Gözümle görmedim kulağımla duymadım ama bütün dünyanın duymasını sağlayan yayınlar hemen her gün tüm yayın organlarında çıkınca inanın tüylerim diken diken oluyor.

Hele hele Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir siyasi partinin Grup Başkan Vekilliği görevi ile donanmış bir Milletvekilinin ağzından hemde bir şehit yakınına sarf edilen küfürlü sözler en duygusuz ve duyarsız insanların dahi yüreğinde infial uyandırıyor.

Lütfü Türkkan, 2011-2015 yıllarında MHP'den Kocaeli milletvekili olarak görev yapmış bir Parlamenter.

Edirne'ye gelip ETV de Yerel Gündem Programına katılarak konuğum da olmuştu.Hatta bu Programa şu anda MHP İstanbul Milletvekili olan ve Partinin üst düzey yetkilisi konumunda olan Arzu Erdem de konuk olmuştu.

MHP İl Başkanı Hakan Özkan'ında katıldığı Programda MHP adına planlar projeler konuşulmasına ve Türkkan'ın partisine bağlılığını ifade eden açıklamalar yapmasına rağmen daha sonra Partiden istifa edip İYİ Parti kurucuları arasında yer almasına şaşırmıştım.

Çünkü MHP ile ilgili o kadar ileriye dönük planları vardı ki,bunları anlatan ve toplumla paylaşan birinin parti değiştireceğini düşünmek bile abesle iştigal olurdu.

Bu yakışıksız ve çirkin küfrü herkesin bulunduğu bir toplulukta hemde Şehit yakınına savuran Lütfü Türkkan'ın kartvizitine baktığınızda çok önemli görevler üstlendiğini görüyor ve bunun için de bu davranışı kendisine hiç ama hiç yakıştıramıyorum.

Türkkan;Kocaeli Sanayi Odası Meclis Üyeliği ile Dilovası Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyeliği,Futbol Federasyonu Dış İlişkiler Komite Üyeliği, Bursaspor As Başkanlığı, Vardar Spor ve Karagümrükspor kulüp Başkanlığı,Rumeli Türkleri Kültür Dayanışma Derneği ve Rumeli Eğitim Vakfında Başkanlık görevlerinde bulundu.

2011-2015 yıllarında MHP'den Kocaeli milletvekili olarak Parlamentoda görev yaptı.

Böyle bir bekrauntu bulunan birine yakışıyor mu?

Allah aşkına siz söyleyin.

Bu kimlikli bir insanın ağzına yakışıyor mu?

İYİ Parti, Türkkan ile ilgili kararını verdi ve sadece Grup Başkan Vekilliği görevinde istifa ettirildi.

Akşener Türkkan'ın yaptığı hareket nedeniyle yok edilmesine sıcak bakmıyor ama İttifak ortağı CHP dışında toplumun tüm kesimleri yüksek sesle Türkkanın TBMM de görev yapmasını uygun bulmuyor.

Peki bu müessif olay nasıl olmuş ve gelişmişti onuda basına yansıdığı şekliyle yazalım.

İYİ Partinin Bingöl ziyaretinde şehit ağabeyi Tahir Gümren'in "Benim kardeşimin bütün vücudu parçalandı.Günlerce ayaklarını aradılar" sözleriyle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e tepki göstermesi üzerine Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Gümren'in yanına gelerek "Senin bacını si..." gibi ağza alınmayacak küfür etmişti.

İYİ Parti Grup Başkan vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan,daha sonra "Milletimize arzımdır" notuyla paylaştığı videolu açıklama ile yaşanan olaylardan ötürü özür dilemişti.

Lütfü Türkkan İYİ Parti Grup Başkan Vekili olarak geldiği Edirne de basına bir açıklama yapmış ve şu anda kendisine hoşgörülü davranan Parti olan CHP li Belediye Başkanının çalışmalarını eleştirerek İyi Partili bir aday ile Edirneyi önemli bir Kent haline getireceklerini söyleyerek şunları ifade etmişti;"Yerel yönetimler sadece Kırkpınar şenliklerin arkasına sığınarak iyi bir yöneticilik yapıyorum anlamına gelmemeli. Edirne sınır kent. Edirne tarım kenti. Edirne sanayi kenti. Bunların hepsinin meç edilmesiyle. Edirne hem sosyal hayatıyla hem de kültürel hayatıyla çok önemli bir metropol olabilir. Bunu farkına varabilen yöneticilerle Edirne sınırda çok önemli. Osmanlı dönemindeki kadar önemli bir kent haline gelebilir. Biz iddia ediyoruz önümüzdeki yerel seçimlerde bu vizyona sahip belediye başkan adayı ile yola çıkacağız"

Şimdi herkesin beklediği İyi Partinin kendisi ile ilgili yeniden toplanıp vereceği karar.

Bekleyip göreceğiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.