Edirne’nin bir turizm kenti olması için yoğun çaba harcanıyor.Bu konuyu görev kabul eden  kurum ve kişiler  kentimizi tanıtmak için var güçleriyle çalışıyor: Bu alanda mesafe alındığını söyleyebiliriz.Kuşkusuz bu yeterli değil.Bu alanda hepimize  görevler düğüyor.Sık sık yazıyorum Edirne’nin turizm merkezi olması için bu kentte  huzur ve mutluluk içinde yaşayan herkese görev düşüyor. Birer fahri turizm elçisi gibi çalışmalıyız.Ne yazık ki, bu anlayış halkımıza yeterince benimsetemedik. Bu imkanı baltalamak için,kenti kötü tanıtımı marifet sayanlarımız var. Özellikle ilimize gelen turistlerle  ilişkisi olan  alışveriş yapılan  yerler  turizmin örnek yerleri haline gelmeli.İşyerlerinde çalışanlar gelen turistlere saygılı davranmayı ,yerli ve yabancı fiyatı uygulamamaları gerekir.Satılan ürünlerin fiyat listeleri herkesin göreceği yere asılmalı. Özellikle yiyecek satılan yerlerin personeli giyim kuşamları ile temiz olmalı  işyerlerinin hijyen olmasına dikkat edilmeli.Turistleri “ yolunacak kaz” görenlerimiz var.Gelen misafirleri kandırarak aslında kendimizi aldatıyoruz.Kazıklanan bir turist bir daha kentimize gelmez.Bunun acılarını yaşadık.Bunda zarar eden bizler olduk.Buna meydan vermemek için işyerleri sık sık denetlenmeli. Kurallara uymayanlara caydırıcı yaptırımlar uygulanmalı.

-----------

ULAŞIM ARACI SÜRÜCÜLERİNE  DE GÖREV DÜŞÜYOR

Şehir merkezinde  toplu ulaşım aracı kullanan sürücülerimize kentimiz  bir turizm kenti gibi tanıtmada büyük görev düşüyor. Bazı sürücülerle ilgili yakınmalar var .Minibüs sürücüsüne  bir yeri soran Edirne dışından gelen bir vatandaşımız şoför tarafından cevap verilmesi ,kendine yol gösterilmesi yerine azarlandığından yakındı.Yetkililer tarafından sürücüler bu konuda uyarılmalı.”Ben yabancıyım şu mahalleye gideceğim ”diyen bir misafirlere yol gösterme,bilmiyorsa bilen birine yönlendirme vazifesi olduğu halde onu azarlayanlar Edirne için en büyük kötülüğü yapmış olurlar.Ne yazık ki bu sorun bir türlü çözümlenemiyor.Edirne belediyesi ekipleri  bu konuda denetimlerini artırmalı.Hiç kimsenin kentimizi ziyarete gelen bir turisti azarlama  hakkına sahip değildir:Burası dağ başı değil. Bu arada halka uygarca davranan sürücülerimizi bu eleştirimin dışında tutuyorum.Kentte ,özellikle Edirne gibi turizm kentinde toplu  taşımanın ayrı bir sorumluluğu vardır.Burada yaşayan herkes bu sorumluluğun bilincinde olmalı.Vatandaşlarımız da bu konuda hatası olan kişileri görmemezlikten gelme yerine yetkililere şikayet etmeyi görev saymalı.Ancak böyle saygısızlıkların önüne geçebiliriz.Önümüzde Kırkpınar var.Yurdun dört bir yöresinde misafirlerimiz gelecek.Kırkpınar etkinlikleri süresince  konuklarımıza yardımcı olunmalı, kentimizi tanımaları,buradan olumlu izlenimlerle ayrılmaları için katkı yapmalıyız.Şunu unutmayalım ki, kentimsiden mutlu ayrılan bir turist , daha sonra beraberinde birçok turistin Edirne’ye gelmesini sağlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.