Ihlamurlar açmaya ve özgün kokusunu bizimle paylaşmaya başladı bile. Ihlamur ağacının ya da ağaçlarının altından geçerken duyulan o baygın koku, “burada ıhlamurlar çiçekte…” der gibi…

 “Ihlamur kokusunun resmini yapabilir misin Abidin?” diyecektim ama vaz geçtim sonra . Çünkü artık ne Abidin va ne de Nazım. Ama sanatçılar ölmez derler. Bu iki dev de aynen öyle, öyle aynen…

Ozan ile ressam uyaklı olduğu için öyle yaptım . Başka türlü anlaşılmasını istemem. Yine kim ne derse desin onlar bizim sanatçılarımız, bizim ürünlerimiz.

Son yazdığım şiirlerimden birinde ıhlamur kokusu var mı bilmiyorum… Bana var gibi gelse de siz nasıl algılarsınız bilemem. Şu çarpıcı genel seçimlerinden sonra bir bardak su içeçeğimize bir şiir okusak daha iyi olmaz mı?

Bence olur…

KIYAMETE AŞK KALDI

Akortsuz sazlarla yok çıkmalar gurbeti

Virüsleri çoğaltan çürük çarık yaşantı

Uzaktan bile olsa denizi görüyorum antik gözle

İDA’dan selam topladım altıncılar duymasın

Akdeniz’in akına bıraktım kapı önlerini

Sokak çeşmelerinden çeşmeye kovalarla su

Giderek hazırlopçu olunca zaman zamane

Giderayak yükselen beton soğukluğuna dayandım.

Kuzusu ve kurduyla kırsal sepetimde yonca

Kıyılardan poşet ve pet topladım yarına

Hiçbir şeyin tadı kalmadı tuz bile yapay

Mitoloji şaşkınlarına bir yığın tüp yolladım

Kıyamete aşk kaldı kandırıkçı kazıklar

Ekolojik sisteme el açınca bodrumda ay

Şimdilerde elim, cebim; kör bulutlu kuşlar

Beni geldiğim yere postal/ladılar

Sevdaya beton döktük sevgiyi asfaltladık

İlk işimizdi sona kaldı bereketiyle aşk

N.TEZCAN

Bu şiirden gelen ıhlamur kokularını duyar gibi oluyorum.

Ve ıhlamurlar açınca Vize’yi yani memleketimi anımsıyorum. Ihlamur Vize’ye özgü bir bitki. Tek caddenin iki yanı tümüyle ıhlamur ağaçlarından oluşur. Bu bitkinin bir çok yararları olduğunu sıralamama gerek yok elbet. Kışı çıkarmamızda nezle ve gripten koruyan bir özelliği var.Her evde bulunur hemen hemen.

Söylemek istediğim şu:

Vize’ye gitmek istiyorsanız bu günlerde gitmelisiniz.Hem ıhlamur kokularını yaşarsınız. Hem Istıranca’ların içlerinde alabalık tesislerin oralarda balık yersiniz. Ya da Dupnisa Mağarasını gezip şair olabilirsiniz. Ya da; bende yeni duydum “Cehemnem şelaleri”ni dolaşır; kendinize gelirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.