Şehrimizde müzik konusunda kendi kendilerini yetiştirmiş ender Türk Sanat Müziği saz sanatçılarından; (Ney) Üroloji dalında Op. Dr.Kültüral Korkut ile sanatçı arkadaşı (Yaylı Tanbur)’u en iyi şekilde seslendiren Yüksek Ziraat Mühendisi Dr. Özden Uludere, yıllarca Edirne Musiki Derneği’nde birlikte sürdürdükleri sanatsal çalışmalarını, şimdi ise yine çok uyumlu bir ikili ekip oluşturarak, birlikte sürdürüyorlar.

                Haftanın belirli günlerinde bir araya gelen iki sanatçı arkadaş, Türk Sanat Müziği’nin çok değerli eserlerini icra ederken, saz konusunda büyük sıkıntı çeken (Ney ve Yaylı Tanbur) Edirne’de faaliyet gösteren, Klasik Türk Sanat Müziği topluluklarına,adeta ders verircesine mesaj gönderiyorlar. Genç nesle idol olacak düzeyde, Türk Sanat Müziğinin kültür ve bilgilerine sahip olan, kişilikleri ile de Edirneli’ler arasında büyük bir sevgi ve saygı toplayan, Sayın Op. Dr.Kültüral Korkut ve Sayın Yük. Ziraat Mühendisi Dr. Özden Uludere, bilindiği üzere Edirne Musiki Derneği’nde uzun bir süre görev yaptıktan sonra, Derneğin Koro Şefi ile düştükleri müzik tekniği konusundaki anlaşmazlık nedeniyle, topluluktaki görevlerinden ayrılmışlardı.

                Şimdi bu iki sanatçı arkadaş bir araya gelerek, müzik çalışmalarını sürdürüyorlar.

                Bu iki değerli saz sanatçısından Klasik Türk Sanat Müziği topluluklarının muhakkak yararlanmaları, Edirne’nin Türk Sanat Müziği severleri açısından çok yararlı bir davranış şekli olacağını düşünüyoruz.

                Sanatçı kolay yetişmiyor. Yetişenleri de kapris uğruna harcamamalıyız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.