İki Seçim Arası - Demokrasi Karası: FEYZULLAH AKTAN

Şiir Irmağı-Tüm Şiirler-HASAN AKARSU

Bu iki yapıt epeydir elimde. Tanıtım yazılarımı bir türlü yazamadım. Ama bahanelerim var.

O-aralar ev taşıdık. Her şey allak bullak oldu. Evi düzene sokuncaya değin epey zaman geçti. Ardından hemen bir İzmir yaptık. Döndükten sonra aşırı sıcaklar bizi Kıyıköy’e bıraktı. Şimdilerde buralardayız. Bu kez de Feyzullah Beyİn yapıtını bir türlü bulamam. Karıştırmadığım yer kalmadı; yok yok yok…

Sonunda kendi geldi. Meğer en güzel yerlerden birine

İlk sayfada güzel sözler:Atatürk, “TBMM’de Bana ne kadar karşı koyan olursa olsun, o meclis, Büyük Türk Milletinin temsilcisi olduğu sürece bana lâzımdır. Ben Milletin adayıyım.

İsmet İnönü:Devlet adamı, sözüne güvenilir adam olmalıdır.

İlginç saptama ve anılarla dolu ÖNSÖZ ve SUNUŞ Yazıları F. Aktan’ın kaleminden.

Kitabına topladığı yazılar ÖNDER Gazetesi’nde Kurt Kapanı sütun başlığı ile çıkan “FAK” imzalı Fıkra tipi günlük yazılarından

Oluşmuş, 180 sayfalık bir yapıt.

Arka kapaktan bir alıntı içerik konusunda bil verici.

 “Ancak…

İşte, bu kitapta, o güzelim demokrasinin nasıl karartıldığı ve ülkenin nasıl karartıldığı ve ülkenin nasıl bir maceraya doğru sürüklenmekte olduğu anlatılmaktadır…”

Bu kısa, vurucu “Fak”ların hemen hemen tümünü okudum. Çünkü gazete yıllardır bana postalanıyor. İlk okuduğum yazı bunlar oluyor genellikle. Anlatım sürükleyici, anlamı biraz derinlerde, insanı sıkmayan bir güzellik ve akıcılıkta.

Feyzullah Aktan aynı zamanda “Taşranın Cumhuriyet’i” diye anılan

Önder Gazetesi’nin sahibi. Bu konuda başına gelmedik kalmamış örnek bir savaşımcı. O’nun başına gelenleri öğrenmek isterseniz, ilk yapıtı olan “DOMUZ DOLABI”nı okumaları gerekir.

O yakın çevresindeki sorunlara da duyarsız kalmaz.

141. sayfada yer alan “Trakya Korunmalı” başlıklı yazısında İğneada’da yapılmak istenen Nükleer Santral yapma konusunda.

Yazı şöyle sonlanıyor: “Trakya topraklarını korumaya alarak, obur iştahları kurutmak için, sürekliliği olan daha katı ve kesin önlemler almak gerektiğini düşünüyorum..

 “Nasıl olur’u tartışmalı!.. FAK”

Feyzullah Aktan yalnız gazeteci değil, aynı zamanda yazar…

Yüreğineve kalemine sağlık diyor, başarılarının devamını diliyorum.

Not : Kitabını ya da kitaplarını Keşan’da yayınlanan ÖNDER Gazetesi’nden edinebilirsiniz.

Gelelim Tekirdağ’da yaşayan ve üreten dost Hasan AKARSU’ya…

Belki de en üretken ozan ve yazarlarımızdan olan Akarsu, ürettikleriyle ülke çapında bir sanatçi. Kitapları v kitap tanıtım yazılarıyla dikkati çeker. Kaç kitabı var: Ben sayısını unuttum. Ama yirmilerin üzerinda sanıyorum.

Bu kez oylumlu bir yapıtı geldi. Tüm şiirlerini bu yapıtta toplamış. Yani bir Akarsu Divanı ve tam 592 sayfa.

Bana tüm kitaplarını imzalı olarak gönderir. Beni mutlu eder elbet. Zaten yıllardır iletişim içindeyiz.

Divanda şu kitaplarına yer vermiş:

Gül-e Durmuş Zaman, Güz Suları, Şiir Boyları Güvercin, Ölümsüzlük Toprağında, Söz Güneşi, Ardına Bakan Gün, Gül Yurdunda Deniz, Sesin Kaldı Bende, Şiirler Kanadı Gülden, Bir Uzak Yakın,

Yağıyor Şiirden, Taşı(n) Suyu Şiir, Günbalı Güzel Büyümek, Güz Sonrası (Yeni Şiirler)

Sonlarda olanlar: Hasan Akarsu’ya Şiirler, Akarsu Üretkenliği, Basından Alıntılar, Hasan Akarsu- Kaynakça, Söyleşiler-Şiir Dinletileri, Ansiklopediler-Kitaplar, Hasan Akarsu’nun Yaşam Öyküsü

Her kitabı için tanıtım Yazılarımı özenle saklamış. Yalnız benim yazdıklarımı değil, tümünü dosyalamış.

Yalnız benimkileri değil, tüm yazılanları.. Bazılarından kısa aktarmalar yapmış. İşte benden aldığı cümle: (Keşan Önder 29 Nisan 1994)

 “… Duyuş coşkusu, çağına tanıklıkla yer yer ince bir duyarlık…” Kitapları için tam 17 yazı kaleme almışım. Bir de Ona adadığım bir şiirim.

Bu kadar ürünün bu yaşta üretmek herkesin harcı olamaz. Dostumu, in içten dileklerimle kutlar, Türk edebiyatına katkılarından ötürü kutluyorum. Nicelerine…

Bu güzel yapıtı ve şiirleri mutlaka okumalısınız…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.