Cumhuriyete bağlılık ve Kurtuluş Savaşını güç şartlarda  kazanıp bizlere  bu güzel ülkeyi emanet eden  önderlere sevgi, saygı  her geçen gün artarak devam ediyor.

Bazı çevreler bu sevgiyi yok etmek, kurtuluş savaşını kabul etmemek  isteseler de halkımız  bunlara itibar etmiyor.

Cumhuriyet karşıtı olanlar arkalarında güçlü medya kurumlarıyla bu saldırılara devam etmiş olsalar da halkımız  Cumhuriyete ve onun değerlerine kazanılmalarına  sahiplenmeyi sürdürüyor.

Atatürk’ün ölüm yıldönümünde bu sevgiye  tanık olduk.

Ulu Önder’e sevgi meydanlara sığmadı, Anıt Kabir  ziyareti tüm engellere rağmen artarak devam etti.

Edirne Belediyesindeki  Atatürk Odası  haftanın her günü açık.İnsanlarımız belediyeye geldiklerinde orayı ziyaret etmeyi ihmal etmiyor.

Öğrencilerimiz öğretmenleri önderliğinde Atatürk Odasını ziyaret edip  sevgilerini Ata’ya  bağlılıklarını kanıtlıyor.

Her zaman olduğu gibi,   ülkenin batı bölgelerinde  yükselen  Cumhuriyet sevgisi her geçen gün bu sevgiye duyarsız kalan bölgelerimize de yayılacaktır.

Zira, bugün Atatürk’e saldıranlar dün, saltanat zamanında  okuyup bir yerlere gelmeleri mümkün değildi. Taba olmaktan öteye gidemiyorlardı.

Şimdi ülkenin en ücra köşelerinde doğan bir insanımız devletin üst kademelerinde yer alabiliyor.

Bu Cumhuriyet sayesinde olmuştur. Bu idareyi içine sindiremeyenler karşı tavır alanlar bunu unutmamaları gerekir.

Edirne’nin Düşman işgalinden kurtuluş yıldönümünde  yine halkımızın coşkusunu gördüm. Törene katılan insanlarımızın gözleri çakmak çakmaktı.

Adeta atalarından duydukları o düşman işgali altındaki günleri hatırlayıp bize bu günleri bahşedenlere  dua ediyorlardı.

Edirne halkı ve düşman işgaline defalarca uğrayan yörelerde kurtuluş günleri bir başka coşku ile kutlanır.

Oralarda yaşayan insanlar  düşman boyunduruğu altında yaşamanın çilesine çeken  insanların torunlarıdır.

O günlerin ne kadar zor geçen günler olduğunu bilirler.

 Bu duygularla tüm Edirne halkının düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümünü kutlarım.

GENÇLERİ DE ARALARINDA GÖRMEK İSTERDİK

24- Kasım Öğretmenler Gününde Edirne Belediye Başkanı tarafından, daha önceki yılda olduğu gibi anlamlı bir toplantı düzenlendi.

Eski adıyla Acar Par yeni ismiyle Nova Park’ta  meslektaşları öğretmenlerle bir araya geldi.

Gerçekten  böyle eğitim emekçilerinin bir araya gelmesi öğretmenlerimize duygulu anlar yaşattı.

Yanımda oturan bir emekli öğretmenimiz bana “bizler yaşları ilerlemiş bu mesleğin güzelliklerini yaşayan çağdaş eğitime katkı veren kişileriz. Her birimizin yaşı ellinin üzerinde emekli olan öğretmenleriz.Bu tür toplantılarda genç eğitimcilerimizi de görmek isterdik.

Ne yazık ki aramızda genç öğretmenlerimiz yok. Onları da kapsayacak  bir programın olması gerekir. Onların, eğitim konusunda, çağdaş eğitimi benimsemelerine  ihtiyaçları var. Güç koşullarda ve kısıtlı imkanlarla çocukları eğitiyor. Onları sahiplenmeliyiz.

Bizim, Atatürk sevgisini ve eğitimin değerini anlatılmasına ihtiyacımız yok. Biz okullarımızda o duygularla yetiştik.

Önemli olan yeni nesillere bu sevgiyi, öğretmenliğin önemini anlatmak” demesinde büyük haklılık payı var.

Kuşkusuz,  bir belediyenin yaptığı bu tür etkinliğe görevde olan öğretmenlerimizin katılmasına engel getirmek isteyenler olabilir.

Eğitimcilerimiz bu toplantılarda olmasa da aralarında yapacakları toplantılarda eğitimin içinde bulunduğu açmazı gözden geçirmeleri gençlere yardımcı  olmaları  gerekir.

Çünkü biz onlara geleceğin nesillerini yetiştirme görevini veriyoruz.    

-------------------------------------------------------------------------------------

ÖĞRETMENLERLE İLGİLİ ÖZLÜ SÖZLER

* Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr muallim ve mürebbilerini sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. (Atatürk)

* Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır. (Atatürk)

* Öğretmenler! Cumhuriyet sizden, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister. (Atatürk)

* Yeryüzünde barışı sağlayacak sihirli değnek analarla öğretmenlerin elindedir. Eğitim demek, vücutta ve ruhtaki güzelliği ve mükemmelliği son mertebesine kadar geliştirmek demektir. (Eflatun)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.