Edirne’de CHP il kongresi öncesi mücadele kızışıyor.

Genel merkezin  tek liste ile seçime girilmesi uyarısına rağmen Edirne’de il başkanlığı için iki aday mücadele edecek.

Aslına bakılırsa  tek liste ile yapılacak seçimler bir seçim değildir.

Zaten tek olan listeyi seçmek zorundasınız  onun dışında  başka  alternatifi yok.Aslında onun adına seçim değil önüne gelen listeyi onaylama demek olur.

Bir de bakıyorum her kongre başladığında  çarşaf liste ve blok liste konusunda  delegelerin onayına sunuluyor.

Tamamında yönetimin  blok liste olarak  seçimi  kabul ediliyor.

Bu da tek liste ile seçime katılma gibi bir şey .

Belirlenen listenin dışında birine oy vermeniz mümkün olmuyor..

Aslına bakılırsa  CHP gibi  halkın iradesini yansıttığını savunan bir partide   yöneticilerin   seçimleri demokratik anlayışla  olmuyor.

Halkın iradesi  sandığı yeterince yansıtılmıyor.

Burada esas olan bu partiye üye olanların yönetim seçimlerinde oy kullanıp iradelerini yansıtmaları olmalı. Bu da  yazık ki  büyük oranda CHP’de uygulanmıyor üyelerle seçime gidilmiyor. Edirne‘de de tek liste konusunda ısrar edilmesine rağmen öyle anlaşılıyor ki delegelerin talebi dikkate alınarak iki liste ile il  seçimi  yapılması gündemde..

Haber aldığımıza göre bu seçimde Genel Başkan Yardımcısı  parti sözcüsü Faik Öztrak da bulunacak. Büyük ihtimal  kongrede divan başkanlığına getirilecek.

Orada  vereceği mesajların  partideki bazı gelişmeleri yansıtacağı ilgili olacağı ifade ediliyor.Bu arada il başkan adayları da  görüşlerini basına yansıtıyor.

Mevcut İl Başkanı Fevzi Pekcanlı seçilmesi konusunda endişesinin olmadığını ifade ederek seçimi kazanmasında bir sıkıntı yaşamayacağı görüşünde.

-----------------------------------------------------------------------------------------

LİZNAK, DEĞİŞİMDEN YANA    

CHP eski Edirne belediye meclis üyesi  Serkan Liznak, parti içinde sorunlar yaşandığını,  CHP’nin güçlenmesi için  kan değişimine gerek olduğunu, bunu dikkate alarak delegelerin talepleri doğrultusunda  il başkanı adayı olduğunu  söylüyor .

Liznak’ın cumartesi günü sosyal medyadan yaptığı açıklamada  adaylığının gerekçesi konusunda şöyle diyor ”Son yerel seçimler göstermiştir ki, Türkiye’de siyasetin yönü değişmiştir. Artık bölen ve ayrıştıran , kavgacı söylemlerin siyasette yeri bulunmamaktadır. Son mahalli seçimde partimiz bu  bedel ödedi  uzun süre kazandığı ilçeleri kaybetti.Bazılarını ise çok az farkla kazandı.Buradan halkı değişim isteyen talebini  görmezden gelemeyiz.

Partimizin değişim ihtiyaca benimle sınırlı değildir. Parti örgütümüzün ortak akla ihtiyacı vardır. Bu her türlü sıkıntıyı yaşayan işsizliğin arttığı tarımın gerilediği, emeklilikte yaşa takılanları geleceğe güvenle bakmak isteyenlerin ortak aklıdır.

Kasıca bu CHP’nin başarısı için mücadele edenlerin ortak görüşüdür.

Bunun için partide bölünmeyeceğiz birlikte olacağız.Ayrıştırmayacağız, kucaklaşacağız kimseyi ötekileştirmeyeceğiz bir ve beraber olacağız” şeklinde adaylığını gerekçelerini dile getiriyor.

Bu ikili mücadelenin  partiye canlılık getireceğine tek seslilikten kurtaracağına inanıyorum. Tabii bu konuda karar saihi il delegeleri olacaktır. Onların vereceği karar partinin geleceğini belirleyecektir.

----------------------

ÖNEMLİ BİR AVANTAJ OLACAK

 Edirne Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun , son yıllarda gündemde olan E. Ticaret konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Bu kanaldan alışveriş yapmak isteyenlere de uyarıda bulundu.

Son yıllarda türeyen paravan şirketlerin  alışveriş yapmak isteyenlere istedikleri kalitede mal vermediğini  , böyle durumlarda ise  E ticaretle malı alan kimsenin itiraz hakkı ve malı iade etme hakkının olmadığını belirterek . bu malların faturasız olarak pazarlandığını söyledi.

Bu alanda en güvenli yolun,  bu alanda alışveriş yapacak olanların kooperatifleşme olduğunu söyledi. Altun, bu arada  Kadınları el emeğinin pazarlanması için 20 yerde stantların kurulduğunu, ilçelerde bu ürünlerin pazarlanması konusunda kooperatifleşme çalışmalarını  olduğunu belirtti..

İstanbul Büyükşehirde 39 yerde  el emeği ürünlerin satış merkezinin kurulduğunu bu satış yerleri için de Edirne’den ürün talebi olduğu müjdesini verdi.

Bu  kadınlarımızın emeklerini değerlendirmeleri için çok önemli fırsat.

Bunun çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor.

Pazar günü açılan emek pazarınızın ardından kadınların elişlerinin de güvenceli şekilde pazarlanması  Edirne ekonomisine özellikle kırsal kesimde yaşayan kadınlarımıza büyük katkı sağlayacaktır.

Bu fırsat çok iyi değerlendirilmeli.Edirne’nin İstanbul’a yakın olması bu tür pazarlar için de büyük avantaj sağlayacaktır.

----------------------

KOMŞU KOMŞUNUN KÜLÜNE MUHTAÇTIR.

Komşu komşunu külüne  muhtaçtır  sözü halk arasında yaygın olan bir sözdür. Komşular arasındaki dayanışmayı belirtmek amacıyla “ Komşu komşunun külüne muhtaçtır” veciz sözü kullanılır.

 Bu sözün kaynağı şuraya dayanıyor.

 Eskiden çamaşır yıkamada yıkanan giyeceklerin temiz olması için meşe ağacının külü kullanılırmış.

Bu sistem hala bazı köylerde kullanılmaktadır.

Eskiden  bir evde  meşe külü kalmadığı zaman komşudan meşe külü istenirmiş.

Meşe külü çamaşır yıkamada kullanılırmış .

Bunun kullanılmasının bir hikmeti olsa gerek. Meşe külü  katılan sıcak su süzüldükten sonra  sabunla birlikte yıkanan çamaşırlar daha temiz ve yumuşak oluyormuş.

Yine,  meşe külünün suyu ile yıkanan saçlar da daha parlak ve canlı oluyormuş.

Komşu komşunun külüne muhtaçtır  hikayesi buradan geliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.