Ülkemizde son yıllarda bakıyoruz bazılarının tekrar akılları başına gelmiş olacak ki, dün "Du kaka" denilen devlet kurumlarının toplum için ne denli önemli olduğunu şimdi hatırladılar.

Örneğin şeker fabrikalarımız sanki başarılı bir iş yapılıyor gibi özelleştirildi.Kısaca satıldı. Maalesef bu konuda karşı durması devlet malını savunması gerekenler de yeterli tepkiyi gösteremedi. Cumhuriyetin en önemli kazanımı olan bu devlet kurumları heba edildi. Şimdi özel sektörün denetimine geçen şeker sektörü şeker fiyatlarını istediği gibi belirliyor.

Yine devletimizin malı olan, Et Balık Kurumunu sattık. Hayvancılık can çekişiyor, et fiyatları tavana vurdu. Bunu, devletin piyasa fiyatlarında denge sağladığı, özelleştirme kurbanı olan diğer devlet kurumlarında da görebiliriz.

Bu devlet kaynaklarının elden çıkmasıyla topluma verdiği zarar şimdi daha iyi anlaşılıyor.

----------------------------

GERİ DÖNÜŞÜM

Ev atıklarının geri dönüşümü, ekonomiye kazandırılması gerçekten çok önemli. Kağıttan metal, cam atıklarının düzenli toplanması halinde ülke ekonomimize büyük katkı yapıyoruz. Ne yazık ki, ülkemizde bu konuda gerekli duyarlılık gösterilmiyor. Geri dönüşümü olacak birçok atık, diğer çöpler arasına karışıp gidiyor. Mahalli yönetimler geri dönüşüm atıkları için her yere konteynırlar koydu. Geri dönüşümlü atıklar için buralardan yararlanmamız gerekir. Bunu vazgeçilmez bir milli görev olarak benimsemeliyiz. Maalesef ülkemiz için. Faydalı olan bu. sistemi halkımıza benimsetemedik.

------------------------

TARLALAR VERİMSİZLEŞİYOR

Girdi fiyatlarındaki aşırı artış, özellikle gübre ve elektrik fiyatına gelen yüksek zam çiftçilerin tarlalarını ekemez duruma getirdi. Bazı üreticiler gübre pahalı olduğu için tarlasına gübre atmadan ekmek zorunda kalıyor. Bunun sonunda emeğinin karşılığını da alamıyor. Girdi fiyatlarının atışı sonucu daha önce dünyada tarım alanında yererli 7 ülkeden biri olan ülkemiz bugün tüm tarım ürünlerini ithal eden bir ülke haline geldi.

Ekilemeyen toprak miktarı iki Trakya büyüklüğüne ulaştı. Bu gelişmeden yeterli ders çıkardığımız söyleyemeyiz. Şu anda da üreticilerimize destek olarak sağlanması gereken kaynaklar tarım ürünleri ithali ile o ülke üreticilerine giyor. "GSMH" Gayri safi milli hasıladan çiftçilere verilmesi gereken destek bir türlü. yerine gelmiyor. Bundan en büyük zararı yine ülkemiz görüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.