Her yıl  29 Ekim  Cumhuriyet Bayramını tüm ulusça  coşku içinde  kutluyoruz.

Cumhuriyet Bayramı  ülkemiz  yönetiminin  belirlendiği, Cumhuriyetimizi ilan edildiği gündür.

Bugün içinde hür ve bağımsız yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm dünyaya duyurulduğu,  dünyada insanlık için en iyi idare olan Cumhuriyetimize kavuştuğumuz mutlu bir gündür.

Bugün  ülkemizde  özgür hur ve bağımsız  yaşıyorsak , bunu  bize bu imkanı sağlayan Mustafa Kemal Atatürk ve onun  dava arkadaşlarına borçluyuz.

Diyebilirim ki, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı  bu ülkede yaşayan, bu ülkenin imkanlarından faydalanan herkesin coşku ile kutlama zorunluluğu olan bir mutlu gündür.

Ne acıdır ki, ülkemizde  şu anda  Cumhuriyeti içine sindiremeyen , böyle milli beraberlik içinde olmamız gereken  önemli günleri yok sayanlar hiç eksik olmuyor. 

Aslında  bu anlayışta olan  kişilere hatırlatmak gerek. Eğer ülkemizde bugün özgürce  yaşadığımız  Cumhuriyet idaresi kurulmamış olsaydı. bugün Cumhuriyeti içine sindiremeyenler ne durumda nerelerde olurdu ; hangi koşullarda yaşamlarını sürdürürlerdi  ?.

Çevremizde, Kurtuluş savaşı vermeyen  başka ülkelerin  gözetiminde  kalan,   ülkemizde bazı çevrelerin çok  özendikleri ülkelere bakalım. 

Bu ülkede yaşayan insanların durumuna  ve bu ülkeler üzerinde oynanan oyunları  dikkate alalım. Onların arasında  Türkiye Cumhuriyeti gibi  hür ve bağımsız yaşayan bir İslam ülkesi var mı?

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına kısa süre kala, insanlarımızın her zaman olduğu gibi yine Cuma namazında bir araya geldiği dua ettiği  bir günde gönül  isterdi ki,  ülkemizin böyle önemli bir günü  bizlere yaşatanların ruhları için  vaazlarda  Cumhuriyet Bayramı da gündeme gelsin.

Bizi bu ülkeyi  kazandıranlara  şükranlarımızı sunalım el açıp  dualarımızı  iletelim.

Ne yazık ki,  Diyanet İşleri kanalı ile hazırlanan vaazlarda böyle bir konu gündemde yoktu.

Cumhuriyet’in tüm imkanlarından yararlanıp,  varlığını o kişilere Cumhuriyete  borçlu  olanların  ülke kurucularımızı yok   sayanlara  acaba ne demeli?

Çok yazık.

Tüm bu  olumsuz yaklaşımlarına  Atamız ve kurtuluş önderlerini  yok saymalarına rağmen, ülkemiz insanlarının kalbinde Atatürk ve kurtuluş  ateşi sönmeyeceğini,  onu yok sayınlar 29 Ekim   Cumhuriyet Bayramı  törenlerinde bir kez daha göreceklerdir.

Bundan da utanması  gerekenler utanacaktır.

KIŞ ÇOK ZOR GEÇECEK

Birlik ve beraberlik  içinde olmamız gereken bu  günlerde fırsattan istifade edilerek   zam furyaları devam etti. Onlarca kalem ürüne  zam üzerine zam geldi.

Özellikle insanlarımızın ana tüketim ürünlerine yapılan büyük orandaki zamlar kış aylarında  dar gelirlilerin belini bükecek.

 Baharın  son aylarına yaklaşıyoruz Önümüz kış. Kış aylarında doğal gaz kullananların faturaları geçen yıla oranla %60 artacak.

Bu ne demek doğalgaza  yüz lira ödüyorsa bu yıl 160 lira ödeyecek. Diğer taraftan  kış aylarında elektrik kullanımı da artıyor. Ona da aynı oranda zam geldiğine göre asgari ücretle geçimini sağlayanların  masrafları bir önceki yıla göre  yarı yarıya artacak.

İnsanlarımız kış gelmediği  için  bu zamların farkında değil. Doğal gaz faturaları geldiğinde zamların acısı  daha iyi anlaşılacak.

Bu arada  fırsattan istifade diğer yakacak ürünleri de  zamlardan nasibini aldı.  Kömür  odun fiyatları da  diğer yakacaklar gibi zamlandı.  Anlaşılan kış ayları dar gelirliler için dert ayları olacak

Dileriz bundan sonra  başka zamlar gelmez.                     

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MAHALLİ İDARELER TARIMDA ÖRNEK OLMALI

 Bazı illerimizde mahalli yöneticiler üreticilere önderlik edip  o bölgede tarımın gelişmesine destek veriyorlar. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın da böyle bir projesinin olduğu biliniyor. Bu sağlandığı takdirde  bölgemiz için en önemli gelir kaynağı olan tarıma  ve  bu konuda geçimini sağlayanlara en büyük desteği yapmış olacak. Bunu gören üreticilerimiz Belediyelerin oluşturacağı örnek   üretim yerlerini   görerek onlar da bu  alanda üretim yapacaklar.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 HARDALİYEYİ KARKLARELİ SAHİPLENMİŞ

 Hardaliyenin  merkezinin Edirne olduğu bilinir.

Fakat bu ürüne Kırklareli’nin sahiplendiğini gördüm.

Kırklareli belediyesine gittiğinizde size  hardaliye ikram ediliyor.

Böylece bu ürünü Kırklareli’nin sahiplendiğine tanık oluyoruz..

----------------

KISSADAN HİSSE

İki arkadaşın  yolu bir şehre düşmüş. Bakmışlar ki herkesin gözü havada bir şeyler bekliyor. Onlara “ne bekliyorsunuz göleriniz neden havada”  diye sormuşlar.

Oradakiler, “kralımız öldü yeni kral seçeceğiz en yaşlı kargayı uçurduk kimin başına pislerse  o kralımız olacak” Bu arada karga iki kişiden birinin başına  pislemiş.

Bunun üzerine  etraf “ yaşasın kral” sözleriyle inlemiş. Başına karganın pislediği kişi orada kral olmuş.

 Aradan yıllar geçmiş. Arkadaşı kral olan kişinin  yolu yine oraya düşmüş.

Rastladıkları kişilere kralı sormuş.

Herkesin krala küfrettiğini görmüş.” Hal ölse de kurtulsak” diye dua ediyormuş.

Bunun üzerine  kral olan arkadaşına gitmiş ona” Senden niye nefret ediyorlar” diye sormuş.

Arkadaşı “ ben onlara az bile yapıyorum .Karga uçurtup başına pisleteni kral yaparlarsa  onlara  yaptığım az bile” 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ÖZLÜ SÖZLER

 Bir soğan soyuyor yaşarıyor gözler, Bir devlet soyuluyor aldırmıyor öküzler

 Şair EŞREF.

 Yastık değil kafa rahat olacak.- Döşek değil vicdan rahat olacak.ve insan  yorgana değil huzura sarılıp uyuyacak

 Can YÜCEL

Ne çiçeği fazla su ver, Ne de insana yüz ver. Çiçeğe fazla su verince kurur, Bir insana da değerinden fazla yüz  verirsen o da kurur.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.