2014 Yılında Belediye Başkanlığını kazandıktan sonra verdiği sözlerin başında gelen Halk ile buluşma, sorunları dinleme ve hesap verme işlemlerinin yer alacağı toplantılar yapacağı sözünü veren ve uygulamaya çalılan Belediye Başkanı Recep Gürkan ayni uygulamanın bu dönemde de devam edeceğini söyledi.

Düzenlediği basın toplantısının başında bu konuya değinen ve halka Hesap verme toplantılarının devam edeceğini söyleyen Başkan Gürkan, bilhassa temizlik konusunda esnaflara ve vatandaşlara düşen görevleri uzun uzun anlatarak uyulması gereken kuralları sıraladı.

Göreve başladığında ilk iş olarak halk toplantıları sözünü yerine getirerek önce kendisi daha sonra da Yardımcısı Selçuk Çakır vasıtasıyla vatandaşların dertlerini ve sorunları dinledi.

Bu toplantıların birçoğuna katıldığım için ortamı çok iyi gözlemleme imkânı bulanlardanım.

Katılan vatandaşların % 90 nı yardım talebi ile geldiği için toplantılar adeta Sosyal Yardımlaşma kurumunun bahçesindeki izdihamı andırıyordu.

Birçok kez hatırlatma yapılarak yardıma muhtaç insanların yetkililerce tespit edildiğini ve bu konuda yardımların yapıldığı, buraya gelerek ayrıca bir yardım almanın mümkün olmadığı anlatılınca katılım da bir anda % 20 lere düşüverdi.

Hatta çok iyi hatırlıyorum son iki toplantının birinde 7 kişi diğerinde de 3 kişi gelmişti ve Çakır tarafından bilgilendirilerek toplantılar sonlanmıştı.

Bu nedenle olsa gerek halk toplantıları sonlandırılarak Özel Kalem vasıtasıyla tespit edilen başvuru sahipleri yetkililer ile görüştürülme veya sorunu çözme yolu seçilerek uygulamaya konmuştu.

Halka Hesap Verme sözü ile ilgili toplantıları da her altı ayda bir kuralı bazı aksaklıklara uğrasa da, zaman zaman yapılan basın toplantıları vasıtasıyla önemli iş ve harcamalar konusunda halkı bilgilendirme sürekli olarak yapıldı bildiğim kadarıyla.

Bu konular ile ilgili Başkanla görüşmek isteyenlere de gerekli kolaylıklar gösterilerek bireysel olarak Başkana sorma şansı da verilmiş oldu birçok kez.

Bu konuda Başkanımıza naçizane bir önerim olacak.

6 ayda bir yapılacak veya yapılması kararı alınan Hesap verme veya dertleşme toplantılarının top yekûn değil de, mahalle mahalle halk ile buluşulan toplantılar olarak gerçekleştirilse sanırım daha nezih bir durum ortaya çıkar.

Hem çok kişi konuşma imkânı bulur, hamde her mahallenin sorunları veya memnuniyetleri ayrı ayrı dinlenip not alınabilir.

Bana göre çok iyi de olur.

Gelelim Başkanın temizlik konusundaki sitemlerine.

Yerden göğe kadar haklı serzenişlerinde.

Hem esnaflarımızın hem de vatandaş olarak bizlerin uyması gereken kuralları tek tek anlattı ve buna uymayanlar hakkında ceza-i işle başlatılacağını duyurdu.

Her şeyi Belediyeden beklediğimiz yetmiyormuş gibi bir de onların işini zorlaştırıyoruz.

Çöp araçlarının geliş saatlerini bildiğimiz halde gelip gittikten sonra çöpümüzü konteynerin yanına koyuyoruz ve oralara yayılmasına ve kirlenmesine neden oluyoruz.

Lütfen, bu şehrin hepimizin olduğunu unutmayalım.

Edirne sadece Recep Gürkan ve ekibinin gayreti ve çalışması ile sorunlarını ortadan kaldırılacak bir şehir değil.

Hepimiz bu şehrin daha güzelleşmesi ve takdir görmesi için gayret göstermek zorundayız.

658.Tarihi Kırkpınar yaklaşıyor.

Edirne’miz bu büyük Organizasyonda yine dolup taşacak ve biz şehir olarak o konuklardan not alacağız.

Hepimiz; “vay be Edirne ne kadar temiz ve nezih bir şehirmiş, insanları ne kadar cana yakın ve yol gösterici, Başkentlik yapmış bir şehir olduğu her halinden belli” denmesini istemez miyiz?

İsteriz elbette.

O zaman her kez göreve.

Çünkü Edirne bizim ve başka Edirne yok.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.