Hasan Akarsu Tekirdağ’da yaşayan emekli Edebiyat öğretmeni dostumuz… Yıllardır ilişki içindeyiz. Kitaplarını gönderir, kitaplarımla ilgili yazılar yazar. Bazen buluşup görüştüğümüz de olur. Bölgede ki etkinliklerden mutlaka beni haberdar eder. Yayınlarda mutlaka bana yer verir.

Bu girişten sonra önce üç-beş gün önce bana ulaşan kitaplarını tanıtayım dedim:

1. ÖNÜMÜZ KIŞ –Şiir-96 Sayfa-(Barış Kitap)

2. KİTAPLARDA YAŞAMAK-Mektup-108 sayfa-(Barış Kitap)

-----------------------------------------

1.Kitap: ÖNÜMÜZ KIŞ

Önümüz Kış zamanlama olarak da yerinde ve zamanında doğmuş ve yayınlanmış bir yapıt. Üstelik pırıl pırıl. Akarsu kısa şiirleri seven bir ozan,yine ve bu kitapta da hemen hemen aynı yokuşu tırmanmakta.

Zaten kitap gelir gelmez önce şiir sevdasından olacak bu kitabı sevgiyle okudum. Ha, hiç uzun şiiri yok mu? Var elbet. Ancak ben tercihini vurgulamak istedim.

Kitaplarını adıma da imzalamış. İmzalı kitaplar bence ve elbette daha önemli. Şiir kitabına: Hasan Akarsu’dan değerli ozan, yazar dost ,Necdet Tezcan’a içtenlikle . 16.10.2021 … imza.

ARKA SAYFADAN”:... Kısa, yalın, duru, özlü şiirler yazarken bireyin, toplumun sorunlarını, sevinçlerini, sevinçlerini, acılarını ozan duyarlığı ile yansıtıyor…”

İşte kitabın ilk şiiri:

TAŞITLARA UCU UCUNA

Taşıtlara ucu ucuna yetiştiniz

Onun için bu kadar

Çabuk geldiniz

Otobüse bindiniz

Otobüsten indiniz

İşinizi bitirdiniz

İşte geldiniz!

Şubat 2017

Hasan AKARSU

----------------------

2. Kitap:MEKTUPLARDA YAŞAMAK

Kitabı elime aldığımda biraz kızar gibi oldum. Çünkü biz de yıllarca mektuplaştık. Ben niye yokum dedim içimden.

Meğer kazın ayağı hiç de öyle değilmiş. Oysa Akarsu. Yalnız göç edenlerin mektuplarına ve taziye yazılarına yer vermiş. Kitabın özelliği ve güzelliği bu. Durumu kavrayınca rahatladım ve çoğunu tanıdığım yaşamını yitirmiş yazarlarımızın mektuplarını severek okudum.

Mektuplar edebiyat tarihine ışık tutacak boyutlarda ve kalıcı olacak.

Kimler yok ki: Mehmet Başaran, Sadiye Akay, Güngör Gencay,Burhan Mendi,Mehmet kemal karadayı,İlhan Karman, Sabutay Hikmet Karahasanoğlu , Uluğ Turanlıoğlu, Süreyya Eryaşar,Osman Nuri Poyrazoğlu, Ali Yüce, Nurttin Ergen,Hüsamettin Bozok, Yusuf Asıl,Nedim Menekşe,Hamdi İlker, Mehmet Çağlı kasap, Bican Tunca, Ahmet Miskioğlu, Nevzad Odyakmaz,Yılmaz Elmas, Ali karagöz,Melih Elal, Gündoğdu Sanımer, Ruşen Hakkı, İsmail Gençtürk,Recep Bulut, Mehmet Aydın… Bazılarının elle yazılmış orjinalleri de var.

---------------------

VE ANMA YAZILARI:

Her iki yapıtın kapakları ilginç, çarpıcı,albenici.

Çalışmalarından dolayı başarılarının sürmesini diler Geçek bir Akarsu gibi kültür denizine yenileriyle de katkısından dolayı ve içtenlikle..Bu ateş artık sönmez, sönemez…dileklerimle.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.