Haksız olarak kurallar çiğnenerek yapıldığında insanlar bu  yasaklara karşı tepki duyuyor. Buna çarpıcı bir örnek  vermek gerekirse  İstanbul  Büyükşehir Belediyesi kuruluşlarınca dağıtımı yapılan Hamidiye Suyunun  belediye seçimlerini CHP adayının kazanmasından sonra İktidar yanlısı bazı kurumlarca buradan su alımının durdurulmasından  sonra  buna tepki olarak  Hamidiye su satışlarında büyük  artış görüldü.

Bu suyu Edirne’de pazarlayan firma yetkilisi “su alımlarının bazı firmalarca  engellenmesinden  sonra  Edirne’de birçok kişi ve kuruluş  Hamidiye Suyu  talebinde bulundu. Satışlarımızda büyük  artış oldu” dedi

Günümüzde  her zaman  bu tür olaylarla karşılaşırız.  Böyle  halkın iradesi dışında ve onun aleyhine zoraki  yapılan uygulamalara halkın.tepkisi ters oluyor. Bu uygulama da halk tarafından böyle bir tepki  olarak  değerlendiriliyor.

Her ne kadar bazı kurumlar birilerinden gelen yasaklama talebine “ derhal uyguluyoruz efendim” demiş olsalar da bu karara tepki duyan bunu  içine sindiremeyen  kişi ve kurumlar bugüne kadar Hamidiye suyu almamalarına karşın bundan sonra bu suyu alma kararı aldı.

Böyle bir yasak olmasa, çoğu kişinin böyle bir su satışından belki haberi dahi olmayacaktı.

Yasaklar bazen böyle  yasaklanan ürüne  halkın ilgisini arttırıyor.

Hamidiye suyu da bunlardan biri.

SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYELERİN DAYANIŞMASI EDİRNE’YE YARAR SAĞLAR

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşmesi  ve Türkiye’deki sosyal demokrat belediyeler arasında dayanışmanın olmasından en çok yararlanacak il Edirne’nin olmasını umut ediyorum.

Zira bu alanda en imkânları kısıtlı olan il Edirne’miz oldu. Kentimizce yapılacak altyapı ve diğer hizmetlerde  ekonomik durumu üst düzeyde olan İstanbul gibi belediyelerin Edirne Belediyesine sağlayacağı katkı ile kentin birçok sorunu çözümlenmiş olacaktır.

Gürkan’ın İstanbul’da yaptığı  temaslarında  bu tür dayanışmanın gündeme geldiğini sanıyorum.

Bunun sağlanmasıyla bir turizm kenti olan Edirne’nin kısa zamanda  çehresi değişecek  terk edilmiş bir il görünümünden kurtulmuş olacaktır.

Her zaman  bu türde mahalli idareler arasında yapılan birlik beraberlik  kente  yapılacak hizmetlerin  daha çabuk  yapılmasını sağlar.

 Bugüne kadar sosyal demokrat belediyeler devletten gerekli desteği bir türlü sağlayamıyorlar. CHP’li  belediyeler birbiri ile dayanışma içinde olarak bu hizmet eksikliklerini aralarında giderme imkanı yaratabilirler .Bu hizmet akışları  belediye başkanlarına da halkın  güveni  sağlamış olacaktır.

Dilerim bu dayanışmaya sekte olmak isteyenler bulunmaz.

Zira buraya gelecek hizmetlerden tüm Edirne halkı yararlanmış olacaktır.

YAPILAN HİZMETİ KORUMAK  BİZİM GÖREVİMİZ

Devletimiz ve belediyemiz halkın yararına önemli hizmetler yapıyor. Çevremizi baktığımızda bunu görüyoruz. Bunlar eksik olabilir.

Yapılan hizmetlerin eksikliğini eleştirmek herkesin hakkı.

Özellikle  belediyenin hizmeti olan yerlerde bazı sorumsuz kişiler hoyratça davranıyor. Çöp atma araçlarına zarar veriyor. Halka hizmet amacıyla yapılan tesislerin duvarlarına yazılar yazılıyor, halkın oturacağı banklar kırılıyor. İnşaat atıkları  yol kenarına atılıyor, ve bunun gibi belediyenin hizmetini kötü göstermek isteyen  zarar veren girişimler eksik olmuyor.

Bu çirkin  görüntülere sebep olanlar Edirne gibi çağdaş bir kente yakışmıyor.

Bu konular  şehir yaşamı için önemli olduğu için sık sık gündeme getiriyorum.

Kentte yaşamanın bir bedeli ve sorumluluğu vardır. 

Özellikle Edirne gibi turizm kenti olma iddiası olan bir ilde bu sorumluluk daha üst boyuttadır.

Hepimiz bunun bilincinde olmalıyız.

Geldiğimiz yerlerin alışkanlıklarını, sorumsuzluklarını bu güzel  kente taşıyamayız, Onlar orada kalmalı.

Bunu sağlamadığımız sürece Edirne’ye dirlik düzen çağdaş görüntü gelemez.

Kamu malı  olan  hizmetimize yapılan sunulan çalışmalar  hepimizin ortak malıdır.

Onları, her zaman  kendi malımız gibi korumalıyız.Bu tür hizmet yerlerine  zarar vermek isteyenlere her kim olursa tepki göstermeli” bana ne “ dememeliyiz.

Bazıları bu talebimizi “ sana ne gözüyle” değerlendirebilir.Bundan çekinmemeliyiz, tavrımızı  koymalıyız.

Bu güzel  ilde  dirlik düzen olması için her ferdimize  bu konuda görev ve sorumluluk düşüyor.

Kimse bundan gocunmamalı.     

Bu kenti daha düzenli hale getireceksek, herkese vatandaşlık sorumluğunu, şehirde yaşamanı bedeli olduğunu hatırlatmak zorundayız.

FIKRA

 FAİZİNİ DE İSTERİM

Salamon tatilini geçirmek için gittiği köyün civarında dolaşırken cüzdanını düşürmüştü.

Cüzdanında beş bin lira para olduğu için Salamon adeta deliye dönmüştü.

 İki ay sonra namuslu bir köylü cüzdanı bulduğunu mektupla haber verince Salamon köye elip cüzdanını aldı.

Banknotları sayarken  Salamon’un kaşlarının çatıldığını gören köylü merakla,”Cüzdanındaki para beş bin liradan fazla mıydı?” diye Salamon’a sordu.

 Salamon “ hayır değildi” dedi. “Ben parayı kaybedeli iki ay olduğuna göre kaybettiğim faizimi bana kim ödeyecek, ben bunu kimden alacağım?

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ,?

 İLK SANAT OKULU NİŞ’TE AÇILDI

Tarihimizde ilk sana okulu  1861 yılında açıldı.

Şimdi sınırlarımız dışında açılar bu ilk sanat okulu, Orada valilik yapan  Mithat Paşa’nın kişisel çabalarıyla gerçekleşmiştir.

Bunu 1865 yılında  Rusçuk’ta açılan sanat  okulu izledi.

Daha sonraki yıllarda  Edirne İstanbul, Diyarbakır, İzmir Kastamonu, Konya,Trablusgarp illerinde  bu amaçla açılan adına “Islahhane” denilen öğretim kuruluşları devrin ileri gelenleri çabalarıyla  öğretime başlamışlardı.

BENİM NE İÇİP İÇMEDİĞİMİ SORMAZSINIZ

Nasrettin hoca bir köyde vaaz veriyormuş:

Vaazda konuşması  sırasında  Hazreti İsa’nın göğün dördüncü katında  olduğunu söylemiş. Vaazın ardından bir kadın hocaya yaklaşmış, üzgün bir şekilde:

“Hazreti İsa orada ne yer ne içer?” demiş.

 Bu soru karşısında hocanın tepesi atmış:

“ Be hey hatun köyünüze geleli şu kadar zaman oldu, benim he yiyip içtiğimi sormazsın da  Allah’ın peygamberini mi merak edersin” der

ÖZLÜ SÖZ

Yalan öyle  bir oktur ki, bazen hedefini değil atanı  yaralar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.