kaldırımlara

Karartır yüzünü sevda yeline

İstanbul’a döner kasabam

Kır çiçeğimin ucundayken yaz

İstanbul’a döner kasabam

Kır çiçeğimin ucundayken yaz

Kırık dökük bir masayım

Alır saklarım kendimi

İçimdeki kente

Kurtuluşa mı açarım

N.T

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.