Daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi yazlıkçıların kaldıkları yerler tüm siyasi parti taraftarlarının bir arada yaşadığı aynı kahve ve parkta toplanıp sohbet ettiği yerler.

Tatil yaptığım sürede iktidar partisine destek veren yurdun farklı bölgelerinden gelen insanlarla görüşme imkanım oldu. Ülkenin ekonomik koşulları, iktidarın icraatı  siyasetin adeta kör dövüşüne dönmesi, iktidar partisini koşulsuz destekleyen vatandaşlar arasında da tedirginlik yaratmış.

Halkın büyük bölümünde gelecek endişesi var. İktidar parti mensupları da bu endişeyi yaşıyor. Bulunduğum yer ve Bursa ili ve ilçelerindeki halk genellikle sağ görüşlü olmasına karşın siyesete ve ülke gidişatına özellikle ekonomik durumdan endişe duyuyor. Köy kökenli olanlar, emekliler, gençler, esnaflar da aynı endişeyi taşıyor. Halkın bu tavrını gördükten sonra iktidar partisinin erozyana uğradığını, güvenin azaldığına tanık oldum.

 Bu durum karşısında halkın mevcut partilere de güveninin azaldığını toplumun yeni siyasi arayış içinde olduğu izlenimi edindim.

---------------------------------

KIRLANGIÇLARIN GİZEMLİ YAŞAMI

Mimik göçmen kuşlarından olan, yaz günlerine ayrı bir güzellik kayan, doğada böcek ve sıneklerle beslenen kırlangıçlar, yaşamlarını güvenceye almak için çamurdan yaptıkları yuvalarını evlerin saçaklarına ve kirişlerine yaparlar.

Sabırla bır sanatkar ustalığı ile kurdukları yuvalarına dişi güvercin  dört yumurta yapıyor. Daha sonra yumurtaların üzerine kuluçkaya yatıyor. Bu  arada eşi erkek güvercin gagasıyla getirdiği yiyeceklerle kuluçkaya olduğu 16 gün süreyle eşinin gıdası ı sağlıyor. 16 gün sonunda yavrular yumurtadan çıkıyor.. Yavruları besleme görevini dişi güvercin üstleniyor. Kuluçka süre zamanın sonunda 15-16 günün sonunda yavrular uçacak duruma geliyor. Anası yavruların uçması için  büyük çaba harcıyor. bir sabah bakıyorsunuz yavrular yuvalarından uçarak uzaklaşmış.

Onlar da ailesi gibi yaşama kervanına katılıyor.  Oturduğum evin balkonun köşesine yuva yapan kırlangıçların yaşamlarını balkonda oturduğum sürede izleme imkanım oldu bu  minik yarattıkların çok düzenli ve gizemli yaşantıları var.

Yuvadan ayrılan yavruların bir süre yuva etrafındaki elektrik tellerine konuklarına tanık oldum.

 Büyük  kentlerde yaşam ortamı bulamayan minik göçmen kuşları tatilimi geçirdim, denizle dağın iç İçe olduğu bu tür yerlerde yiyecek bulmaları, daha kolay olduğu için çevremiz kırlangıç sürüleriyle dolu. Bir süre sonra onlar da uzun göç yoluna çıkacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.