Edirne'de belediyenin ekmek sorununa el atmasını, halkın en önemli ihtiyacı olan bu ana tüketim ürününde dar gelirlilere yardımcı olması gerektiğini, bir süre önce"Neden Olmasın "adındaki köşe yazımda gündeme getirmiştim.

Bu konuda duyarlı davranan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın bu alanda çalışma yapması, konuyu gündeme getiren bir köşe yazarı olarak beni mutlu etti.

Bunun aksini savunanlar o günkü köşe yazıma bakabilir. Benim için bu ve benzeri, halkın önemli sorunlarını gündeme taşımak en önemli görev. Benim için sansasyon amaçlı kulaktan duyma haberlerin önemi yok. Bugüne kadar köşemde gündeme getirdiğim yazılarımda buna özen gösterdim.

Burada olduğu gibi talebimi bir süre sonra gündeme gelmesi benim için en büyük mutluluk kaynağı. Dileğim o ki, belediyenin bu girişim gerçekleşir. Sosyal demokrat belediye başkanlarının bazı illerde gerçekleştirdiği halka ucuz ekmek sağlanmış olur. Belediye Başkanı Gürkan, bu görevi yerine getirmekle halktan takdir alacak. Özellikle bugün hayat pahalılığının doruğa ulaştığı günümüzde halkımızın ana besin ürünü ekmek sofralarda dar gelirlilerce yemek olmadığı zaman katık olarak kullanılıyor. Bu ve benzeri dar gelirlilerin ihtiyacı olan ürünler eğer devlet tarafında karşılanamıyorsa mahalli idarelerce giderilmesi halkın belediyelere güvenini artırır. Bu konuda sosyal demokrat belediyeler oldukça başarılı oluyor. Edirne Belediyesi de imkanı oranında halkın yardımına koşmayı amaçlıyor.

Muhalif belediyelerin imkanlarının kısıtlı olduğu bir gerçek. Bu durumda olan belediyeler imkanlarını zorlayarak dar gelirlilere yardımı esirgemiyor.

-------------------

HALK KARŞISINDA SİYASİLER ZOR ANLAR YAŞAYACAK

Halkın ekonomik sorunlarının dayanılmaz düzeye ulaşmasının faturası iktidarı, muhalefeti ile siyasilere çıkacak.

Çıkmaza giren geçinmeyen dar gelirliler bu konuda gerekli çabayı gösyrmedikleri için milletvekillerine bunu hesabını soracak.

Başkanlık sistemiyle milletvekillerinin yetkilerinin azalması da toplumda yeniden parlamenter sistemine dönme özlemini arttırıyor. Bu konuda fikir beyan eden vatandaşlar. "Eğer bizim seçtiklerimizin bir yetkisi olmayacaksa onları neden seçip meclise gönderiyoruz. Sadece parmak kaldırmak, orada bulunmak için mi onlara yüksek maaş veriliyor" diyor. Halkın siyasilere yüz yüze geldiğinde cevap beklediği çok soru olacak. Bu sorulara siyasilerin olumlu cevap vermesi ve inandırması çok zor. Anlaşılan bu seçimde siyasete soyunanların işi çok zor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.