Hafta başında biraz üşüdük ve nemlendik. Hava raporları da daha çok yağış geleceğini söylediğinde açıkçası ilimizde çekilen kuraklık sıkıntısı yüzünden sevinmiştik. Hatta bazı haber programlarında Romanya üzerinden kar yağışının ülkemize doğru ilerlediğini duyunca eminim herkes çok sevindi ancak bu sevinç de bir çok güzel haber gibi kursağımızda kaldı.

Son raporlara göre bugünden başlayarak 1 hafta boyunca gündüz hava sıcaklıkları 16-17 derecelerde seyredecek ve sadece iki gün hafif yağmur geçişleri beklenmekte.

Havaların ısınması ve yağışların azalması motosiklet tutkunları olarak bizleri mutlu etse de kuraklık konusundaki endişelerimiz arttığından ve hafta sonu pandemi tedbirleri kapsamında sokağa çıkış yasağı olacağından mutluluğumuz bu sefer biraz buruk.

Peki hafta sonu ne yapacağız?

Tabi ki sihirli kutuya mahkumuz.. Gerçi kitap da okuyabiliriz ama çoğumuzun TV ya da bilgisayar ekranına kilitleneceğinden şüphem yok.

Geçtiğimiz hafta efsaneleşen ve motosiklet görüntülerinin bol olduğu iki film önerisinde bulunmuştum. İkisi de chopper üzerineydi. Bu hafta daha çok spor motosikletler, sürat ve akrobasi görüntüleri içeren iki film önereceğim.

İlk filmimiz Biker Boyz

Türkçeye “Hız Çetesi” ismiyle çevrilen 2003 yapımı filmin yönetmeni Reggie Rock Bythewood, senaristi Bythewood ve Craig Fernandez’dir.

Laurence Fishburne ve Orlando Jones gibi usta isimlerle birlikte -o yıllarda- genç yetenek Derek Luke’ün başrollerini oynadığı filmde sürat, akrobasi ve bol bol aksiyon göreceksiniz. Film endüstrisinin ansiklopedik sitesi beyazperde.com’da filmin konusu şu şekilde anlatılmakta: Cali'nin Kralı lakabıyla tanınan Manuel Galloway, gündüzleri avukatlık, iş adamlığı gibi konumlarda gömlek, gravat tarzı bir yaşam süren, geceleri ise kasklarını takıp motorlarına binen, Afrika kökenlilerin ağırlıkta olduğu cool bir motorsiklet kulübüne liderlik yapmaktadır.

Yaklaşmakta olan şampiyona Kralın adamlarını harekete geçirir...

İkinci filmimiz Torque

Türkçemize “Hız Tutkusu” olarak çevrilen 2004 yapımı filmin senaristi Matt Johnson, yapımcısı Neal H. Moritz, yönetmeni ise Joseph Kahn.

Filmde Adam Scott, Martin Henderson, Ice Cube, Monet Mazur, Jaime Pressly, Will Yun Lee, Jay Hernandez, Matt Schulze, Max Beesley, Fredro Starr ve Christina Milian rol alıyor.

Filmde tren üstünden atlayan motosikletlerden, motosikletleriyle dövüşen kadınlara kadar bolca aksiyon var. Özellikle de filmde rol alan ve dünyanın en hızlı motosikleti olarak bilinen, sıfırdan 400 km/h’a 17 saniyede çıkabilen (yanlış yazmadım.. Dörtyüz) türbin motorlu Y2K motosikletinin bulunduğu sahneler oldukça ilgi çekiyor.

Tekerinize taş gelmesin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.