Daha önceki milletvekili seçimleri öncelerinde olduğu gibi, bugün de özellikle muhalefetteki siyasi partiler halkı seçim ortamına çekmek istiyor.

Böylece biriken ekonomik sorunların seçim sonrası gelecek yeni iktidarla giderileceği iddia ediliyor. Bugünkü muhalefet kanadındaki partilerin iddiası bu.

Bugün bakıyoruz ülkenin doğal kaynakları yok edilmiş. Halkın geçim derdi artmış. Ülke borcu resmi verilere göre korkunç boyuta ulaşmış. Sen bu koşullarda halka, "sizin tüm sorunlarınızı çözeceğiz, bugün yaşadığınız sıkıntılar son bulacak " vaatlerini gerçekleştirmeleri çok güç. Ülkemizin ekonomik imkanları ortada. Devlet güvencesi ile alınan borçlar gelecek hükümetlerce ödeme zorunluluğu olacak.

Böylece bugün muhalefet partilerinin bol keseden yapılan vaatleri bugünün iktidarının uzun sürenin birikimi ile sağlanan imkanlarla engellenmek istenecek.

Muhalefette olsalar da sermaye çevrelerinin de desteğini alarak uzun süre güçlerini koruyabilecek.

Bunun, iktidara gelebilecek parçalı bir iktidar için nasıl bir tehlike olabileceğini anlamak için Ecevit iktidarına sermaye çevrelerinin nasıl tavır aldığı dönemini unutmaması gerekir.

Bugün ekonomik sorunlar karşısında sus pus olan büyük sermaye çevreleri o zaman iktidara karşı gazetelere tam sayfa ilan vererek tepkisini ortaya koymuştu.

Yine aynı çevreler ülkede halkın en önemli ihtiyacı olan yağ sıkıntısı yaratmıştı. Bir süre sonra iktidar değişince sorun ortadan kalktı.

Ülkede sermaye karşıtı iktidar değişimi her zaman yapay sorunlar yaratmıştır.

İktidara talip olanlar bu komplolar karşı hazırlıklı olmalı. Bundan öncekiler gibi hazırlıksız yakalanmaları, iktidarların sonuna zemin hazırlar.

------------------

RADİKAL ÖNLEMLER OLMADAN SORUNLARI ÇÖZMEK ZOR

Erken ve zamanında yapılacak bir seçimde iktidarın değişmesi, yerine gelecek iktidarın rahat hareket edebileceği bir ortam yaratmayacaktır. Bugün iktidarın elinde olan hukuki, maddi ve medya imkanlar,onların yerine gelecek iktidar açısından ayak bağı olacaktır. Bugün muhalefetin kazandığı belediyelerde yaşananlar yarın gelecek parçalı iktidarın da başına gelebilir.Yani, iktidar kısa sürede halka güvenini yitirebilir.

iktidarların kısa süreli menfaatlerle sınırlı olduğunu, o ortam yok olduğu zaman da güvenin yok olup yeni iktidar arayışlarının gündeme geleceğini, geçmiş yıllardaki merkez sol partilerin destekli iktidarı dönemini hatırlayanlar bilir. Gelecek iktidar devlet kadrolarını aynı yöntemle sürdürme yoluna giderse kısa sürede sonunu hazırlar.

Bugünkü kadrolar kendilerini o makamlara getirenleri hiç unutmaz Farklı iktidar olsa da el altında eski iktidara hizmetlerini sürdürürler. Bu da iktidarın sonunu hazırlar" daha önce iktidar hizmetinde olan devlet kadroları şimdi bize en iyi hizmeti veriyor" anlayışında olanlar yanıltabilir. Özellikle siyasi destekle o göreve gelenler kendilerini oraya getirenlere sadakatini sürdürür. Onun için uzun yıllar iktidarda olan partilerden sonra gelen iktidarların işi çok zordur.

Bugün iktidar rüyası görenler bunu dikkate almak zorunda. Aksi halde Dimyata pirince giderken elindeki bulgurdan olabilirler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.