Geçen hafta yapılan Genel Kurulla Ziraat Mühendisi Ediz Ün CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı seçildi.

 Bu genç kardeşimizi her zaman olduğu gibi bazıları yine eleştirecek ufak tefek hatalarını bugünkü görevine monte etmeye çalışacaklar.

 Bunlar bir kenara bırakılmalı. Seçim bitmiş Ediz Ün Merkez İlçe Başkanı olmuştur. Bu gerçeği herkes kabullenmeli.

     Merkez ilçe başkanıyla yaptığım görüşmede bana gerçekten güzel ve bugüne kadar pek duymadığımız vaatlerini aktardı. Ün, partide birlik ve beraberliği esas aldığını ve ortak akılla bunu sağlayacaklarını söyledi. Bu ortak akıl sözü özellikle CHP üyelerinin benimseyeceği yöntem olmalı.

        Bilindiği gibi, sosyal demokratlarda her zaman karşı görüşler mevcuttur. Bunu doğal karşılamak gerekir. Bazı partililer bunu sadece seçim dönemlerinde değil sürekli uygulamak ister. Bu partiye zarar verecek bir yaklaşımdır.

 Başkan Ün’ün partide birleştirici yaklaşımının arkasında durması ve tüm partililere CHP ilkeleri doğrultusunda yaklaşması ortak aklın yaygınlaşmasına katkı sağlayacaktır.

    Ün,  konuşmasında bir başka konuya da parmak bastı. Edirne’de herkese gidileceğini partili olsun olmasın tüm vatandaşlara parti ilkelerinin anlatılacağını söyledi.

  Bu durum bugüne kadar CHP’lerde yeterli gelişmeyen bir yaklaşım. Eğer bunu gerçekleştirirler halka sabırla yaklaşıp CHP’nin iktidar olduğunda yapacaklarını anlatırlarsa parti oylarının yükselmesini sağlayabilirler. Eğer bu olmayıp birinin ak dediğine diğerinin kara deyip parti içinde ikilik yaratılmak isteyenler olursa, karşısındaki partilere bir kez daha koz vermiş olurlar.

      Başkanın da belirttiği gibi önümüzdeki bir yıl siyasi partiler ve ülkemiz demokrasisi için çok önemli bir yıl olacak.

       En geç 2019 yılında yapılacak milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimleriyle. Ülkemiz ya tek adam yönetimine girecek ya da halkın temsilcilerinin etkili olduğu tüm kararların tartışılacağı parlamenter seçimle devam kararı verilecek.

    Bu yolun belirlenmesinde tüm vatandaşlara özellikle parlamenter sistemden yana olan başta sosyal demokratlar olmak üzere tüm insanlarımıza önemli görevler düşecek.

    Bu seçimde kısa vadeli seçim beklentileri ikinci plana itilmeli. Ülke çıkarları ön planda olmalı.

  Çiçeği burnunda CHP Merkez İlçe Başkanı Ediz Ün’ü çok önemli görevler bekliyor. Bu görevleri başarı ile atlatıp deneyim kazanır partisine beklenenin üzerinde katkı sağlarsa  bu başarısı siyasi yaşamında önünü açacaktır.

         MİLLİ PİYANGO HARAMMIŞ!

       Diyanet İşleri Başkanlığı ferman buyurmuş, yılbaşının yaklaştığı şu günlerde herkesin trilyoner olmak için sıraya girdiği bir zamanda “Milli piyango almaz dinimizce caiz değildir, haramdır.” demiş.

  Onun için piyango bileti alacaklar Diyanet İşleri Başkanının bu fetvasını dikkate almalı.

     Eğer piyango alıp büyük ikramiye çıkarsa o en büyük günahkar olacak.

     Çünkü günah olma gerekçesinde bu tür şans oyunlarında biri kazanıp diğeri kaybederse bu günah oluyormuş.

      O zaman sormazlar mı; haftanın her günü şans oyunları var. Orada da çok kişi para veriyor az kişi kazanıyor. Bunlar da haram sayılmıyor mu?

      At koşuları var, hayvancıklar her gün koşturulup birileri para kazanıyor, bazıları kaybediyor. Bu da haram değil midir? Bu şans oyununa büyük ilgi var, neredeyse atlar geceleri de koşturulacak. Ülkemizde son yıllarda şans oyunları sayısı bir elin parmaklarını aştı. Tüm bunlarda milli piyangoda olduğu gibi birik kazanıp diğerleri kaybetmiyor mu?

 Onun ötesinde ülkemizin gelirinin bir bölümü bu şans oyunlarından sağlanıyor. Onlar da haram kapsamına girmiyor mu?

 Bu tür iddiaları olanlar piyangoları günah sayanlara rağmen her geçen yıl şans oyunları adedi artıyor, buna ne demeli.

 Bu tür şans oyunlarını karşı çıkılıyorsa yapılacak iş kolay kaldırırsın iş biter. Böyle bir çalışma olmadığına göre Diyanet İşleri Başkanının bu fetvası niye?

 MERAK ETMEYİN ZENGİN OLUYORUZ

        En yetkili ağızlardan ülkenin %11 üzeri kalkınma düzeyini ulaştığı açıklandı. Bunu istatistik yapan kurumlar da teyit etti. Siz bugün geçim sıkıntısı çektiğimize aldırmayın.

   Bu orandaki kalkınma hamlesiyle en kısa sürede refah düzeyimiz çok daha yükselecek.

     Emeklilere, asgari ücrete çok az zam yapılmış bu önemli değil. Siz ülkenin kalkınma hızına bakınız. Bu yükseliş kısa sürede dar gelirlileri de uçuracak geçim sıkıntısı diye bir şey kalmayacak.

    İstatistikler ve en yetkili kurumlar böyle diyor.

Gerçek nedir bunlar ne derece doğrudur, onu da önümüzdeki günlerde göreceğiz.

    Dileğimiz bu müjde bir nisan şakasına dönüşmesin. İnsanlarımızın aklıyla alay edilmesin.  Bu, kağıt üzerinde olan nasıl hesaplandığı bilinmeyen şişirme kalkınma rakamlarına halkın karnı tok.

    Önemli olan bu kalkınmışlığın insanların yaşantısına, cebine yansıması. Onun ötesi hikaye….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.