Geride bıraktığımız hafta sonu iki teker üstünde dünyayı titreten genç pilotlarımız harika sonuçlar alırken en hızlı dört tekerlekli yarış Formula1’de Finlandiyalı Bottas’ın isyanı konuşuldu.

Öncelikle Dünya Superbike Şampiyonasında ülkemizi temsil eden ve bayrağımızı sürekli göndere çektiren Toprak Razgatlıoğlu’nun yarışından bahsedelim.

Magny-Cours'da yapılan 3 yarışın üçünü de birinci bitiren Toprak Razgatlıoğlu, Türk motosiklet camiasında adeta bayram havası yaşattı. Toprak, Jonathan Rae ile yarış boyunca teker tekere mücadele etti. Son turlarda Toprak’ı yakalamaya çalışırken fren zamanlamasını ayarlayamayan Rae, toprak’la arasındaki farkın yarım saniyenin üstüne çıkmasına sebep oldu. Temposuu koruyan Toprak, üçüncü ve son yarışı da birinci bitirdi. Toprak bu sonuçla puanını 373'e çıkarırken, Rea 360 yaptı ve ikili arasındaki puan farkı 13'e çıkmış oldu. Ancak yarışın ardından şok bir açıklama geldi. Toprak, Superpole yarışının son turunda turda pist sınırlarını aştığı için ceza aldı ve galibiyeti kaybetmiş oldu. Bu karar, yarışın ardından açıklandı ve Toprak'ın Superpole yarışında aldığı birincilik ödülünü Rea'e vermek zorunda kaldı. Aynı zamanda Toprak, normalde galibiyete ulaştığı için 12 puan almıştı. Fakat ikinciliğe gerileyince Superpole yarışından 9 puanla ayrılmış oldu. Rea ise 12 puan aldı. Bu da Toprak'ın artık şampiyonada 370 puanı, Rea'in ise 363 puanı olduğu anlamına geliyor.

Moto3’te geçtiğimiz hafta 8. olarak güzel puanlar kazanan Deniz Öncü’nün Dünya Süpersprt şampiyonasında yarışan ikiz kardeşi Can Öncü, Magny Cours’ta 3. olarak podyuma çıktı.

Kawasaki Puccetti takımı adına yarışan Can Öncü ise podyum başarısının ardından genel klasmanda 90 puanla 8. sıraya yükseldi.

FORMULA 1’DE ÇALKANTILI HAFTA SONU

Hollanda’da Zandvoort pistinde yapılan yarışta gülen taraf Verstappen oldu. Yarış başında bariz bir üstünlük oluşturan ve yarış boyunca Mercedes’in çeşitli taktik hamlelerine karşı direnerek bu üstünlüğünü koruyan Verstappen evinde damalı bayrağı ilk geçen pilot oldu ve hanesine bir galibiyet daha yazdırdı. Bu arada yarışa pitten başlayan Perez’in 8. sıraya kadar yükselmesi izleyicilerin gözünden kaçmadı ve Perez izleyicilerin oylarıyla günün sürücüsü oldu.

Hafta sonu Mercedes ikinci pilotu Bottas’ın yarış sırasındaki isyanı Verstappen’in zaferinden daha çok konuşuldu. Sezon boyunca takım emirleri doğrultusunda yarışan ve Hamilton’ı şampiyon yapmak adına kendi yarışçı karakterine uymadığını düşündüğüm bir çok emri de sineye çekerek takımı adına kusursuz bir ikinci pilot örneği oluşturan Finlandiyalı Bottas, bu yarışta isyan bayrağını çekti. Verstappen’in önünü kesip Hamilton’ın yetişmesini sağlamak için adeta lastikleri parçalanana kadar pite sokulmayan Bottas, yine Verstappen’i kesmesi için yarış sonlarına doğru gereksiz bir şekilde pite çağırılınca anladığım kadarıyla şalterler attı ve Bottas En hızlı tur derecesini yaparak takım arkadaşı Hamilton’ın elinden çok ihtiyacı olduğu 1 puanı alma girişiminde bulundu. Takımdan ve Hamilton’dan büyük tepki gören Bottas, bu tepkileri adeta “bir kulağımdan girer diğerinden çıkar” der gibi karşıladı. Hamilton en hızlı tur zamanını kazanıp 1 puan fazla alabilmek için son 3 turda tekrar pite girmek zorunda kaldı. Bu sinir ve hırsla pist rekorunu kıran Hamilton 1 puanı aldı ama sezonun geri kalan yarışlarında bakalım Bottas’ın desteği olmadan neler yapabilecek?

Bottas’ın bu isyanı gelecek sezon Mercedes’te yarışmayacağının göstergesi oldu. Yarışın ardından bu isyan konuşulurken Hamilton politik bir hamleyle Bottas’ın gönlünü almak ister gibi “Bottas bugüne kadar yarıştığım en iyi takım arkadaşı” açıklamasını yaptı. Ancak biraz geç kaldı ki Bottas aynı zaman diliminde önümüzdeki sezon Alfa Romeo’da yarışacağını açıkladı. Bunun ardından Mercedes hemen hamlesini yaptı ve kendilerine takım dışındaki en yakın isim olan Russel ile 2022 sezonu için anlaştı. Oldukça çalkantılı geçen haftanın ardından yarın İtalya’nın Monza pistinde yeni haftanın antrenman turları başlayacak. Bakalım efsanevi Monza pisti bu hafta sonu bizlere neler izlettirecek.

Tekerinize taş gelmesin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.