Edirne’de toplu taşımada görevli   minibüs şoförlerimiz Edirne’nin aynası konumunda,  kentimizin tanıtımında önemli görev üstleniyorlar.

Minibüs sürücülerimizin büyük bölümü bunun bilincinde. Araca binen yolcuları gerekli saygıyı gösteriyor. Bu özelikle başka illerden gelen yolcuları mutlu ediyor.

Ben bu konuda güzel örneği  kendim  gördüm. Bir minibüs şoförümüz  yolculara o kadar yardımcı oluyor ki hayret edersiniz. Yolcuların sorulan  sorularına  medenice cevap veriyor, tepki göstermiyor.O anda  yanımda oturan  Trakya Üniversitesi’nde okuyan kızını ziyarete gelen Balıkesirli bir vatandaş bunu görünce  hayretini gizlemedi.

Edirne insanının çok medeni olduğunu  bunu minibüs sürücülerinde de gördüğünü söyledi.

Bu tavrı  beni mutlu etti. Bir turizm kenti olan Edirne’de  herkesin yaptığı işte halkın genel menfaatini  düşünmek Edirne’nin farklı bir kent  olduğunu kanıtlamak  zorunda.

Bu tür iyi intibalar Edirne’ye daha çok turistin gelmesini sağlar.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MADALYANIN DİĞER YÜZÜ

23 Aralık Pazar günü  Pazartesi pazarından kalkıp  Binevler Baca istikametine hareket eden 3-E minibüsüne  saat 15.20  sularında Şükrüpaşa  Muhtarlığı önünden  bir mevlitten gelen  yaşlı kadınlar grubu  biniyor.

Kadınlarımız kartlarını basıyorlar.bunların arasında  70 yaşında öğretmen emeklisi bir bayana aracın sürücüsü kartını bastığı sırada  “ Bu kart senin değil kimliğini çıkar” diyor.

Hoca, sessizce  kimliğini çıkarıyor.

Sonra beyefendi bir şey söylemeden kimliği inceleyip “doğru seninmiş” diyor.

Emekli öğretmen bunu bana ağlayarak anlattı.

Arkadaşları arasında utandığını mahbup olduğunu   söyledi.

Şimdi buradan ETUS yetkililerine soruyorum; her halinden yaşlı olduğu belli olan bir bayana bu yapılan  hareket  doğru mudur?

Yoksa,  minibüs şoförlerine kimlik kontrol görevi de mi verildi?

O anda  minibüste yasancı yolcular da varmış.

Bu duruma hayret etmişler.

Sayın yöneticiler;sürücünün  bu tavrı sizce ne anlama geliyor?  Minibüs sürücülerinin bu tür sekter Edirne insanımıza  yakışmayacak  tavırlarından bazı  yakınmalar var.

Yazımın birinci bölümünde  ifade ettiğim  güzel  örnek Edirne’mizi ne kadar  medeni  olduğunu gösteriyorsa, bu hareketleri yapan kişiler de ilimiz açısından  o denli kötü örnek oluyor.

Onun için direksiyon başına geçenlerin muhakkak eğitimden geçmeleri lazım.

Bu eğitimin yetersiz olduğunu görüyoruz.

Bu hareketleri yapanlara gerekli uyarılar ve gerekirse cezalar verilmeli.

Ne demek  bir yaşlı bir bayana hem de herkesin duyacağı şekilde  yüksek  sesle  “ Bu bastığın  kart senin değil, kimliğini çıkar” denmesi.  Edirnelilerin bir başkasının kartını kullanmaya tenezzül etmezler.

Edirne’ye bu tür insan tipleri yakışmıyor. bana,uyarısını da sanki polis kontrolü yapar gibi yüksek sesle yapıyor. Beni yanına çağırıp kimliğimi istese  neyse, yüksek sesle uyarması çok gücüme gitti.”dedi  

Kendisine merak etme hocam her meslekte bu tür  uyumsuz  kendini bilmez tipler vardın.

Onlar da zamanla temizlenecek diye teselli ettim.        

Gözyaşlarını silerek yanımdan ayrıldı.

Buradan bu mesleğine layık olmayan kişiyi kınıyorum. Hocamız da ayrıca dilekçe ile şikayette bulunacağını söyledi.

Herkes Edirne’nin medeni çağdaş bir kent olduğunu idrak etmeli.Bu kentin turizmle kalkınacağını kabul edip ona göre  ağzından çıkanı kulağı duymalı.

 Burası dağ  başı değil, tarihi kent Edirne

------------------------------------------------------------------------

EDİRNELİLERİN ATATÜRK SEVGİSİ AZALMIYOR, ARTIYOR

Mustafa Kemal Atatürk  son Edirne ziyaretini  1930 yılında Trakya turu yaparak yaptı.Atamız tren yoluyla önce Kırklareli’ne geldi oradan da Edirne’ye  köyleri dolaşarak Edirne7ye geldi..Edirne’ye gelmekten çok mutluydu.

Edirne halkı burada kaldığı sürede  kendisini bağrına  bastı yanından  hiç ayrılmadı.Ülkemiz de o günlerde yeni kurulan parti nedeniyle sorunlu günler yaşıyordu.

Edirnelilerin sıcak  yaklaşımı Atamızı sevindirdi.Bu süre zarfında halkla sohbet etti, sorunlarını dinledi.Tarihi eserleri ziyareti de ihmal etmedi.

Depremden zarar gören Selimiye camisinin onarımı için talimat verdi . Bu arada Edirne’de bir müzenin kurulmasını istedi.

Askerlik hatıralarını anlattı.Atamızın  kendine benzeyen aynı bölgenin insanlarına kanı kaynadı.

Bu güzellikler içinde belki daha birkaç gün Edirne’de kalmak istiyordu.

O sırada Menemen’de meydana gelen iltica olayı.Kubilay’ın yobazlar tarafından katledilmesi Atatürk’ün moralini bozdu. Edirne’den o üzüntü ile ayrıldı.

Bugün Edirne belediyesi çevresindeki duvarlarda  asılı resimlere bakanlar Edirne halkının Atatürk’e ne kadar candan yaklaştığını görürler.

Yanından hiç bir koruma olmadığı halde  halkın arasına girmesi onlarla kucaklaşması onun  nasıl bir lider olduğunu gösteriyor.

O günden bu yana halkımızın Atasına duyduğu sevgi ve bağlılık  artarak devam ediyor.

Onun karalamak, yok saymak isteyenler boşuna çaba harcamasın.

Bu sevgi sonsuza kadar devam edecek.

Özellikle yöre halkımız  bu konuda önderlik edecek.

------------------------

FIKRA

TEMEL KENDİNİ BELİNDEN ASMIŞ    

Dursun evinden çıktığında bir bakar ki komşusu Temel kendini belinden aşağı asmış halde duruyor. Hemen gidip ipi ağaçtan çözer. Komşusunu ağaçtan indirdikten sonra merakla sorar:

-“ Ha sen ne yapayudun öyle”

-“ kendimi asayudum”

-“ Ula uşağum,benim bilduğuma göre insan poynundan asıliyi”

Temel üzgün ve çaresiz bir şekilde Dursuna bakarak cevap verir:

-“ Ben de öyle yapmış idum, haçan ipi boynima bağladuğum vakit bir türlü nefes alamiyurum da”

-------------------

  FIKRA

YARI YARIYA İŞ

 Otelde iş arayan kız gazetelerden birine şöyle bir ilan vermişti:

-Otel hizmetçiliği için iş arıyorum.

   Balayı geçiren çiftlerin gittiği özel otel tercih edilir”

Kızın bu ilanını gören bir otel müdürü onu çağırmış fakat sormadan edememiş.-“ Neden özellikle balayı geçiren çiftlerin kaldığı otellerde iş arıyorsun,”

-“ Bunu bilmeyecek ne var?

    Bu tip otellerdeki iki kişilik odalarda sadece bir tek odayı düzeltmek zorundayım da ondan”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.