Geride bıraktığımız hafta o kadar güzeldi ki uzun zamandır bu kadar eğlendiğimi ve mutlu olduğumu hatırlamıyorum.

Formula1 Bakü GP izledik. MotoGP izledik. Son derece çekişmeli yarışlardı. Moto3’te genç Türk yetenek Redbull KTM Tech pilotu Deniz Öncü 3. sırayı kazanarak Podyuma çıktı. Son olarak da Racing Team Türkiye, Lemans Series’te birinci olarak İstiklal Marşımızı çaldırdı.

Bu harika hafta sonunun ardından Musabeyli köyünde “Edirne Motorsporları Merkezi” adı altında Motokros parkurumuzun açılışı da yapıldı ya, değmeyin keyfimize.

Haftaya F1 ve Moto GP sıralama turlarını izleyerek başladık. Formula1 Bakü GP’nin oldukça zor geçeceğinin sinyalleri antrenman ve sıralama turlarında belli oldu ve 4 kaza yaşandı. Yarışın 3. turunda genelde DRS sistemi yardımıyla rakiplerini geçen Hamilton, pistte DRS sisteminin etkisine çok benzeyen bir rüzgar tüneli oluşan bölümünde liderliği aldı. Verstappen ve Perez onu kovalarken Bottas oldukça geriden yarışa devam ediyordu. Pit Stoplara kadar liderliğini sürdüren Hamilton, liderliği kaybedip Perez’in arkasında kalınca iyice hırslandı ve birkaç kez DRS ile avantaj sağlamaya çalışsa da Perez’i geçemedi. Verstappen liderliği almış aradaki farkı da 3 saniyeye çıkarmış bir şekilde son 5 tura girdi ancak start finiş düzlüğünde sağ arka lastiği patlayınca aracının kontrolünü kaybetti ve duvara çarptı. Birincilik kupasını eline alıp en yakın rakibi Hamilton’a puan farkını arttırmasına, podyumda şampanyayı takım arkadaşı Perez’le birlikte patlatmasına sadece 5 tur kala başına gelen bu talihsizlik elbette Hamilton’ın iştahını ve hırsını kabarttı. Kırmızı bayraklar sallanıp yarış durduruldu ve pistteki parçalar temizlendi. Güvenlik aracı eşliğinde de 2 tur atılmıştı ve araçlar tekrar start dizilişiyle yarışa başlayacaktı. Son sıralamada Pol pozisyonda Perez, ikinci cepte Hamilton vardı. Hamilton ayrıca ilk viraja göre iç kısımda kaldığından ve düz zeminde aracı Perez’in aracından hızlı olduğundan avantajlı durumdaydı ancak hırsına yenik düştü. Perez’i geçebilmek için fazla hızlanıp bir de Perez’in yolunu kesmeye kalkınca frenleri yeterli olmadı ve virajı dönemedi. Kaza da yapmadı ancak bu hata onu sıranın en sonuna itti. Muhteşem Bakü yarışı, Perez’in birinciliği, Sebastian Vettel’in ikinciliği ve Pierre Gasly’nin üçüncülüğü ile sonuçlandı. Ferrari bu yarışta da umduğunu bulamadı. Leclerc’in 4. olarak aldığı 12 puan ve Sainz’ın 8. olarak aldığı 4 puan  Ferrari direktörü Binotto’yu mutlu etmedi.

Bu yarış arıca 55 yarış sonra ilk defa Mercedes’in puan alamadığı ilk yarış, Mick Schumacher’in de babasının rekorklarını egale etmeye başlayan Lewis Hamilton’ı ilk geçtiği yarış oldu.  Düz yolda sebepsiz patlayan lastikler sebebiyle de gözler Pirelli’ye döndü. Bakalım şirket bir sonraki yarıştan önce ne açıklamalarda bulunacak

MotoGP’de Katalunya yarışı yapıldı. Son 5 turda ilk 10’un sürekli değiştiği yarış uzun zamandır bu kadar çok geçişe sahne olmuyordu. Yarış sonunda bu sezonun tartışmasız en hızlı ismi Quartararo ve takımı Yamaha ilk 5’e giremedi. Katalunya GP’yi KTM pilotu Miguel Oliveira kazanırken onu Ducati Pilotları Zarco ve Miller takip etti. Suzuki’den Joan Mir 4. olurken Yamaha pilotları Vinales 5., Quartararo 6. sırayı aldı. Quartararo’nun en güçlü rakiplerinden Bagnaia ise 7. sırayı aldı.

MotoGP ile birlikte aynı gün aynı pistte yapılan Moto2 ve Moto3 yarışları da oldukça çekişmeli geçti. Moto3’te yarışan genç pilotumuz Deniz Öncü 3. sırayı kazanarak ilk defa podyuma çıktı.

Lemans Series’de yarışan Salih Yoluç ve ekibi Racing Team Turkiye, ilk yarış zaferine ulaştı ve bayrağımızı göndere çektirerek İstiklal Marşımızı çaldırdı. Bu sporcularımıza ve teknik ekiplerine teşekkürlerimizi sunmak borcumuz. Umarım daha büyük başarılara imza atarlar.

Motokros pistimizle ilgili önümüzdeki haftalarda daha ayrıntılı bir yazı yazacağım. Şimdilik tüm gazetelerden yeterli bilgiyi almış oduğunuzu tahmin ediyorum.

Son olarak bu güzel havalarda iki tekerlekli sevdanızla bolca vakit geçirin. Tekerinize taş gelmesin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.