Kadını hareme sürükleyen karanlık tünel

Özgürlüğün çanına yine ot tıkamakta

İkinci sınıf vagon vagonda mal sandılar

Kadın güzelleştirir anca şu pis dünyayı

Duvar yazılarında ürpertiyor aşağılanan kadın

Yaşamda “erkek egemen” kuru dalları

O dallar yeşermiyor meyveleşmiyor artık

Yeniden yontun şu yontulmamışları

İnce parmaklar yeşertir ancak dokunduğu dalı

İnsanlığık sonsuza onlarla sonsuzlaşır

Onlarla döner dünya parıldar yıldızlar

Çirkini bile, erkeğin en güzeli kadınlar

Onlarda insan, onlarda can

Tüm güzelliklere odak

Onlarsız yaşam, yalnız kupkuru ve tek

Ve temelsiz ve sevgiden uzak

Kendileri yaşamaz ama yaşatırlar sevgileri

Ama ne yazık ki her kadın

Sütten çıkmış ak kaşık değil

N. T

Günlerin neye gebe olduğunu, ne zaman doğuracağını bilmek öyle kolay değil. Falcılar, sözde kâhinler bilirmiş gibi yapar. Her yıl sonunda ahkâm keserler. Tıpkı bilmem ne takvimine göre kıyamet kopacak ama İzmir-Şirince kalacak. İnsanlık konuyu abartmış, kıyameti koparmış ama kıyamet kopmamıştı, kaç yıl önceydi

Gene birçok şey söylenecek, bunlar basına bile yansıyacak, falan filan…

Kısa bir süre sonra da unutulup gidecek. 1019 için 18 biterken kimin aklında kaldı? Yuvarlak söylemlerle insanları etkilemek boş bir çaba, avuntu.

Sanata ve sanatçıya değer vermek her toplum için elzemdir. Sanatını dolayısıyla kültürünü yitiren toplumlar çözülmeye, dağılmaya adaydır. Birlik , bütünlük .. anck kültür süzgecinden geçtikten sonra sağlanır.

Hayvan sevgisi de giderek yozlaşmakta. Onları, doğal ortamından koparmadan sevmek, koruyup kollamak gerekir, diyorum ben. Mantığım ve aklım böyle düşünüyor.

Eski yıllarda haberlerin değeri tartışılırdı. Derlerdi ki, köpek insanı ısırırsa bunun haber değeri olmaz, ancak insan köpeği ısırırsa bu değerli bir haberdir. Hayvanları doğal ortamından koparılarak, evlerde bakmak moda olsa bile yanlıştır. Hele onları gezdirmek bahanesiyle caddelerde hava atmak en azından yakışıksızdır. Bıraktıkları dışkılara basanlar bile olabiliyor. Buna da bir çözüm bulsunlar bu hayvan sevdalıları o zaman. Köpek ve kediler, artık kuru ekmek yemiyorlar, kibarlıktan, hepsi de şişmanladılar bu ilgi karşısında.

Bahçeli evlerde olabilir, kedi köpek evleri iyi bir buluş… Bunlara bir şey denemez.

Hani bir ekranda papağını boğazlayan ve ölümüne neden olan o kişi var ya, o ve benzerlerini önce tedavi etmek daha gerçekçidir kanımca.

Modalar gelip geçicidir. Biri sakal bıraktı diye herkes sakal bırakacak anlamı hoş değildir kanımca. Sen sen ol, öncelikle. Başkalarını taklit etme. Dış görünüm elbette bir yere kadar önemlidir. Ancak iç güzelliğinin yerini asla alamaz. İkisi kaynaşır ve bütünleşirse güzellik, gerçek güzellik işte budur ve böyle olmalıdır.

Üsmen Aga be seçimler yaklaşıyor? Hangi partiye verecek…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.