Gözden çıkarılan Deniz Baykal'a CHP'den son darbe Cumhuriyet Halk Partisinde (CHP) kaset kumpası ile genel başkanlık koltuğundan indirilen Deniz Baykal'ın bu kez de kendisine yakın isimlerle birlikte partiden tasfiye edilmesi için harekete geçildiği öğrenildi.

Sık sık, "Dostlarımızla birlikte iktidar olacağız" diyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun bu dostluğa engel gördüğü Deniz Baykal'ı ve diğer ulusalcıları gözden çıkardığı belirtiliyor. Cumhur İttifakı'na karşı 'dostlar ittifakı' kurmaya çalışan CHP, yine siyasi mühendislik projelerinin tam göbeğine oturdu. CHP'nin Halkların Demokratik Partisi (HDP), KHK'lılar, PKK'ya yakınlığı ile bilinen STK'lar ve marjinal sol gruplar ile toplantılarda boy gösterdiği bir dönemde partideki Atatürkçü kanadın lideri pozisyonundaki eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal yeniden hedef oldu.

“””””EDİRNE DE BAYKAL RÜZGARI VE SEDEFÇİ....

10-04-2017 TARİHLİ KÖŞE YAZIM….

Anayasa Değişikliği oylamasına sayılı günler kala partiler yoğun biçimde çalışmalarını sürdürüyor. Hatiplikte usta ve yetenek sahibi Milletvekillerini de Meydan Mitinglerinde konuşmaları için çeşitli illere gönderip vatandaşlara savundukları tezi anlatma görevini yaptırıyorlar.

Ak Parti Başbakan da dahil birkaç Bakan ile bu uygulamayı hayata geçirirken CHP de en başarılı Hatip Milletvekilleri olan Muharrem İnce ve Deniz Baykal ile Edirnelilere seslendi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun Aralık ayından bu yana gelme olasılığı olmasına rağmen bir türlü gelemedi Edirne’ye. Lüzum görmüyorlar demek ki. Baykal Türk siyasetinin artık en duayen denilecek kişisi. Öğrencilik yıllarında Demokrat Partiye yani Başbakan Menderese karşı yaptığı tepki konuşması ile tanınan ve anılan Baykal CHP nin unutulmaz simaları arasındaki yerini hala koruyor. Edirne ona yabancı olmadığı gibi o da Edirne'ye yabancı değil aslında. Benim ve birçok kişinin bildiği gibi Rasim Çakır, Hamdi Sedefçi ve Serdar Yalçıner onun en sevdiği ve yakın temas halinde bulunduğu CHP lilerdi. Hamdi Sedefçi'nin dört dönem Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra partisinden ayrılıp bana göre diğer sağ partilerden bile muhalif parti kabul edilen DSP ye geçerek Belediye Başkan adayı olması onu CHP lilerin de  Baykal’ın da gözünden düşürdü. Hatta yok sayılmasına neden oldu. Nitekim Baykal'ı bu gelişinde görmek ve konuşmak için miting alanında karşılaştığı muamele bunun bir tezahürüydü.

Sıkı bir güvenlik çemberi içinde yürümekte olan Baykal şayet istemiş olsaydı yanına kadar sokulmuş hatta elini dahi uzatmış olan Sedefçi'ye elini uzatıp, Nasılsın Hamdi? derdi.  Demediğine veya demek istemediğine göre ben "görüştürülmedi" söyleminden çok "görüşmedi" ifadesinin doğru olacağını düşünüyorum. Belki de Baykal tarafından bir ima yapıldığı için böyle bir önlem alınmışta olabilir. Yoksa Sedefçi'nin Baykal ile görüşmesi veya el sıkışması Recep Gürkan ve ekibine ne kaybettirir ki. Sedefçinin yerinde ben olsam günler önceden bu konu ile ilgili araştırmalar yaparak böyle bir muamele ile karşılaşıp karşılaşmayacağımı tespit ettikten sonra olumlu bir hava görmediğim takdirde o mitinge gitmezdim. Nitekim Baykal şerefine verilen yemeğe gelmek istediğini telefon ile birilerine bildirdiğinde gelmemesinin önerildiği ifade ediliyor. Onun için böyle bir muamele ile karşılaşacağını da bilmesi ve anlaması gerekir Sedefçi'nin.

Dört yıl bu şehri yönetmiş olan bir Belediye Başkanının böyle bir durumla karşılaşması elbette üzücü. Ama bunun sorumlusu da kendisi aslında. Gitsem bile bir kenardan seyredip dinler ve eski dostuma karşı olan özlemimi giderirdim. Baykal bildiğimiz Baykal. Siyasi hayatı hep muhalefette geçen bir lider olduğu için yapacağı eleştirileri çok iyi bilen ve bu bildiklerini de çok iyi bir şekilde servis edebilen bir liderdir. Dilerim gösterilen bu teveccüh ve yakınlık onun bir kez daha kanının kabarmasına ve liderlik sevdasına yakalanmasına neden olmaz. Çünkü yıllarca Genel Başkanlık yapıp ta  bir kez bile Başbakan olamamak çokta hazmı kolay bir durum olmasa gerektir. Ama her şey zamanında ve yerinde güzel olacağı için genç ve en az onun kadar hatip ve siyasi ustalığa yaklaşmış bir Muharrem İnce bana göre CHP için ideal bir Başkan olacağını kanıtlamış durumdadır. Ülkemiz ve Milletimiz için hayırlı olsun diyelim ve önümüzdeki dört günü sabırla bekleyelim.”””””

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.