Geride bıraktığımız hafta Honda markası için oldukça verimli geçti. Dünyanın en hızlılarının yarıştığı Formula 1 ve Moto GP’de damalı bayrağı ilk görenler Honda kullananlar oldu.

Formula 1 ‘de Fransa GP tam anlamıyla taktik savaşı şeklinde geçti. Pit stop zamanlamalarını daha iyi kullanan Redbull, kürsüye iki pilotunu birden soktu. Verstappen son turda Hamilton’ı geride bırakırken lastiklerinin ömrü biten Hamilton sadece Verstappen’in arkasından bakabildi. Perez de aynı şekilde Bottas’ı geride bırakarak üçüncülüğü aldı ve yarışın son turunda telsizden Bottas’ın takım yarış direktörlerine veryansını dikkat çekti. Sonuç olarak Honda motoru kullanan Redbull, kürsüde iki pilot bir de takım kaptanıyla kutlama yaparken Hamilton tek başına kaldı.

MotoGP’de de Honda sürprizi yaşandı. Geçirdiği sakatlığın ardından bir buçuk yldır gerçek anlamda yarışamayan Marc Marquez ile birlikte Repsol Honda’nın da sesi çıkmıyordu. Sezonun başından beri Yamaha önde kaçıyor, Ducati, KTM ve Suzuki onu kovalıyordu. Geride bıraktığımız hafta Repsol Honda pilotu Marc Marquez muhteşem bir “iyileştim” mesajıyla geldi. Almanya GP’de harika bir yarış performansı sergileyen Marquez, diğer takımlara “ben de varım” dedi.  Sürücüler klasman lideri Quartararo’nun 3. olduğu yarışta KTM pilotu Oliveira ikinci oldu.

MotoGP’de bu hafta sonu Hollanda Assen yarışı yapılacak. Formula1’de ise bu hafta pilotlar dinlenecek.

Bu hafta sonu İstanbul’dan gelecek misafirlerimle kısa bir Saros turu yapmayı planlıyoruz. Bir terslik olmaz da gezimizi tamamlayabilirsek bir sonraki yazımda güzergâhtan, yol durumundan ve mola verilebilecek yerlerden bilgi aktaracağım. Tekerinize taş gelmesin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.